Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Špatný kvas?

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
9.10.2016 21:57, počet návštěv: 2354
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, nasbíral jsem sud 120l slív, sud zadělal igelitem a stáhl duší z kola, včera jsem kvas kontroloval a už vůbec nekvasí. Kvas mám teprve 8 týdnu a mám ho v teplotě 15-18 stupnu. Tak se mi to zdálo divné a kvas promíchal jestli nezačne kvasit a stéjně to nepomohlo. Ted jsem četl že míchat je zakázano že to niči kvas. Co myslíte? že už je kvas hotový nebo je něco špatně? přikládam fotku před promícháním. Děkuji za odpovědi rady :)

Obrázky:
Kvas
Kvas
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Špatný kvas?


Miloš Vysloužil (14400) - xxx.xxx.67.66 (?)
9.10.2016 23:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po 8 týdnech je obvykle kvas vykvašený.

Připojit reakci
      

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
10.10.2016 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska jsem i kvas ochutnal a je nahořklý? je to normální?

Připojit reakci
         

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.128.9 (?)
10.10.2016 18:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdesi kdysi jsem psal, že zdravý kvas má být chutný a bez nepříjemných pachů a nežádoucích příchutí.
Ale bylo to myšleno tak, že je třeba zohlednit absenci cukru, tzn., mít nějakou představu, zkušenosti jak by to mohlo chutnat i s ním.
Protože dobře vykvašený kvas bez zbytkového, nevykvašeného cukru musí být velmi kyselý, trpký, nahořklý apod.
Kdo takovou představu a zkušenosti nemá tak ať si část šťávy ze sudu odebere, osladí a pak třeba spíš rozliší nebo pozná,  že tam vzniká nebo vzniklo něco nežádoucího.

Rafael.

Připojit reakci
            

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.16.194 (?)
26.10.2016 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chci se zeptat, pokud mám 4 sudy každý 50 l a jeden je chycený ten kavs, zkazí mi to celou várku při pálení? U nás se musí pálit 200 l. Děkuji

Připojit reakci
               

Špatný kvas?


Milan Vlk (87) - xxx.xxx.67.16 (?)
26.10.2016 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mňa by zaujímalo akým spôsobom je "chyteny". Čo mu presne je? Pripadne z akého je ovocia? Pripadne daj foto. Odborníci tu ti isto poradia.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173120
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728416
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282233
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172097
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710235
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750235
Vymrazování916.1.20171884
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729616
Domácí ořechovice9027.12.2016139363
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166446
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016866
Nahořklá slivovice6823.11.201651995
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161345
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161552
Výběr domácí pálenice43.11.20162043
Náhrada škody od pálenice253.11.20165949
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161181
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů