Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Špatný kvas?

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
9.10.2016 21:57, počet návštěv: 2696
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, nasbíral jsem sud 120l slív, sud zadělal igelitem a stáhl duší z kola, včera jsem kvas kontroloval a už vůbec nekvasí. Kvas mám teprve 8 týdnu a mám ho v teplotě 15-18 stupnu. Tak se mi to zdálo divné a kvas promíchal jestli nezačne kvasit a stéjně to nepomohlo. Ted jsem četl že míchat je zakázano že to niči kvas. Co myslíte? že už je kvas hotový nebo je něco špatně? přikládam fotku před promícháním. Děkuji za odpovědi rady :)

Obrázky:
Kvas
Kvas
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Špatný kvas?


Miloš Vysloužil (14707) - xxx.xxx.67.66 (?)
9.10.2016 23:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po 8 týdnech je obvykle kvas vykvašený.

Připojit reakci
      

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
10.10.2016 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska jsem i kvas ochutnal a je nahořklý? je to normální?

Připojit reakci
         

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.128.9 (?)
10.10.2016 18:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdesi kdysi jsem psal, že zdravý kvas má být chutný a bez nepříjemných pachů a nežádoucích příchutí.
Ale bylo to myšleno tak, že je třeba zohlednit absenci cukru, tzn., mít nějakou představu, zkušenosti jak by to mohlo chutnat i s ním.
Protože dobře vykvašený kvas bez zbytkového, nevykvašeného cukru musí být velmi kyselý, trpký, nahořklý apod.
Kdo takovou představu a zkušenosti nemá tak ať si část šťávy ze sudu odebere, osladí a pak třeba spíš rozliší nebo pozná,  že tam vzniká nebo vzniklo něco nežádoucího.

Rafael.

Připojit reakci
            

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.16.194 (?)
26.10.2016 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chci se zeptat, pokud mám 4 sudy každý 50 l a jeden je chycený ten kavs, zkazí mi to celou várku při pálení? U nás se musí pálit 200 l. Děkuji

Připojit reakci
               

Špatný kvas?


Milan Vlk (87) - xxx.xxx.67.16 (?)
26.10.2016 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mňa by zaujímalo akým spôsobom je "chyteny". Čo mu presne je? Pripadne z akého je ovocia? Pripadne daj foto. Odborníci tu ti isto poradia.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179308
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017687
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715920
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734950
Kompoty - kvas48.5.2017539
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017983
Dřevo do destilátu292.5.201712472
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171120
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175516
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290887
destilační přístroj102723.4.20171207668
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177103
Drevené soudky obecne1819.4.201710603
Zakalená slivovice1669.4.2017174562
Škrábavost pálenky3128.3.201732675
Tatratea jak na to?1625.3.20173993
Geist425.3.2017830
Pálenka z dýně4419.3.201730676
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175701
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172663
Kalení destilátů jinak2416.2.20175337
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172130
drtič na ovoce409.2.2017103975
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172170
Kvas Oskoruse5923.1.201752528
Vymrazování916.1.20172592
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772343
Kvalita domacej palenky1209.1.201733057
Domácí ořechovice9027.12.2016143501
Množení turbo kvasinek1322.12.20162397
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613448
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644804
Odkalovač na koloně?411.12.20161963
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161212
Nahořklá slivovice6823.11.201654203
Jak zakopat slivovici4622.11.201639795
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164672
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162021
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161307
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů