Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Špatný kvas?

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
9.10.2016 21:57, počet návštěv: 3048
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, nasbíral jsem sud 120l slív, sud zadělal igelitem a stáhl duší z kola, včera jsem kvas kontroloval a už vůbec nekvasí. Kvas mám teprve 8 týdnu a mám ho v teplotě 15-18 stupnu. Tak se mi to zdálo divné a kvas promíchal jestli nezačne kvasit a stéjně to nepomohlo. Ted jsem četl že míchat je zakázano že to niči kvas. Co myslíte? že už je kvas hotový nebo je něco špatně? přikládam fotku před promícháním. Děkuji za odpovědi rady :)

Obrázky:
Kvas
Kvas
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Špatný kvas?


Miloš Vysloužil (15350) - xxx.xxx.67.66 (?)
9.10.2016 23:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po 8 týdnech je obvykle kvas vykvašený.

Připojit reakci
      

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
10.10.2016 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska jsem i kvas ochutnal a je nahořklý? je to normální?

Připojit reakci
         

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.128.9 (?)
10.10.2016 18:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdesi kdysi jsem psal, že zdravý kvas má být chutný a bez nepříjemných pachů a nežádoucích příchutí.
Ale bylo to myšleno tak, že je třeba zohlednit absenci cukru, tzn., mít nějakou představu, zkušenosti jak by to mohlo chutnat i s ním.
Protože dobře vykvašený kvas bez zbytkového, nevykvašeného cukru musí být velmi kyselý, trpký, nahořklý apod.
Kdo takovou představu a zkušenosti nemá tak ať si část šťávy ze sudu odebere, osladí a pak třeba spíš rozliší nebo pozná,  že tam vzniká nebo vzniklo něco nežádoucího.

Rafael.

Připojit reakci
            

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.16.194 (?)
26.10.2016 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chci se zeptat, pokud mám 4 sudy každý 50 l a jeden je chycený ten kavs, zkazí mi to celou várku při pálení? U nás se musí pálit 200 l. Děkuji

Připojit reakci
               

Špatný kvas?


Milan Vlk (89) - xxx.xxx.67.16 (?)
26.10.2016 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mňa by zaujímalo akým spôsobom je "chyteny". Čo mu presne je? Pripadne z akého je ovocia? Pripadne daj foto. Odborníci tu ti isto poradia.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kompotovice714.11.20175624
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172480
destilační přístroj102910.11.20171280923
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717109
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.2017888
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714728
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172509
Repák + řepná pálenka253.11.201748992
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201721828
Pálení Matolin530.10.2017597
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201727814
Švestkovy kompot616.10.2017720
Archivace slivovice5712.10.201729219
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017103521
Samosběr švestek?11.10.2017373
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017300925
Kvas Oskoruse6228.9.201757497
Pálenka z dýně5528.9.201737194
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171102
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775221
Voda do kvasu?1918.9.20171853
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743032
Ražná - ražovica1018.9.201726433
Destilace vína - vínovice5216.9.201776456
Kvas z jahod411.9.2017557
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171281
Zakalená slivovice1685.9.2017185238
Test na metanol504.9.201760722
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20176776
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742249
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017110684
Destilát z kukuřice2611.8.201763505
Kompotová jamovice2031.7.20171838
Domácí ořechovice9330.7.2017155032
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017569
Marhulový kvas nekvasí2327.7.20174538
Vydrží kvas ze sladu?827.7.20171865
Bílý povlak na kvasu 226.7.20171254
Kvasenie visni223.7.2017406
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?8921.7.201714940
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře9.11.2017
Generátor kouře7.11.2017
Doplnění zelňáku4.11.2017
Dmácí uzený sýr3.11.2017
Udírna dehtuje3.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů