Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Smíchání dvou kvasů?

Stránky: 1, 2   

Smíchání dvou kvasů?


ondra11 (2) - xxx.xxx.90.185 (?)
7.10.2013 8:40, počet návštěv: 10330
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

rád bych se zeptal zda je možné bez výraznějších škod smíchat dva kvasy švestek.

Jeden (cca 3/4 celku) ma na cukroměru hodnotu 4. Druhý (1/4) má hodnotu 6,5.

Můj plán je smíchat je dohromady, ještě měsíc je nechat prokvasit, pak pálit.

A nebo druhá možnost, druhému kvasu nějak pomoci v rychlosti dokvašování. Jen nevím jak a jestli na to existují nějaké techniky.

Děkuji předem za odpověď.

O.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.39.219 (?)
7.10.2013 14:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má zkušenost je do vykvašených kvasů nesahat, čili bych to spojil snad kvůli zaplnění nádob až těsně před odvozem do palírny. Hrozí prolomení a propadení koláče a to i s vrchní zoxydovanou vrstvou, otvírá se hladina kvasu pro vstup plísní a kyslíku popř zoctovatění.

Údaje cukroměru mohou býv v těchto hodnotách poněkud matoucí. Rozdíl hodnot může být způsoben i ovocem s rozdílnou cukernatostí před kvašením, prokvašení ovoce různými druhy kvasinek. Je lépe v tuto chvíli ponechat zdravé kvasy v obou nádobách než si to kvůli litru zkazit všechno,      j.c.

Připojit reakci
      

Smíchání dvou kvasů?


ondra11 (2) - xxx.xxx.90.185 (?)
7.10.2013 15:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za reakci. Nevím jak přesně vypadá koláč, ale vrchní tužší vrstvu jsem samozřejmě prolomil. jinak bych nemohl odebrat vzorek na měření.

Druhá bečka ma jiné hodnoty jednoduše kvuli pozdějšímu založení kvasu.

Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
7.10.2013 18:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V tomto případě se jedná o stabilní, švestkové kvasy. Pokud je smícháte a necháte zpracovat za měsíc, nic nehrozí, zvláště ne zoctovatění. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.39.219 (?)
7.10.2013 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ok. Názorů pana Šlosara si vážím a sám z nich v případě potřeby čerpám. Pokud jsem svým názorem mystifikoval, omlouvám se, pracuji s meruňkami :).   ale stejně bych je slil až před pálením.  j.c.

Připojit reakci
               

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.3.51 (?)
8.10.2013 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co v pripadech, kdy pri teplote 15 °C, dobrem utesneni becky zadny kolac nevznika pri obcasnem vlhceni kolace stavou? Treba u merunek zadny nebyl, jen asi 1 mm vrstva tmavejsi na povrchu, vlhka a mekka. Trnky to same, zadna oxidace, zadna plisen, vlhky povrch temer stejnych vlastnosti, jak to v hloubce par milimetru pod tim.

Připojit reakci
   

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.3.51 (?)
8.10.2013 21:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vetsinou uz to moc neprokvasi, nepocitejte, ze spadne hodnota treba o polovinu, pohne se o desetiny a smitec. Ted jsem palil zluty myrobalan, na zacatku cukr v ovoci cca 15 brix  (+ bileho cukru, necele 2kg) a prokvasil od 25 srpna jen na 7-8 brix (cira stava) a vyteznost z jedne becky, cca 100 litru cca 8,5 litru absolutniho lihu (cca 16 litru 50,5 %). Teplota kvaseni 15-18 °C. Pred tremi tydny nez jsem hlasil termin se "nakazil" pri michani kvasinkama BS10, opet se velmi nepatrne rozkvasil a za tri tydny nespadl o vic jak 0,5-1 brix dolu, ted uz par dni nekvasil vubec (mel jsem becku se skruzi a gumovym tesnenim, kazdy den jsem upoustel tlak CO2 - monitoring kvaseni).

Tos tak.

Kdyz odbocim - tak zacinam mit osobni teorii, ze kvasy, ktere z durancii a podobne cukernateho ovoce (nad 17 brix)  dojedou na hodnoty blizici se nule maji vysoke ztraty alkoholu odparem v prubehu kvaseni a tim padem proces kvaseni porad jakoby pokracuje.

Připojit reakci
      

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.62.254 (?)
5.11.2013 17:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bojím se zeptat, ale co když smýcháme kvas z mirabelek s kvasem z jeblek?
Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
5.11.2013 18:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ani se Vám nedivím, taky bych se bál. Mirabelkový kvas patří mezi nestabilní kvasy, takže to znamená, že se musí hlídat teplota kvasu (např dochlazovat ledem v PET lahvích) a také průběh kvašení, nejlépe zapálenou čajovou svíčkou na hladině kvasu. Pokud stále hoří, není čas na hrdinství a vzhůru do palírny, CO2se již neuvolňuje. Doba kvašení je obvykle 5-6 týdnů při max 18 °C. Obvykle to bývá v letních měsících. Oproti tomu jablečný kvas patří mezi stabilní kvasy, především mu nehrozí tak snadno zoctovatění. Kvašení probíhá asi 8-10 týdnů při stejné teplotě, v chladnějších podmínkách déle. Nedovedu si představit, že by se tyto kvasy mohly potkat. slosar-petr @seznam.cz

Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


tatnda (1019) - xxx.xxx.167.132 (?)
5.11.2013 18:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nic nemíchejte, proces obou je posunut a mohl by se zpozdit nebo zastavit, pokud toho máte málo, smíchejte to těsně před pálením, tomu nic už neublíží.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4415.10.201930054
Koupě Palírny 1614.10.20192824
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918039
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019818
Test na metanol832.10.201994183
Kvas trnky630.9.2019744
Šípkovica ako ma to2326.9.201938978
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019773
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191709
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193299
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922537
Novy kvas nekvasi712.9.20191353
Výtěžnost a cena1012.9.20191670
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191140
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138194
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910331
Destilační přístroj193.9.20193386
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935566
Míchat lutr při 2D?329.8.2019783
Pečetní vosk1027.8.20191262
Da se to este?927.8.20191231
borovička827.8.201921535
Kvas broskve226.8.2019979
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191881
Olej v destilatu222.8.2019592
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191648
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918274
Aroma meruňkovica813.8.20191716
Pálení ovocných vín1912.8.201911780
Melounovice610.8.20191062
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931126
destilační přístroj10529.8.20191451841
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912509
Trubka ke chladiči21.8.2019780
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193654
Cudny proces palenia430.7.20191030
Meruňkový kvas 4627.7.201946841
Ražná - ražovica1526.7.201944645
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191604
Ananasový kvas318.7.20191668
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Kaiserova elektrická udírna30.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů