Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Smíchání dvou kvasů?

Stránky: 1, 2   

Smíchání dvou kvasů?


ondra11 (2) - xxx.xxx.90.185 (?)
7.10.2013 8:40, počet návštěv: 9853
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

rád bych se zeptal zda je možné bez výraznějších škod smíchat dva kvasy švestek.

Jeden (cca 3/4 celku) ma na cukroměru hodnotu 4. Druhý (1/4) má hodnotu 6,5.

Můj plán je smíchat je dohromady, ještě měsíc je nechat prokvasit, pak pálit.

A nebo druhá možnost, druhému kvasu nějak pomoci v rychlosti dokvašování. Jen nevím jak a jestli na to existují nějaké techniky.

Děkuji předem za odpověď.

O.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.39.219 (?)
7.10.2013 14:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má zkušenost je do vykvašených kvasů nesahat, čili bych to spojil snad kvůli zaplnění nádob až těsně před odvozem do palírny. Hrozí prolomení a propadení koláče a to i s vrchní zoxydovanou vrstvou, otvírá se hladina kvasu pro vstup plísní a kyslíku popř zoctovatění.

Údaje cukroměru mohou býv v těchto hodnotách poněkud matoucí. Rozdíl hodnot může být způsoben i ovocem s rozdílnou cukernatostí před kvašením, prokvašení ovoce různými druhy kvasinek. Je lépe v tuto chvíli ponechat zdravé kvasy v obou nádobách než si to kvůli litru zkazit všechno,      j.c.

Připojit reakci
      

Smíchání dvou kvasů?


ondra11 (2) - xxx.xxx.90.185 (?)
7.10.2013 15:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za reakci. Nevím jak přesně vypadá koláč, ale vrchní tužší vrstvu jsem samozřejmě prolomil. jinak bych nemohl odebrat vzorek na měření.

Druhá bečka ma jiné hodnoty jednoduše kvuli pozdějšímu založení kvasu.

Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
7.10.2013 18:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V tomto případě se jedná o stabilní, švestkové kvasy. Pokud je smícháte a necháte zpracovat za měsíc, nic nehrozí, zvláště ne zoctovatění. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.39.219 (?)
7.10.2013 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ok. Názorů pana Šlosara si vážím a sám z nich v případě potřeby čerpám. Pokud jsem svým názorem mystifikoval, omlouvám se, pracuji s meruňkami :).   ale stejně bych je slil až před pálením.  j.c.

Připojit reakci
               

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.3.51 (?)
8.10.2013 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co v pripadech, kdy pri teplote 15 °C, dobrem utesneni becky zadny kolac nevznika pri obcasnem vlhceni kolace stavou? Treba u merunek zadny nebyl, jen asi 1 mm vrstva tmavejsi na povrchu, vlhka a mekka. Trnky to same, zadna oxidace, zadna plisen, vlhky povrch temer stejnych vlastnosti, jak to v hloubce par milimetru pod tim.

Připojit reakci
   

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.3.51 (?)
8.10.2013 21:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vetsinou uz to moc neprokvasi, nepocitejte, ze spadne hodnota treba o polovinu, pohne se o desetiny a smitec. Ted jsem palil zluty myrobalan, na zacatku cukr v ovoci cca 15 brix  (+ bileho cukru, necele 2kg) a prokvasil od 25 srpna jen na 7-8 brix (cira stava) a vyteznost z jedne becky, cca 100 litru cca 8,5 litru absolutniho lihu (cca 16 litru 50,5 %). Teplota kvaseni 15-18 °C. Pred tremi tydny nez jsem hlasil termin se "nakazil" pri michani kvasinkama BS10, opet se velmi nepatrne rozkvasil a za tri tydny nespadl o vic jak 0,5-1 brix dolu, ted uz par dni nekvasil vubec (mel jsem becku se skruzi a gumovym tesnenim, kazdy den jsem upoustel tlak CO2 - monitoring kvaseni).

Tos tak.

Kdyz odbocim - tak zacinam mit osobni teorii, ze kvasy, ktere z durancii a podobne cukernateho ovoce (nad 17 brix)  dojedou na hodnoty blizici se nule maji vysoke ztraty alkoholu odparem v prubehu kvaseni a tim padem proces kvaseni porad jakoby pokracuje.

Připojit reakci
      

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.62.254 (?)
5.11.2013 17:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bojím se zeptat, ale co když smýcháme kvas z mirabelek s kvasem z jeblek?
Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
5.11.2013 18:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ani se Vám nedivím, taky bych se bál. Mirabelkový kvas patří mezi nestabilní kvasy, takže to znamená, že se musí hlídat teplota kvasu (např dochlazovat ledem v PET lahvích) a také průběh kvašení, nejlépe zapálenou čajovou svíčkou na hladině kvasu. Pokud stále hoří, není čas na hrdinství a vzhůru do palírny, CO2se již neuvolňuje. Doba kvašení je obvykle 5-6 týdnů při max 18 °C. Obvykle to bývá v letních měsících. Oproti tomu jablečný kvas patří mezi stabilní kvasy, především mu nehrozí tak snadno zoctovatění. Kvašení probíhá asi 8-10 týdnů při stejné teplotě, v chladnějších podmínkách déle. Nedovedu si představit, že by se tyto kvasy mohly potkat. slosar-petr @seznam.cz

Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


tatnda (1019) - xxx.xxx.167.132 (?)
5.11.2013 18:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nic nemíchejte, proces obou je posunut a mohl by se zpozdit nebo zastavit, pokud toho máte málo, smíchejte to těsně před pálením, tomu nic už neublíží.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 718.9.2019612
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921723
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019943
Novy kvas nekvasi712.9.20191049
Výtěžnost a cena1012.9.20191199
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192777
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136736
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199854
Destilační přístroj193.9.20192743
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019525
Pečetní vosk1027.8.20191002
Da se to este?927.8.2019860
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019774
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191415
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917648
Aroma meruňkovica813.8.20191403
Pálení ovocných vín1912.8.201911339
Melounovice610.8.2019804
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930363
destilační přístroj10529.8.20191445908
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193279
Cudny proces palenia430.7.2019830
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191292
Ananasový kvas318.7.20191473
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191747
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191482
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206472
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů