Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > Slivovice - kvas

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 16:24
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny příznivce pálení slivovice.

Vím ja se slivovice pálí, byl jsem u toho, ale neni mi jasná tato věc

Když se nasbírají švestky do bečky např 200l tak se to přikryje víkem a necha jen tak? a potom to klesne a dopplní se to? ohledne kvasu toho moc nevím najde se tu nekdo kdo by mi to popsal? nebo jeste vím že jsme kdysi nasbirali tak tretinu becky a nalil se tam cukr z vodou nebo tak... potřebuju proste vedet jak dlouho to asi kvasí, jak se to pozná když už je to na pálení, proč se tam přidává ten cukr a kolik.dik moc....

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?), 29.4.2007 17:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo ted sem si tu precetl par temat a hned sem chytrejsi...

Pochopil jsem to správně, že když do kvasu nepřidám cukr tak bude kvalitnější slivovička? ale pry se to da taky pokazit.

Kolik se zhruba dává toho cukru kdyz mam např 200l becku, kolik je optimum a kolik toho tam mam dat chci jen co nejmin nejlepe vubec aby to bylo co nekjvalitnejsi...

Nevíte nekdo neco o tom jak vyrobit rum?To se dá lih a rumova trest nebo tak neco...kamos to ma ale nemel cisty lih tak to na zkousku dal do jabkovice...

cisty lih se dela z brambor ze pry,,,

Připojit reakci
      

Slivovice - kvas


vyslouzil (17610), 29.4.2007 21:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlepší by bylo přečíst si monografii o pálení ovocných kvasů.
Jen v krátkosti. Je důležité, aby ovoce začalo co nejrychleji kvasit pokud možno bez přístupu vzduchu, ale s možností odchodu oxidu uhličitého. Tedy použít zákvas (není bezpodmínečně nutné), švestky nebo alespoň jejich část rozmačkat. Jsou-liu sladké, cukr do kvasu je lepší nedávat. Přídavek cukru zvýší výtěžnost  (asi l,5 litru kořalky za 1 kg cukru), kvas se méně kazí, ale jakost pálenky se zhorší. Přídavek 1 kg na 100 litrů je snesitelný. Po 6 týdnech púři tgeplotě 15 - 20st bývá obvykle vykvašeno. Pokud má kvas 2 a méně % cukru, je zralý.
   Pokud vám chutná tuzemák, přesně se vám ho napodobiut asi nepodaří. Líh, rumová tresť, skořice a karamel, ale není to úplně ono.

Připojit reakci
         

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?), 29.4.2007 22:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Možná by bylo také dobré vyhledat téma "Destilační přístroj" VašekB
Připojit reakci
            

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?), 30.4.2007 17:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ano, tema destilacni pristroj jsem precetl celé
Připojit reakci
               

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?), 30.4.2007 17:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo taky jsem proto nedavat cukr. Letos to vypada na peknou urodu pokud to vcelky opiluji a nebude moc sucho. Tak o to že zvýším vyteznost ani tak nejde jde mi hlavne o kvalitu. Tak jaky zakvas je nejlepsi a jak se to dela? treba na www.schimansky.cz atd ty VIN 13 ty by se dali pouzit a jak se to micha? a da se tam jeste asi zivna sul.Jakto ze pridanim cukru se to mene kazi?to me zajima

Takze udelat zakvas zadny cukr a dam tam to vicko aby to bylo bez vzduchu nevim jak se tomu rika proste to prebublava pres vodu...a jak ten povlak zacne klesat hned palit.a nebo jsem cetl -dat do sklenice na zavarovani ze srubovacím vickem. jednou za dva dny otevrua pokud to "sytne" tak to jeste kvasi...to by slo ne.. a pak uz JEN vypalit.

k tomu rumu-kde sehnat tresť a jak vyrobit lih nebo se musi koupit?

Připojit reakci
                  

Slivovice - kvas


vyslouzil (17610), 30.4.2007 22:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zákvas se dává proto, aby se ovoce rychleji rozkvasilo. Speciální kvasinky na kvas mohou být dobré, ale pochybuji, že výrazně ovlivní kvalitu pálenky, i když reklama na kvasinky (pochopitelně) hovoří jinak. Kvasem se nemíchá, okysličoval by se, alkoholové kvašení je anaerobní.
  Cukr konzervuje kvas logicky proto, že po vykvašení obsahuje víc alkoholu- Živnou solí se asi nic nepokazí.
 Kvasit vzorek kvasu v zavařovačce je blbost. Ve velkém sudu kvasí ovoce lépe a rychleji, protože kvas se sám víc zahřívá.
   Kvasná probublávací zátka je jistě dobrá věc. ale v praxi, zejména u větších objemů stačí normální víko - ne hermeticky utažené. Odcházející CO2 brání přístupu vzduchu  dostatečně.

Připojit reakci
                     

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?), 30.4.2007 23:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nebylo by lepší pro přehlednost zůstat u téma ,,Destilační přístroj" než zakládat nové téma?  VašekB
Připojit reakci
                        

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.84.175 (?), 6.9.2009 8:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Václave, slovo "téma" se dá skloňovat a proto se neboj na psat v druhém pádu "tématu". Ještě jsi o tom neslyšel?

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


Maty (946) - xxx.xxx.97.44 (?), 6.9.2009 8:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A pro Tebe taky asi novinka - napsat, nikoli na psat....

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020