Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Slivovice - kvas

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 16:24, počet návštěv: 415759
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny příznivce pálení slivovice.

Vím ja se slivovice pálí, byl jsem u toho, ale neni mi jasná tato věc

Když se nasbírají švestky do bečky např 200l tak se to přikryje víkem a necha jen tak? a potom to klesne a dopplní se to? ohledne kvasu toho moc nevím najde se tu nekdo kdo by mi to popsal? nebo jeste vím že jsme kdysi nasbirali tak tretinu becky a nalil se tam cukr z vodou nebo tak... potřebuju proste vedet jak dlouho to asi kvasí, jak se to pozná když už je to na pálení, proč se tam přidává ten cukr a kolik.dik moc....

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo ted sem si tu precetl par temat a hned sem chytrejsi...

Pochopil jsem to správně, že když do kvasu nepřidám cukr tak bude kvalitnější slivovička? ale pry se to da taky pokazit.

Kolik se zhruba dává toho cukru kdyz mam např 200l becku, kolik je optimum a kolik toho tam mam dat chci jen co nejmin nejlepe vubec aby to bylo co nekjvalitnejsi...

Nevíte nekdo neco o tom jak vyrobit rum?To se dá lih a rumova trest nebo tak neco...kamos to ma ale nemel cisty lih tak to na zkousku dal do jabkovice...

cisty lih se dela z brambor ze pry,,,

Připojit reakci
      

Slivovice - kvas


vyslouzil (17344)
29.4.2007 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlepší by bylo přečíst si monografii o pálení ovocných kvasů.
Jen v krátkosti. Je důležité, aby ovoce začalo co nejrychleji kvasit pokud možno bez přístupu vzduchu, ale s možností odchodu oxidu uhličitého. Tedy použít zákvas (není bezpodmínečně nutné), švestky nebo alespoň jejich část rozmačkat. Jsou-liu sladké, cukr do kvasu je lepší nedávat. Přídavek cukru zvýší výtěžnost  (asi l,5 litru kořalky za 1 kg cukru), kvas se méně kazí, ale jakost pálenky se zhorší. Přídavek 1 kg na 100 litrů je snesitelný. Po 6 týdnech púři tgeplotě 15 - 20st bývá obvykle vykvašeno. Pokud má kvas 2 a méně % cukru, je zralý.
   Pokud vám chutná tuzemák, přesně se vám ho napodobiut asi nepodaří. Líh, rumová tresť, skořice a karamel, ale není to úplně ono.

Připojit reakci
         

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
29.4.2007 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Možná by bylo také dobré vyhledat téma "Destilační přístroj" VašekB
Připojit reakci
            

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
30.4.2007 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ano, tema destilacni pristroj jsem precetl celé
Připojit reakci
               

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
30.4.2007 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo taky jsem proto nedavat cukr. Letos to vypada na peknou urodu pokud to vcelky opiluji a nebude moc sucho. Tak o to že zvýším vyteznost ani tak nejde jde mi hlavne o kvalitu. Tak jaky zakvas je nejlepsi a jak se to dela? treba na www.schimansky.cz atd ty VIN 13 ty by se dali pouzit a jak se to micha? a da se tam jeste asi zivna sul.Jakto ze pridanim cukru se to mene kazi?to me zajima

Takze udelat zakvas zadny cukr a dam tam to vicko aby to bylo bez vzduchu nevim jak se tomu rika proste to prebublava pres vodu...a jak ten povlak zacne klesat hned palit.a nebo jsem cetl -dat do sklenice na zavarovani ze srubovacím vickem. jednou za dva dny otevrua pokud to "sytne" tak to jeste kvasi...to by slo ne.. a pak uz JEN vypalit.

k tomu rumu-kde sehnat tresť a jak vyrobit lih nebo se musi koupit?

Připojit reakci
                  

Slivovice - kvas


vyslouzil (17344)
30.4.2007 22:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zákvas se dává proto, aby se ovoce rychleji rozkvasilo. Speciální kvasinky na kvas mohou být dobré, ale pochybuji, že výrazně ovlivní kvalitu pálenky, i když reklama na kvasinky (pochopitelně) hovoří jinak. Kvasem se nemíchá, okysličoval by se, alkoholové kvašení je anaerobní.
  Cukr konzervuje kvas logicky proto, že po vykvašení obsahuje víc alkoholu- Živnou solí se asi nic nepokazí.
 Kvasit vzorek kvasu v zavařovačce je blbost. Ve velkém sudu kvasí ovoce lépe a rychleji, protože kvas se sám víc zahřívá.
   Kvasná probublávací zátka je jistě dobrá věc. ale v praxi, zejména u větších objemů stačí normální víko - ne hermeticky utažené. Odcházející CO2 brání přístupu vzduchu  dostatečně.

Připojit reakci
                     

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
30.4.2007 23:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nebylo by lepší pro přehlednost zůstat u téma ,,Destilační přístroj" než zakládat nové téma?  VašekB
Připojit reakci
                        

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.84.175 (?)
6.9.2009 8:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Václave, slovo "téma" se dá skloňovat a proto se neboj na psat v druhém pádu "tématu". Ještě jsi o tom neslyšel?

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


Maty (946) - xxx.xxx.97.44 (?)
6.9.2009 8:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A pro Tebe taky asi novinka - napsat, nikoli na psat....

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená slivovice17222.10.2019233145
Dřevo do destilátu4517.10.201930764
Koupě Palírny 1614.10.20193106
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918257
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019908
Test na metanol832.10.201994660
Kvas trnky630.9.2019823
Šípkovica ako ma to2326.9.201939497
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019863
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191784
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193367
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922727
Novy kvas nekvasi712.9.20191421
Výtěžnost a cena1012.9.20191763
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191213
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138531
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910438
Destilační přístroj193.9.20193514
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935841
Míchat lutr při 2D?329.8.2019847
Pečetní vosk1027.8.20191323
Da se to este?927.8.20191304
borovička827.8.201921627
Kvas broskve226.8.20191029
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191959
Olej v destilatu222.8.2019622
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191686
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918444
Aroma meruňkovica813.8.20191776
Pálení ovocných vín1912.8.201911847
Melounovice610.8.20191102
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931301
destilační přístroj10529.8.20191453994
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912683
Trubka ke chladiči21.8.2019822
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193725
Cudny proces palenia430.7.20191078
Meruňkový kvas 4627.7.201947083
Ražná - ražovica1526.7.201944838
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191691
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield21.10.2019
Elektrická udírna z Mountfield21.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů