Slivovice - kvas



host - 189.242 (?)
2.2.2014 20:25

prevozom sa nestane vôbec nič, robyl som to pár krát a už kvas bol pomali dokvasený

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 133.213 (?), 25.7.2009 18:52

Toho methanolu se nemusíte bát, jeho tam max nekolik procent. V těle je odbouráván přednostně ethanol a methanol mezitím vydýcháte a nebo se vyloučí močí...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 61.6 (?), 26.7.2009 9:10

Takových, co se metanolu nebáli, se už mnoho otrávilo. Riziko snížíte na minimum, pokud budete pálit jen z tekutého podílu, dvouplášťovým kotlem nebo s dokonalým mícháním.
   Metanolu, který doprovází etanol při každém kvašení, se skutečně netřeba bát. Připálení kvasu při neodborné destilaci ale může být nebezpečné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 163.130 (?), 11.8.2009 19:48
Dobrý den, chctěl sem se jen zeptat na dvě věci nějakého zkušeného sběratele:-D 1.kolik dát medu do 200l bečky trnkového kvasu? 2.kolik musí ukazovat cukroměr, když je kvas připraven k pálení?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.23 (?), 9.9.2009 20:42

S tím medem je to takové ošidné, mnoho sběratelů:) říká že med se musí přidávat do kvasu těsně před pálením, aby došlo k přenosu aroma medu do slivovice. K tomuto názoru bych se taky přikláněl. Přidávání medu na kvašení je podle mě zbytečné a drahé:)

Takže před kvašením by cukroměr měl ukazovat co nejvíc. Čím sladší ovoce tím lepší. U trnek nebo durancií cca 26. Pokud chcete pálit měl by cukroměr ukazovat co nejméně 0. Ale jsou takové stavy kdy ve kvasu už je tolik alkoholu že to kvasinky zabije a zbývá například 10 na cukru. To také není na škodu. Hlavní je zbytečně nečekat po zastavení kvašení aby nedošlo ke znehodnocení kvasu (například tzv. octovým kvašením).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 10.9.2009 10:16

Jsou-li švestky dostatečně sladké (např. udaných 26%, i když u nás jsem tolik nikdy nenaměřil),  je přídavek medu zbytečný, neprokvasí ani veškerý cukr ze švestek. Přidávat med před pálením nepovažuji, na rozdíl od mnoha sběratelů, za vhodné. Destilát má přeci vonět po ovoci. Ostatně med, dle mého, nijak výrazné aroma, které by bylo cítit ve slivovici, nemá. 
   Sám med (většinou z víček) přidávám na začátku hned s ovocem a ušlechtilými kvasinkami , pokud je ovoce málo sladké, je teplo a měl bych strach, že se kvas bude kazit.
   Nemyslím, že je třeba čekat na 0% cukru. Při 2% už dál nečekám
   Zůstává-li po vykvašení 10% cukru v kvasu, myslím, že to na škodu je. Zejména, pochází-li cukr z ovoce, je škoda jej vylít s výpalky. Řešením je použít hlubokoprokvášecí kvasinky nebo kvas při zakládání doředit na 16%, což by mělo prokvasit dokonale.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.26 (?), 3.12.2009 10:48

paleni v dvouplašti nebo s mychani je kvalitnějši než palit bez mychani s děrovanou poklici??proč ji teda vyrobci kotlu prodavaji děkuji za nazory

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 130.219 (?), 18.11.2009 23:12

pravda pravda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 189.242 (?), 2.2.2014 20:25

prevozom sa nestane vôbec nič, robyl som to pár krát a už kvas bol pomali dokvasený

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 76.183 (?), 6.9.2009 21:24

Ja palim alkohol kde z čeho -- ovoce myslim ale cukor -- nedávam nikdy a ani vodu Ja mam rád čistý alkohol ale čo bych doporučil tak jablka myslím nastruhane raz za čas premiešať ale nič viac a po asi 6 tyždnoch (podla teploty) pálim

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 179.23 (?), 9.9.2009 20:49

Letos poprvé chci vyzkoušet uzavřít sudy s kvasem po nasypaní a opatřit je improvizovanou kvasnou zátkou. POkud s tímto typem kvasů máte někdo zkušenosti poprosil bych o radu. díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika