Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>


Pálení > Slivovice 2017

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Slivovice 2017


Jiří 1968 (1096) - xxx.xxx.137.210 (?)
27.12.2017 19:51, počet návštěv: 5092
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím páliči, jak jste letos dopadli?Mi se nakonec podařilo nastřádat 185 litrů kvasu z Domácích trnek (ostatní odrůdy na jaře zmrzly).Do kvasu jsem přidal kvasinky Spiriferm Arom. Pálil jsem 14.12. v pěstitelské páleníci a z výsledkem jsem nadmíru spokojen, po náředění jsem si odnesl 23 litrů 51%-ní slivovičky s úžasným aromatem.Takže u mě dobrý, tyhle kvasinky budu používat i nadále.cheeky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivovice 2017


milanfiala (1014) - xxx.xxx.51.13 (?)
27.12.2017 20:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jiří FM na špatný rok výborný výsledok, ja som palíl pred týždňom zmes sliviek 280l padlo 30l, keď som išiel do palenice malo to 4 sladkosť, konečne palenka z Totaste 180l padlo 21l sladkosť bola 7, ale keď ste objednaný nedá sa čakať. Palenky zarobené na 52 u Toptaste nádherna aróma použil som kvasinky Erbslöh už druhý rok nedám na ne dopustiť, kvasenie prebiehalo v pivnici pri teplote 18-20 C.Toptaste som mal okyseliť na ph -Senker Erbslöoh vyťažnosť by bola vedšia ale stále sa učime.Na totálne špatný rok som dal paliť marhulky 6.10.2017, kysli 6 týždňov kvasinky Erbslöh kvas 80l padlo 6l marhulovica, ktorú koštovali spolupracovníci vraveli super, a keď bude dobrý rok aká potom bude.Na povrchu bola biela pliesen povašom křís ten zoberiete murarskou žufankov a nič sa nedeje.Toto mali kámoši na slivkách na niektotých súdkoch volali do palenice či tie sudy majú viliať páleničiar vravel nič sa nedeje kvas si vytvoril ochranu, plieseň zoberte dolu a doveste kvas palenka bola výborná, stale sa učíme.Je tu kopu zahradkarov ktorí sa chvalili novými odrodami čo palili ale výsledok nedali prečo.

Připojit reakci
   

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.12.2017 20:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No fajn, pokud jste spokojen, není žádný problém. Zvláště v tomto nebývale neuspokojivém roce, kdy se ovoce prakticky skoro nikde neurodilo a zvláště tato, dnes už tak vzácná odrůda švestek. Taky se mi zadařilo, ono sehnat švestku domácí není tak snadné, ale na rozdíl od Vás budu pálit až na konci února. Ona ta maerace pecek má něco do sebe. A o kvasinkách to není! PŠ

Připojit reakci
      

Slivovice 2017


milanfiala (1014) - xxx.xxx.51.13 (?)
27.12.2017 21:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Borče o peckách som tu nepísal nevieš o čom točíš kasinky si neskúšal tak netrep nič čo by ma zaujalo si tu nedal Domacu mám visadenu viac rokov bez šarky ty kupuješ.

Připojit reakci
         

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.137.210 (?)
27.12.2017 21:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak Milane, Domácích tu mám za normalních okolnosti mraky, jenže letos je mráz probral.Pěstoval je už můj děda, před 25 lety jsem vysázel další.Kromě roku 2012 pálím každoročně (1200litrů není problém),a ještě nikdy kvas nebyl tak čístý a tak nádherně nevoněl.I výtěžnost byla lepší, přestože v posledních dvou letech byla cukernatost cca o 2 Brixy větší.Takže o kvasinkác to myslím asi trošku taky bude, ale nejvíc záleží na kvalitě ovoce(Zásadně zralé) čisté(bez listí, stopek a listí),čistá kvasná nádoba by taky měla být samozřejmostí.Jiří Červenka

Připojit reakci
            

Slivovice 2017


milanfiala (1014) - xxx.xxx.51.13 (?)
27.12.2017 21:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto to má byť páni záhradkári, každý má svoj recept na prípravu kvasu a keď je výsledok dobrý sme spokojný, lebo vieme čo je to cely rok sa starať o stromi.Každý zaujímavý príspevok je užitočný.

Připojit reakci
            

Slivovice 2017


vyslouzil (16161) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.12.2017 9:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

.Takže o kvasinkác to myslím asi trošku taky bude, ale nejvíc záleží na kvalitě ovoce

To je pravda. Alfou a omegou kvalitního destilátu je surovina. Pokud se podíváme tam, kde se slivovice vyrábí profesionálně, drahé šlechtěné kvasinky tam - kupodivu - většinou nepoužívají. Kdyby jejich vliv na výtěžnost či kvalitu destilátu byl zřetelný, pochybuji, že by toho lihovarníci nevyužili. Takže soudím, že vliv jednotlivých kmenů kvasinek je buď zanedbatelný nebo se prostě jejich použití komerčně nevyplatí.
    Ostatně napovědět nám mohou vinaři. Někteří čisté kultury kvasinek používají, jiní ne. Použití kvasinek má technologické výhody, takže jejich použití narůstá. Kvalita vína z přirozeně a uměle zakvašených moštů je ale stejná.

   Škoda, že kultura projevu jednoho příspěvku pana Fialy neodpovídá jeho odborným kvalitám. PŠ chtěl říci, že u švestkových kvasů se vyplatí s vypálením počkat. Riziko zkažení je malé - jsou stabilní a macerace pecek probíhá i v již vykvašeném mači. I když se to mnohým nelíbí, mandlové aroma je ve slivovici ceněno. 

Připojit reakci
               

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.187.216 (?)
28.12.2017 10:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolím si s názorom dr. Vysloužila nesouhlasit. Nastartování kvasného procesu je zásadní operací, pokud se pěstitel chce vyhnout plísním i jiným nemocem kvasu. Další potřebná věc je zajistit kvasinkám výživu.

O výsledný produkt se nebojuje zdaleka jen v sadu, rovným dílem se podílí i péče o kvas - rychlost zakvašení, výživa kvasinek a teplota. Z tohoto pohledu je jedno, zda připravujeme ovoce na pálení nebo víno.    j.c.

Samozřejmě vždy to nějak prokvasí. Plísně v sudu nebo moštu ale osobně nemusím. Každého volba

Připojit reakci
                  

Slivovice 2017


vyslouzil (16161) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.12.2017 14:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolím si s názorom dr. Vysloužila nesouhlasit. Nastartování kvasného procesu je zásadní operací,...

Nerozumíme si. Nastarování kvašení je skutečně důležité, s tím souhlasím.  Přípravu zákvasu pár dní dopředu považuji za mimořádně užitečné, stejně jako rozmělnění ovoce. Jenom si nemyslím, že je zásadní rozdíl, jestli na zákvas použijeme kvasinky z dovozu, tuzemské Vínka, pekařské droždí nebo z jiného, již kvasícího sudu.
   Existují velké rozdíly mezi jednotlivými odrůdami slivoní, mezi plody v jednotlivých letech, mezi ovocem z různých lokalit. V některých letech se na jedné a téže zahradě  - v závislosti na počasí - dokonce vydaří víc skořejší odrůdy, jindy ty pozdní. Proto nelze objektivně posoudit, jak moc se na kvalitě destilátu podepsala konkrétní značka kvasinek či živné soli, výše zmíněné faktory podle mě ovlivňují kvalitu slivovice podstatně víc.
   Správné vedení kvasu je důležité, ale technologie je vyřešená a dál ji zdokonalovat už příliš nelze. Kvalitnější pálenku získáme jen z kvalitnějšího ovoce, ne z dražších kvasinek.

Připojit reakci
                     

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.55.44 (?)
28.12.2017 17:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takový obecný návod k použití ušlechtilých kvasinek:
(A to jeden z těch kvalitnějších)
------------------------------------------------------------------------------
Rehydratace se provádí  v cca.  10násobném množství  vlažné směsi  moštu a  vody  (maximálně 35  ˚C).  Směs se pomalu  promíchá a  nechá se  20 až  30 minut  bobtnat.  Kvasinkovou suspenzi,  která obvykle  lehce pění,  pak přidáme  k celému  množství a  promícháme.  Rozdíl teplot  mezi kvasinkovým  zákvasem a moštem nesmí  činit víc  jak 8  ˚C.  Jinak může  vzniknout takzvaný  kvasinkový šok  a mnoho  kvasinkových buněk  se poškodí.  Tomu zabrání  pozvolné přizpůsobení  teplot mezi  kvasinkovou suspenzí  a nádobou.

*
Opravdu si někdo myslí, že pokud vleje takové množství zákvasu, i ta doba množení se mi zdá krátká, do 50, 100, 200l soudku, že ty ušlechtilé kvasinky převládnou nad těmi ovocnými - přirozenými?
Že tam nebudou zkomírat a že skutečně potlačí činnost těch divokých které na ovoci žijí a proto jich bude ve rmutu vždy daleko víc?
Že je to tak jednoduché?
*
Pokud jsem někdy investoval do kvalitních, vyšlechtěných a drahých kvasinek tak jen v případě potřeby zkvašení vysocecukernatých roztoků a surovin u kterých jsem si byl jist, že žádné "divoké" kvasinky neobsahují nebo, že surovina byla tepelně sterilizována.
Anebo jsem se řídil pravidlem, že ušlechtilého zákvasu musí být aspoň 1/10. Tzn. postupné množení zákvasu, např. 250ml-2,5l-25l a až pak do 220l sudu. Samozřemě živné roztoky musely být sterilní.
A taky ten finální zákvas se musel v sudu pořádně rozmíchat, ale hlavně nemohlo už v něm probíhat bouřlivé kvašení!
A taky cpát do ovocných kvasů, vodou minimálně zředěných a nepřicukřených nějaké drahé komerční živné soli taky nechápu vůbec.

(Teda chápu to vše, ale jen trochu. Říká se tomu myslím Placebo efekt. Když si někdo myslí, že čím víc a čím dražších modních a reklamovaných opičáren do kvasů nacpe, že získá lepší destilát, tak ať si tomu věří.  Ale podporuje tím jen prodejce kteří nejsou ani schopni k prodávaným produktům dodat pořádný návod k smysluplnému využití. Proti výrobcům samozřejmě nic nemám, to co vyrábějí funguje).
*
Na enzymatické ztekucující prostředky názor nemám. A ani zkušenosti s nimi. Takové problémy jsem řešil cukerným roztokem nebo prostým loužením vodou.
Přece jen jsem byl "Drobný škudlil"...

P.S. abych taky něco napsal k hlavnímu tématu - letos pomrzlo vše. Úplně bez ovoce jsme zůstali. Jen nějaký pocestný - ftipálek nám pohodil na dvorek jednu švestku. Ale takovou nějakou rozmňáglou a nahnilou. Asi ze sáčku z krámu...

Rafael.

Připojit reakci
                        

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.146.56 (?)
8.3.2018 21:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji za nazor na prodavane kvasinky. Nikdy jsem je nepouzil, protoze pochybuji o tom, ze by z ovoce dokazaly vytěžit vic alkoholu. Totez zivna sul - vzdyt v ovoci je dostatek vseho potrebneho ke zdravemu zivotu kvasinek. Efendi
Připojit reakci
   

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.172.9 (?)
28.12.2017 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mne sa tento rok neurodilo absolútne nič. Ale aj tak som pálil. Kúpil som slivky z dovozu (údajne Maďarsko). Vyzeralo to že to boli pravdepodobne dve odrody v pomere 1:1. Jedny boli skôr menšie podobné slivkám domácim a druhé boli väčšie v priemere okolo cca 35 gramov skôr gulaté. Kupoval som ich 30 septembra, zrelé vyzerali tak akurát, ale zdali sa mi málo šťavnaté skôr suché. Ešte v deň kúpy som ich dôkladnejšie prebral, odstránil lístie konáriky a pod. a zalial som ich cukrovým roztokom (na 100l sliviek 1kg cukru rozpustený v 5l vody). Na druhý deň som ich rozsekal miešadlom na maltu, a kvasenie začalo prakticky okamžite. Kvas som priamo v sude zakryl igelitom (igelit som priložil priamo na kvas nie na vrch suda) a na vrch suda som priložil volne veko. Po týždni som kvas premiešal. Prvé cca 2-3 týždne to kvasilo pomerne búrlivo. Neskôr to pomaly dokvasovalo. Sudy boli uložené v garáži pri priemerných teplotách 12-16 stupnov. Páliť som bol 27 novembra. Kvasu bolo okolo 400-450 litrov. (neviem to presne odhadnúť nakoľko sudy nemajú rysku.) Po nariedení výsledného produktu bolo 42 litrov 51,5 percenta. S množstvom a kvalitou som vcelku spokojný, nato že som nevedel do čoho idem a čo za slivky kupujem. 

Připojit reakci
      

Slivovice 2017


milanfiala (1014) - xxx.xxx.51.13 (?)
28.12.2017 12:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám kámošov od Levic ktorým všetko totalne zmrzlo a tiež kupovali slivky z maďarska, cením si na tebe snahu, ktorú si vynaložil a výsledok bol super kvalitná pálenka.

Připojit reakci
         

Slivovice 2017


Mikeš13 (1686) - xxx.xxx.224.76 (?)
11.1.2018 9:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechci zakládat nové téma, tak to umístím sem. Co myslíte, je to opravdu Mirabelkovice?smiley Asi se u výrobce poptám na ty "divoce rostoucí plody mirabelek".

Obrázky:

Připojit reakci
            

Slivovice 2017


vyslouzil (16161) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.1.2018 9:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Učitě není. Planě rostoucí mirabelky neexistují, stejně jako planě rostoucí ryngle. Myrobalánovice by na vinětě nevypadala příliš lákavě a konzumenti - nepěstitelé by jí nerozuměli..  Ostatně borovička se taky nevyrábí z borovic.
   Zajímavé by bylo chuťové srovnání s podobně nazvaným destuilátem - v minulosti zde diskutovaným - co prodává jeden tuzemský lihovarník za cenu zhruba desetinásobnou.

Připojit reakci
               

Slivovice 2017


Mikeš13 (1686) - xxx.xxx.224.76 (?)
11.1.2018 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bylo mi jasné, že to není mirabelkovice, ale kdyby se toho chytil nějaký hnidopich, mohl by být problém s klamavou reklamou. Asi. 

Plané mirabelky také neznám, i když ve zpustlém mirabelkovém sadu se občas nějaký semenáček najde. Ale jestli to nazývat planě rostoucí mirabelkou...

Připojit reakci
                  

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.34.224 (?)
11.1.2018 16:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nějak jsem poslední dobou změnil na Jelínka názor.
(Jasně deklaruje co a z čeho jak vyrábí a co je pravý destilát a co jsou řezy s lihem, nebo do čeho v průběhu výroby líh přidává a co vyrábí průtahově. Každý si může vybrat.
Nebo si stáhnout na jeho webu rodné listy destilátů a podle obsahu methanolu v nich posoudit jak je která jeho "pravá ovocná pálenka zředěná lihem"
*
Ale ty divoké, plané mirabelky jsem nějak přehlédl. Myslel jsem, že se jedná o Nancynské nebo něco podobného.
(Ale ty zas, díky své cukernatosti a aromatu žádné speciální zpracování nepotřebují. Bylo by jim to jen na škodu. Něco jako průtahově destilovat vysocecukernaté švestky...)
A tak chci věřit tomu, že ve Vizovicích mají své vlastní názvosloví pro peckoviny.
Že neví jak se správně mají označovat ovocné druhy - jaký je rozdíl mezi mirabelkou a myrobalánem. A že to nebyl jen nějaký reklamní tlach jak je psáno už výše a v jiném vláknu dříve.
No, aspoň, že ví co je planá trnka - to taky vyrábějí.
*
Čert ví, co ta Mirabelkovice vlastně je:

Rafael.

P.S.
Klasická destilace - všichni známe. Při dobré práci vcelku jedno zda jedno nebo dvoustupňová.

Průtahové destilace - ovoce, byliny, koření se destilují s neutrálním lihem. Buď ponořené pod hladinou, volně umístěné ve vařáku, v koši nad hladinou nebo někde nahoře ve zvláštní nádobě úplně mimo vařák. Podle povahy surovin a osvědčených postupů.

Kontinuální destilace - destilační přístroje opatřené kolonou, na nichž lze provádět destilaci nepřetržitou. Ale nejsou vhodné k destilaci kvasů které obsahující pevné části. Použití těchto složitých přístrojů přichází v úvahu jen pro destilaci vína, macerátů a tekutých kvasů.

Vakuové destilace - u zvlášť choulostivých surovin. Použití většinou jen tam kde by vyšší teplota mohla poničit výrobek nebo ve větší míře snížit výtěžnost.

Obrázky:
Z webu výrobce
Z webu výrobce
Připojit reakci
                     

Slivovice 2017


milanfiala (1014) - xxx.xxx.51.13 (?)
4.3.2018 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koštovka Toptaste v palenici sa bolo 19.12.2017 ubehlo už vyše 2 mesiace pálenka vyborná a hlavne aromatická s takou zvlaštnov medovov arómov čo všetkých zaujalo nakolko slivky Toptaste pri dozrievaní su aromaticke, pomohli aj aromatické kvasinky Spiriferm arom.Na porovnanie hola palenka z Domacej velkoplodej ta bola tiež vyborná ale Toptaste to vyhrala.Vzal som na koštovku pred týždňom vzorku kámošovi z Levic je to medzinarodný degustator mal som trochu obavy čo povie, bol tam aj jeho kámoš čo vlastní palenicu, po otvorení štupla na flaši hneď bolo citit aromu boli stoho dosť prekvapení okoštovali výborna palenka vraveli, zvedča čo na degustaciach koštujem, palenky sú jalové aj keď su chuťovo dobre žiadna aróma.Koštovali sme ešte marhulovicu nato že bol hnusný rok 2017 marhulovica bola super, dalej prišli na radu repaky a tý sa po mesiacoch tiež zlepšili čo som bol velmi prekvapený, že takto pocenovaná palenka môže biť tak dobrá.

Připojit reakci
                        

Slivovice 2017


Marian39 (4) - xxx.xxx.15.146 (?)
24.3.2018 8:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Máš pravdu Milan. Koštoval som ju. Je iná ako moja ale tiež dobrá. Mrzí ma že som Ti nepriniesol z mojej. Najbližšie keď pôjdem do Piešťan sa bahniť Ti donesiem z mojej na porovnanie.😊
Připojit reakci
               

Slivovice 2017


Marian39 (4) - xxx.xxx.15.146 (?)
24.3.2018 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
" Ostatně borovička se taky nevyrábí z borovic". Pán Vysloužil. Nič v zlom ale ste mimo. Borovička by mala byť vyrobená z borievok. Odtiaľ ten názov. Tie sú obvykle aj na etikete. Aj keď si osobne myslím, že je to iba čistý lieh ochutený borievkami. Neviem o žiadnych borievkových sadoch či plantážach a zbierať ich na divoko po lúkach na také množstvo borovičky aké sa vyrobí je nepredstaviteľné. Ste ma rozosmial s tou borovicou.
Připojit reakci
                  

Slivovice 2017


milanfiala (1014) - xxx.xxx.51.13 (?)
24.3.2018 8:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozrejme že Toptaste pálenka je iná, z každej odrody sliviek musí slivovica chutiť inak.Poučil som sa keď som bol na morave u sadarov ktorí nové odrody sliviek kupili hneď po revolúcii.Majú pred nami nádskok vedia konbinovať z určitých odrôd ktorých je najlepšia slivovica samozrejme podľa nich, zasa je to na každom z nás, každý má iné chute a v každom regione je populárna iná odroda na slivovicu.

Připojit reakci
                     

Slivovice 2017


vyslouzil (16161) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.3.2018 11:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozrejme že Toptaste pálenka je iná, z každej odrody sliviek musí slivovica chutiť inak.

To je pravda. Osobně s tím ale nemám zkušenosti, od žádné odrůdy jsem neměl tolik plodů, aby to vydalo na kotel. Takže všechny slivovice, co jsem kdy dělal byly směsí více odrůd. Jeden můj známý, mj. letitý organizátor tradiční degustace na Slovácku se tím zabývá. Říkal, že nejlíp se umísťuje destilát ze směsi Domácí a durancie v jistém poměru, který mi neprozradil. Ovsem věta  ...zasa je to na každom z nás, každý má iné chute a v každom regione je populárna iná odroda na slivovicu... platí beze zbytku, jsou kraje, kde suverénně nejvýš hodnotí špendlíkovici, jinde zas čisté durancie.

Připojit reakci
                  

Slivovice 2017


vyslouzil (16161) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.3.2018 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pán Vysloužil. Nič v zlom ale ste mimo. Borovička by mala byť vyrobená z borievok.

Děkuji za upozornění pane Muríne, ale veřte, už řadu let vím, že borievka je slovensky jalovec. Chtěl jsem upozornit, že místo mluvnicky správného borievkovica se nápoj nazývá borovička a že tedy mirabelkovice může být ve skutečnosti myrobalánovice.

Aj keď si osobne myslím, že je to iba čistý lieh ochutený borievkami.

Takový líh by nebyl čirý. Pravá borovička (česky jalovcová) je průtahový destilát. Napodobeniny jsou pak líh s jalovcovou silicí. 
   Jestli nějkdy někdo nasbíral jalovčinky do sudu, vykvasil a vypálil, to nevím, ale dost o tom pochybuju. 

Připojit reakci
                     

Slivovice 2017


host - xxx.xxx.52.93 (?)
24.3.2018 14:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sken ze Sborníku přednášek Progresivní směry v lisování ovoce a výrobě alkoholických nápojů, ČSVTS 1988.

Rafael.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Slivovice 2017


Marian39 (4) - xxx.xxx.110.6 (?)
24.3.2018 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nechcem byť za chytrého lebo v týchto veciach som len začiatočník ale mail by boli dodržané Vami opisované technológie výroby tak by sme borovičku pod 30 eur za liter nekúpili. Opravte má ak sa mýlim
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jaký zavařovací hrnec na destilaci916.7.20181446
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201810674
Pěstitelská pálenice v okolí Brna914.7.2018729
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182132
Domácí ořechovice9612.7.2018173376
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1811.7.20186612
Izolace přestupní trubky310.7.2018293
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201815823
Dřevo do destilátu353.7.201818102
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201837741
Malinovica626.6.2018627
Destilát z kukuřice2723.6.201870603
Marpelně kvas1422.6.20181496
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018533
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018689
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201819925
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201812686
Kvas z moruší88.6.20189128
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku2431.5.201832979
Pálení z řepného cukru930.5.20181775
Praxe v pálení329.5.2018903
Destilační přístroj - sestrojení5514.5.2018116875
destilační přístroj102810.5.20181330462
Refraktometer - poradte vhodny233.5.20189337
Sušené švestky622.4.20181002
Hruškovice1419.4.201815511
Test na metanol534.4.201868264
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20187031
Slivovice 20172725.3.20185093
Destilace vína - vínovice5319.3.201883659
Nákup drtiče jablek 1118.3.201819024
Radimov 2018 718.3.20181454
Slivovice - kvas24014.3.2018366360
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201852255
Modrý kal 208.3.20182664
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201820884
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20182337
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20182326
Zakalení macerátu1322.2.20181952
Mišpule418.2.20185686
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?15.7.2018
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?14.7.2018
Váš recept na vyprošťovák11.7.2018
Dehtování7.6.2018
Dehtování7.6.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů