Slazení ořechovky



Janík 1 - (15) - 197.208 (?) 
5.8.2018 9:09, zobrazeno: 2130x

Dobrý den, asi před šesti týdny jsem nakrájel ořechy do 50 litrového demižonu, přidal ostatní přísady... a zalil 25 litry 52% vínovice.teď to chci stočit a nasladit ale nevím kolik dát cukru na těch 25 litrů aby to nebylo příliš sladké.poradí někdo?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 5.8.2018 14:41

Každý má jinou chuť, taky nevíme, jak to chutná. Postupoval bych empiricky:
1. Vyrobil cukrový sirup
2. Z 25 litrů bych obětoval půllitr a ten rozdělil na 10 vzorků po 50 ml
3. Do každého vzorku přidal definované množství sirupu ve vzestupné škále.
4. Který vzorek by chutnal nejlépe, tak bych osladil celý objem (500násobným množstvím sirupu v nejchutnějším vzorku)
   Ochucené slazené likéry mívají maximálně 40% alkoholu (Fernet), často však méně (Griotka). Oblíbeném jsou spíš u dam než u tvrdých chlapů. Přemýšlel bych proto i o snížení koncentrace alkoholu.

P.s. Vítězný likér byl shodou okolností právě ořechovka. Vyrobena byla spíš omylem - neplánovaně. Bylo mi líto nezralých ořechů na ulomené větvi.

ořechovka ocenění
ořechovka ocenění
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika