Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Refraktometer - poradte vhodny

Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.82.69 (?)
22.9.2016 12:00, počet návštěv: 12081
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň,

chcel by som kupiť refraktometer na meranie cukornatosti slivkoveho kvasu (v buducnosti možno aj jablkoveho, hruskoveho a pod) Našiel som tento pristroj.

Mozte sa na to prosim niekto skusení mrknuť, či je vhodný, aby som nekupil nejaku somarinu, pripadne nejaky odporučiť?

Ďakujem

Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Refraktometer - poradte vhodny


j3david (162) - xxx.xxx.51.179 (?)
22.9.2016 13:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak já sice nemám srovnání protože nikdy jsemjiný refraktometr neměl. Tento už mám nějaký ten rok a funguje... proto ani jiný nepotřebuju. Z principu nevím co by na nějakém jiném mělo být lepší nebo horší.

Připojit reakci
      

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.82.69 (?)
22.9.2016 14:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napr. či ten rozsah je postačujúci 0-32 brix, alebo či nie je lepšie nejaký s inými jednotkami Oe, KMW... Tiež či cena nie je priliš vysoka - 37€, neviem, som len začiatočník, tento rok som 1x založil kvas, tak si necham poradit skusenejšími.

Připojit reakci
         

Refraktometer - poradte vhodny


j3david (162) - xxx.xxx.51.179 (?)
22.9.2016 16:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V reakci na váš dotaz - ano tento je vhodný. Pokud najdete lepší-dražší-přesnější... proč ne.

Připojit reakci
            

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.14.170 (?)
22.9.2016 16:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud jde jen o orientační měření kvasu a cena refraktometru vám přijde vysoká, kupte moštoměr. Refraktometr je dobý na zjišťování cukernatosti v sadu a ve vinici. Na změření a dopočtu doslazení stačí moštoměr za desetinovou cenu.

V.

Připojit reakci
               

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.178.109 (?)
22.9.2016 18:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cena refraktometru, cca 1000Kč není nijak horentní a navíc je to přístroj který je prakticky nezničitelný. Na rozdíl od moštoměru s měřicím válcem. Nemluvě o rychlosti a pohodlnosti při měření a odběru vzorků. A i přesnosti.
(Před cca 35 roky jsem za něj a to sehnaný "pod rukou" dal celý měsiční plat, vůbec mně to nikdy nemrzelo a slouží dodnes).
*
Čím menší měřicí rozsah, tím lepší přesnost a čitelnost. Stupnice do 32°Bx bohatě stačí. A čím více stupnic, tím je odečítání méně pohodlnější. V praxi je někdy rozhraní matné a roztřepené...

Rafael.

Připojit reakci
                  

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.178.109 (?)
22.9.2016 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě obrázek, zapomněl jsemsad

Obrázky:

Připojit reakci
         

Refraktometer - poradte vhodny


hugovotr (472) - xxx.xxx.4.33 (?)
22.9.2016 20:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já mám stejný a jsem s ním spokojený. Skleněné moštoměry jsem už dva rozbil, třetí už jsem nekupoval...
Připojit reakci
            

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.236.138 (?)
22.9.2016 21:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nákup doporučeného refraktometru rozhodně doporučuji, cena i s dopravou a balením přijde na cca 1290 Kč. Ovšem jeho využití nespočívá především v tom, jak určit konec kvašení, nýbrž v posuzení cukernatosti založeného kvasu a jeho event. docukření, řekněme na hodnotu 14 °brixi. slosar-petr@sezam.cz

Připojit reakci
            

Refraktometer - poradte vhodny


host - xxx.xxx.159.180 (?)
23.9.2016 7:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já mám taky stejný. Mám i druhý na měření lihu, ten mi připadá mnohem důležitější a užitečnější. Tisícovka za kus se zdá hodně, ale pánové to pohodlí při měření : kapičku na sklíčko, přiklopit, odečíst na stupnici,...setřít a jste připraveni k dalšímu měření.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy1018.10.20181262
Hruškovice1918.10.201819733
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018489
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122837
Vady pálenky716.10.2018859
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813968
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810567
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018571
Hruškový kvas1716.10.20185264
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181086
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183762
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863963
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844799
Pálenka z dýně5612.10.201845484
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018894
Jablkovy kvas2611.10.20183370
Šípkovica ako ma to229.10.201832223
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850752
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018633
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811230
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820459
Průběh kvašení jablek 65.10.2018984
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886998
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339805
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181644
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811004
Kvas z jablek3623.9.20188109
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018826
Domácí pálenice1622.9.20183340
Teoretický výnos1419.9.20182697
Můj první kvas2119.9.20183824
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy6:56
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů