Refraktometer - poradte vhodny



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 250.25 (?) 
23.8.2017 11:35

Jak je to s věrohodností měření zbytkového cukru se nejlépe přesvědčíte pokusem jak jsem psal výše.
Udělejte si např. 15% roztok cukru ve dvou nádobách a postupně přilévejte do jedné vodu a do druhé stejné množství lihu. A měřte oběma způsoby.
(Čím více bude v roztoku lihu, tím větší bude odchylka hustoměru od reálné hodnoty).

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 38.217 (?), 23.8.2017 22:36
Čerstvá zkušenost - merunkový kvas po čtyřech týdnech, refraktometr 8Brix, moštoměr 2 při teplotě 20stupňů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 83.165 (?), 3.5.2018 9:00

spravne na 2 dilkach mostomeru je brix 4,7

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.238 (?), 7.4.2020 9:56

Je nutné odečítat látky necukerné od výsledku. Pokud měříte skleněným cukroměrem ČNM tak látky necukerné jsou již zohledněny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika