Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ředění slivovice

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.249.228 (?)
14.1.2013 17:28, počet návštěv: 6436
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím o radu. Omylem jsme naředili slivovici na 47%, potřebuji poradit jestli je lepší přepálit to potřetí nebo dolít hustějším destilátem z dalšího pálení. Dík za radu

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ředění slivovice


Maty (946) - xxx.xxx.92.43 (?)
14.1.2013 17:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já třeba ředím slivovici na 48%, lépe mi to takhle chutná. Já bych ji nechal tak, jak je.

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.149.89 (?)
14.1.2013 17:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud chcete jiné % tak dolít, jinak nechat být

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


rosti&slavik (1016) - xxx.xxx.88.38 (?)
14.1.2013 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slivovice která má 47% vůbec není na škodu, ba naopak někdy může být lepší.Záleží zda ji máte pro svou potřebu, nebo ji chcete distribuovat někomu, kdo chce padesájedničku.

Časem jsem zjístil, že menší procenta jsou výhodnější pro větší jednorázovou spotřebu, kdy se toho vypije více.Někdy naopak, když si chci dát jednu před spaní je pro mě lepší i vyšší procenta, klidně šedesát a výš.

Potřetí bych vůbec nepálil, to je nejhorší so by šlo udělat, protože by ta trocha aromatu, která je v pálence dále vyprchala, a zbyl by silný destilát, něco jako devadesátprocentní líh, který lze koupit v polsku.

Připojit reakci
      

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.86.137 (?)
28.1.2019 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdysi jsme doma pálívali a třeba i 150l a to taky proto že táta pocházel z Jugoslávie a tam se normálně půjčuje kotel k pálení na obecním úřadě. :) Jako 13lety klučina jsem držel službu u kotle a udržoval oheň samo pod dohledem.

Co se týká ředění když už si to naředil nechej tak. Na práci na pole se to ředilo na nejakých 30-38% a taky to šlo. Rakija se totiž pila na žízeň.;) z vody se strašně potíš na hicu. :)

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


j3david (166) - xxx.xxx.26.112 (?)
29.1.2019 4:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se nezakalila, nechat tak. Někdy méně je i více (chuti).

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 1019.9.2019762
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921746
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019963
Novy kvas nekvasi712.9.20191054
Výtěžnost a cena1012.9.20191212
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192784
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019732
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136766
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199865
Destilační přístroj193.9.20192755
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934232
Míchat lutr při 2D?329.8.2019538
Pečetní vosk1027.8.20191010
Da se to este?927.8.2019867
borovička827.8.201921021
Kvas broskve226.8.2019782
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191424
Olej v destilatu222.8.2019426
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191425
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917663
Aroma meruňkovica813.8.20191412
Pálení ovocných vín1912.8.201911346
Melounovice610.8.2019810
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930378
destilační přístroj10529.8.20191446043
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911754
Trubka ke chladiči21.8.2019570
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193283
Cudny proces palenia430.7.2019836
Meruňkový kvas 4627.7.201945854
Ražná - ražovica1526.7.201943724
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191297
Ananasový kvas318.7.20191476
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917047
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191758
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191490
Pach po acetonu35.7.20191166
Domácí ořechovice1131.7.2019206526
Kvas z mandarinek1923.6.20192893
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů