Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ředění slivovice

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.249.228 (?)
14.1.2013 17:28, počet návštěv: 6333
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím o radu. Omylem jsme naředili slivovici na 47%, potřebuji poradit jestli je lepší přepálit to potřetí nebo dolít hustějším destilátem z dalšího pálení. Dík za radu

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ředění slivovice


Maty (946) - xxx.xxx.92.43 (?)
14.1.2013 17:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já třeba ředím slivovici na 48%, lépe mi to takhle chutná. Já bych ji nechal tak, jak je.

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.149.89 (?)
14.1.2013 17:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud chcete jiné % tak dolít, jinak nechat být

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


rosti&slavik (1016) - xxx.xxx.88.38 (?)
14.1.2013 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slivovice která má 47% vůbec není na škodu, ba naopak někdy může být lepší.Záleží zda ji máte pro svou potřebu, nebo ji chcete distribuovat někomu, kdo chce padesájedničku.

Časem jsem zjístil, že menší procenta jsou výhodnější pro větší jednorázovou spotřebu, kdy se toho vypije více.Někdy naopak, když si chci dát jednu před spaní je pro mě lepší i vyšší procenta, klidně šedesát a výš.

Potřetí bych vůbec nepálil, to je nejhorší so by šlo udělat, protože by ta trocha aromatu, která je v pálence dále vyprchala, a zbyl by silný destilát, něco jako devadesátprocentní líh, který lze koupit v polsku.

Připojit reakci
      

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.86.137 (?)
28.1.2019 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdysi jsme doma pálívali a třeba i 150l a to taky proto že táta pocházel z Jugoslávie a tam se normálně půjčuje kotel k pálení na obecním úřadě. :) Jako 13lety klučina jsem držel službu u kotle a udržoval oheň samo pod dohledem.

Co se týká ředění když už si to naředil nechej tak. Na práci na pole se to ředilo na nejakých 30-38% a taky to šlo. Rakija se totiž pila na žízeň.;) z vody se strašně potíš na hicu. :)

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


j3david (166) - xxx.xxx.26.112 (?)
29.1.2019 4:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se nezakalila, nechat tak. Někdy méně je i více (chuti).

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Posudzovanie ovocného kvasu719.8.20192182
Kvas broskve119.8.2019123
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.2019947
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916819
Aroma meruňkovica813.8.2019882
Pálení ovocných vín1912.8.201910816
Melounovice610.8.2019535
Pečetní vosk89.8.2019598
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929518
destilační přístroj10529.8.20191438748
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910841
Destilační přístroj32.8.2019561
Trubka ke chladiči21.8.2019314
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192806
Cudny proces palenia430.7.2019545
Meruňkový kvas 4627.7.201943958
Ražná - ražovica1526.7.201942720
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019890
Novy kvas nekvasi619.7.2019686
Ananasový kvas318.7.20191253
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916037
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191483
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191127
Pach po acetonu35.7.2019820
Domácí ořechovice1131.7.2019204457
Kvas z mandarinek1923.6.20192563
Zapach dymu623.6.20191779
borovička717.6.201920526
Slivovice jak poznat archív109.6.201910399
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928591
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191632
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935772
Turbo kvasnice3519.5.20199098
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922186
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932301
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191293
Škrábavost pálenky4727.4.201962800
Archivace slivovice427.4.20191108
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191153
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949687
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů