Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Ředění slivovice

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.249.228 (?)
14.1.2013 17:28
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím o radu. Omylem jsme naředili slivovici na 47%, potřebuji poradit jestli je lepší přepálit to potřetí nebo dolít hustějším destilátem z dalšího pálení. Dík za radu

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Ředění slivovice


Maty (946) - xxx.xxx.92.43 (?), 14.1.2013 17:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já třeba ředím slivovici na 48%, lépe mi to takhle chutná. Já bych ji nechal tak, jak je.

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.149.89 (?), 14.1.2013 17:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud chcete jiné % tak dolít, jinak nechat být

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


rosti&slavik (1016) - xxx.xxx.88.38 (?), 14.1.2013 17:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slivovice která má 47% vůbec není na škodu, ba naopak někdy může být lepší.Záleží zda ji máte pro svou potřebu, nebo ji chcete distribuovat někomu, kdo chce padesájedničku.

Časem jsem zjístil, že menší procenta jsou výhodnější pro větší jednorázovou spotřebu, kdy se toho vypije více.Někdy naopak, když si chci dát jednu před spaní je pro mě lepší i vyšší procenta, klidně šedesát a výš.

Potřetí bych vůbec nepálil, to je nejhorší so by šlo udělat, protože by ta trocha aromatu, která je v pálence dále vyprchala, a zbyl by silný destilát, něco jako devadesátprocentní líh, který lze koupit v polsku.

Připojit reakci
      

Ředění slivovice


host - xxx.xxx.86.137 (?), 28.1.2019 20:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdysi jsme doma pálívali a třeba i 150l a to taky proto že táta pocházel z Jugoslávie a tam se normálně půjčuje kotel k pálení na obecním úřadě. :) Jako 13lety klučina jsem držel službu u kotle a udržoval oheň samo pod dohledem.

Co se týká ředění když už si to naředil nechej tak. Na práci na pole se to ředilo na nejakých 30-38% a taky to šlo. Rakija se totiž pila na žízeň.;) z vody se strašně potíš na hicu. :)

Připojit reakci
   

Ředění slivovice


j3david (166) - xxx.xxx.26.112 (?), 29.1.2019 4:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se nezakalila, nechat tak. Někdy méně je i více (chuti).

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů