Ředění slivovice



host - 85.10 (?)
15.11.2009 11:59

Dobrý den proč mi okolo 60% začne vytekat s bílým zakalem. Nepřidávm cukr, plísen tam taky není, teplota vaření okolo 80 stupnu MYSLÍM ŠVESTKY U jiného ovoce to nedělá. Děkuji Jirka,  www.lacjirka@seznam.czu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (801) - 29.114 (?), 5.2.2009 18:27

Podívejte se na   WWW. schnapsbrennen.at.   Je tam vlevo kolonka ve sloupci Alkohol verdunnen. Aniž znáte německy bude vám to jasné. Do tabulky dosadíte za IST stávající stav za SOLL požadovaný výsledek.  Ale i ostatní na této stránce www je velice zajímavé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 5.2.2009 19:01

Já to řešil jednoduše, 65/50=1.3 takže do litru dolít 3dcl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 122.179 (?), 6.2.2009 9:47

Ještě snad dlužno dodat, že teplota po destilaci bývá nižší a při ředění je dobré tuto okolnost respektovat.(při měření vyšší teplota=vyšší procento alk.a naopak-viz tab.).Někdo neředí vůbec a tvrdí, že pod 65% pít slivovici nebude.Proti gustu žádný "dišputát"! Dobré zdraví! AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 188.46 (?), 6.11.2009 18:32

dobra rada na zlato

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
hresek - (6) - 144.56 (?), 6.2.2009 18:46

Díky za info. O víkendu naředím

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 122.179 (?), 5.2.2009 18:57

Čas jsou peníze.Já pálím i přepaluji v pálenici, kde se topí vlastním dřevem.A přikládám si sám.Už přes 50 let. AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 233.159 (?), 9.2.2009 23:34

Destilovaná voda je bez chuti a zápachu, čili je vhodná k ředění. Osobně používám Dobrou vodu neperlivou a za dlouhou dobu používání nemám špatnou zkušenost (zakalení či něco jiného). Takže používám pouze tuto a všem vřele doporučuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 85.10 (?), 15.11.2009 11:59

Dobrý den proč mi okolo 60% začne vytekat s bílým zakalem. Nepřidávm cukr, plísen tam taky není, teplota vaření okolo 80 stupnu MYSLÍM ŠVESTKY U jiného ovoce to nedělá. Děkuji Jirka,  www.lacjirka@seznam.czu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 140.113 (?), 8.12.2012 19:26

To je sice pravda že se při dokapu dostávají do pálenky nejvíce ovocné chutě, ovšem pokud se to přežene dostanou se tam i přiboubliny a metilalkohol, osobně odstavuji pálení při 45% alkoholu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 6.6 (?), 5.12.2019 4:56

No jistě! Tohle ale platí pouze v případě, že je to správně vypálené. Pokud tam vlítne dokap/zadek, tak se to zakalí i s destilkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika