Ředění slivovice



jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 239.26 (?)
15.4.2009 20:18

Mohly by to být sloučeniny mědi z měděného chladiče.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
   
host - 144.181 (?), 15.4.2009 13:17

Mám takový problém cca před dvěma týdny mě na dně demižonu začla sedimentovat modrá usazenina. Docela jsem se toho zalekl. Demižon tam stojí už asi půl roku a při ředění jsem používal neperlivou vodu (myslím že to byla matonka). Nevíte čím to může být? Popřípadě jak tomuto předejít?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 122.179 (?), 15.4.2009 18:05

Poctivě přiznávám : nevím.Ví někdo o sedimentu modré barvy?  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 239.26 (?), 15.4.2009 20:18

Mohly by to být sloučeniny mědi z měděného chladiče.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 144.181 (?), 17.4.2009 11:23

Myslíš že by se to tam vytvořilo po tak dlouhé době a ne hned?ale právě je divné že v druhém demižonu se to nedělá, přemýšlel jsem už i nad tím, že jsem kupoval demižon jako starší, jestli to nemůže být tím. Ale zase jsem ho několikrát vyvařil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 17.4.2009 12:01

připojuji se k té mědi, ale v druhém demižonu to nedělá, tak nevím.matonka není dobrá, má minerály a může se zakalit, nejlepší je voda.a z čeho je špunt?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 17.4.2009 12:05

ještě mě napadlo... není to jen usazenina bez zabarvení a dno demižónu je z hrubého skla, které bývá zabarveno do zelenomodra a dává usazenině zabarvení odleskem?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.31 (?), 21.4.2009 15:14

tak už jsem na to přišel, byla to nějaká sloučenina co se vysrážela s té matonky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 224.9 (?), 7.11.2009 7:15
Pálím již 23 let a podle odborné literatury kterou mám doma se má slivovice samozřejmě ředit destilovanou vodou a má mít okolo 55%. Já ji léta ředím převařenou vodou ze studny. Nechám ji vařit na kamnech v konvici tak 15 minut a nikdy jsem ji neměl zakalenou a mám doma schované vzorky 20 let staré a jsou stále průzračné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 122.179 (?), 7.11.2009 12:27

Jsem toho názoru, že vaše studniční voda by se dala použít i bez převaření.Znám pálenici, která léta používala pramenitou vodu(ze studánky)k ředění slivovice a nic se nezakalilo.Dnes však raději používají destilku. AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jirka.zahrada.cz - (9) - 21.210 (?), 7.11.2009 17:07

To je jistě nějaký omyl. Destilovaná voda se nepoužívá k potravinářskému využití. K ředění se dneska používá demitralizovaná voda a to je rozdíl!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika