Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>


Pálení > Ražná - ražovica

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.189.242 (?)
10.2.2014 20:47, počet návštěv: 31007
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravým páleničiari, nevie niekto dobrý recept na ražovicu? 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.45.30 (?)
22.11.2014 0:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

8 litrove vedro raze namocis do malej vanicky a zalejes teplou vodou na noc aby naboptnala. Potom ocedis a rozlozis na igelit zhruba na 2- 3 cm hrubku. Treba vlhcit a nechat v teple aby raz zacala klicit. Zhruba 2 cm klicky. Pozor nech nesplesni, musi byt v teple aby rychlejsie klicala.. Potom dat do suda, pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody. Premiesat a nechat kvasit pri teplote asi 20 st. celzia. Po 4-5 tyzdnoch kvas odmerat ci je vykvaseny.Pri prvom prepalovani tahat na 7, pri druhom na 20. Zaruka asi 30 l razovice. Je to odskusane a palenka je vyborna.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.67.254 (?)
22.11.2014 0:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Urobiť dobrú ražovicu je umenie, a treba na to niekoľkoročné skúsenosti.Čakať že vám niekto dá iba tak dobrý recept je pošetilosť.Ani si nechcem predstaviť ako sa cítia konzumenti na druhý deň z výsledku tohoto receptu.Je mi ich úprimne ľúto. 

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.220.138 (?)
22.11.2014 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak nějak mi u toho receptu chybí, že klíčení žita ukončíme uvařením na "břečku". Klíčení je především enzymatický proces, který mění zásobní škroby na cukry. Bez převaření (nebo pasterace) přejde klíčení v hnilobu. Je jedno, jestli přidáte cukr, ale důležité je dát kvasinky a enzymy. Jaksi tam chybí celkový objem kvasu. Ale dejme tomu že litr žita je jeden Kg, pak by to bylo 40 litrů břečky + 30 kg cukru = 50% cukerný sirup s vlákninou. Bez toho přidaného cukru by to mohlo kvasit (8-12% sacharidů), ale s tak vysokým obsahem cukru...? no

Standardně je v obilí tolik sacharidů, aby z jednoho kg zrna byl půlitr 52%ní lihoviny.

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.10.203 (?)
1.12.2014 14:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výroba ražňovice zaujíma aj mňa, ale nerozumiem časti - " pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody " - je to dobre napisane??? Prosim upresniť...Ďakujem

Připojit reakci
            

Ražná - ražovica


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.244.2 (?)
1.12.2014 14:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ne, je to tradičně opisovaný nesmyslný recet nemající s žitnou (ražovicou) nic společného. Obilné pálenky nepotřebují doslazování, ale správné vedení sladu, jeho uvaření na mladinu a vykvasení. Až po počátek kvašení je to stejné jako výroba některých piv. Obecně je lepší, aby Vám pro první pokus destilace dodal nějaký hospodský slivky, proplach z trubek a zbytky ze dna sudů a zkusit "pivovici". Další napodobeninou je kvas vedený z rozmočeného chleba. Tam se trochu přislazuje na doplnění cukru spotřebovaního při kynutí chlebového těsta.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokiaľ nevieš, tak raž neobsahuje cukor ale škrob. takže s týmto "receptom" môžeš namočiť a nechať vykvasiť aj dubovú kôru

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.29.59 (?)
17.2.2018 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Preto sa necháva obilnina kličit aby sa škrob zmenil za pomoci enzýmov na jednoduchší sacharid.Konkretne maltozu.Ja robím pálenku z kukuričného šrotu, jačmenneho,ražneho a pšeničného sladu. Takže : 50kg šrotovanej kukurice,5kg jačmenneho sladu,5kg ťažného a 5kg pšeničného sladu,2 kg ovsených vločiek.Slad zošrotovany.Plus kvasnice na výrobu whisky.200l vody.Enzym gluko amylaza - Zohrejem vodu na cca 80 stupňov a pridám kukuricu.Miešam a držím na teplote cca 45minut.Schladil na cca 62 stupňov a pridám slady.Držim na teplote cca 45minut a pridám enzým.Prevedieme jodovu skúšku.Ak je ok schladim na zakvasovu teplotu, prevzdušňujem kvas.Rozbehnem kvasnice a pridám do kvasu.Po cca 7-14 dní zmeriam a palim.Pušťam pri druhom pálenie max 40.Ostatne je dokap.Pálenka je to výborná.Zreje na chipsoch z amerického dubu.
Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ťahať pri druhom vypalovaní na 20, tak to musí byť riadny kentus

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


siemens (22) - xxx.xxx.46.90 (?)
17.9.2017 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taku debilinu som asi uz 3r necital.ked podla toho niekto vypali tak mu zlozim poklonu ako kralovi

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.40.74 (?)
18.9.2017 12:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Světové Homedistillery jsou obilnin a škrobovin úplně přecpané...
A když se Vám nechce se tam tím prokousávat nebo to překládat, tak koukněte na československý, sice maličký, ale náš blog.

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu3121.6.201817137
Marpelně kvas1321.6.20181122
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018395
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018471
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201819331
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201812170
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1719.6.20185704
Kvas z moruší88.6.20188396
Domácí ořechovice946.6.2018165835
Jaký zavařovací hrnec na destilaci73.6.20181076
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku2431.5.201832528
Pálení z řepného cukru930.5.20181518
Praxe v pálení329.5.2018643
Destilační přístroj - sestrojení5514.5.2018115724
destilační přístroj102810.5.20181325825
Refraktometer - poradte vhodny233.5.20188878
Sušené švestky622.4.2018850
Hruškovice1419.4.201815165
Test na metanol534.4.201867326
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20186913
Slivovice 20172725.3.20184790
Destilace vína - vínovice5319.3.201882674
Nákup drtiče jablek 1118.3.201818680
Radimov 2018 718.3.20181331
Slivovice - kvas24014.3.2018364327
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201851223
Modrý kal 208.3.20182455
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201820219
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20182096
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20182092
Zakalení macerátu1322.2.20181768
Mišpule418.2.20185580
Ražná - ražovica1117.2.201831008
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018413
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018317864
Obnovení kvasu3813.2.20184527
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20187064
Slad - pálení205.2.201818370
Kvas Oskeruše701.2.201863623
Destilace levného vína528.1.20181308
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Dehtování7.6.2018
Dehtování7.6.2018
Dehtování6.6.2018
Dehtování6.6.2018
Dehtování5.6.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů