Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ražná - ražovica

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.189.242 (?)
10.2.2014 20:47, počet návštěv: 27046
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravým páleničiari, nevie niekto dobrý recept na ražovicu? 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.45.30 (?)
22.11.2014 0:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

8 litrove vedro raze namocis do malej vanicky a zalejes teplou vodou na noc aby naboptnala. Potom ocedis a rozlozis na igelit zhruba na 2- 3 cm hrubku. Treba vlhcit a nechat v teple aby raz zacala klicit. Zhruba 2 cm klicky. Pozor nech nesplesni, musi byt v teple aby rychlejsie klicala.. Potom dat do suda, pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody. Premiesat a nechat kvasit pri teplote asi 20 st. celzia. Po 4-5 tyzdnoch kvas odmerat ci je vykvaseny.Pri prvom prepalovani tahat na 7, pri druhom na 20. Zaruka asi 30 l razovice. Je to odskusane a palenka je vyborna.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.67.254 (?)
22.11.2014 0:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Urobiť dobrú ražovicu je umenie, a treba na to niekoľkoročné skúsenosti.Čakať že vám niekto dá iba tak dobrý recept je pošetilosť.Ani si nechcem predstaviť ako sa cítia konzumenti na druhý deň z výsledku tohoto receptu.Je mi ich úprimne ľúto. 

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.220.138 (?)
22.11.2014 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak nějak mi u toho receptu chybí, že klíčení žita ukončíme uvařením na "břečku". Klíčení je především enzymatický proces, který mění zásobní škroby na cukry. Bez převaření (nebo pasterace) přejde klíčení v hnilobu. Je jedno, jestli přidáte cukr, ale důležité je dát kvasinky a enzymy. Jaksi tam chybí celkový objem kvasu. Ale dejme tomu že litr žita je jeden Kg, pak by to bylo 40 litrů břečky + 30 kg cukru = 50% cukerný sirup s vlákninou. Bez toho přidaného cukru by to mohlo kvasit (8-12% sacharidů), ale s tak vysokým obsahem cukru...? no

Standardně je v obilí tolik sacharidů, aby z jednoho kg zrna byl půlitr 52%ní lihoviny.

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.10.203 (?)
1.12.2014 14:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výroba ražňovice zaujíma aj mňa, ale nerozumiem časti - " pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody " - je to dobre napisane??? Prosim upresniť...Ďakujem

Připojit reakci
            

Ražná - ražovica


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.244.2 (?)
1.12.2014 14:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ne, je to tradičně opisovaný nesmyslný recet nemající s žitnou (ražovicou) nic společného. Obilné pálenky nepotřebují doslazování, ale správné vedení sladu, jeho uvaření na mladinu a vykvasení. Až po počátek kvašení je to stejné jako výroba některých piv. Obecně je lepší, aby Vám pro první pokus destilace dodal nějaký hospodský slivky, proplach z trubek a zbytky ze dna sudů a zkusit "pivovici". Další napodobeninou je kvas vedený z rozmočeného chleba. Tam se trochu přislazuje na doplnění cukru spotřebovaního při kynutí chlebového těsta.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokiaľ nevieš, tak raž neobsahuje cukor ale škrob. takže s týmto "receptom" môžeš namočiť a nechať vykvasiť aj dubovú kôru

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ťahať pri druhom vypalovaní na 20, tak to musí byť riadny kentus

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


siemens (18) - xxx.xxx.46.90 (?)
17.9.2017 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taku debilinu som asi uz 3r necital.ked podla toho niekto vypali tak mu zlozim poklonu ako kralovi

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.40.74 (?)
18.9.2017 12:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Světové Homedistillery jsou obilnin a škrobovin úplně přecpané...
A když se Vám nechce se tam tím prokousávat nebo to překládat, tak koukněte na československý, sice maličký, ale náš blog.

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Odkôstkovač ovocia3016.12.201742672
destilační přístroj103016.12.20171287988
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D515.12.2017382
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20173175
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017264
Test na metanol5010.12.201761688
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017593
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718202
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713840
Manipulácia s kvasom424.11.2017526
Kompotovice714.11.20175907
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717479
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171041
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714939
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172719
Repák + řepná pálenka253.11.201750277
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722113
Pálení Matolin530.10.2017718
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728171
Švestkovy kompot616.10.2017816
Archivace slivovice5712.10.201729917
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017105252
Samosběr švestek?11.10.2017457
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017303099
Kvas Oskoruse6228.9.201758058
Pálenka z dýně5528.9.201737929
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171289
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201776177
Voda do kvasu?1918.9.20172152
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201744066
Ražná - ražovica1018.9.201727047
Destilace vína - vínovice5216.9.201777258
Kvas z jahod411.9.2017652
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171472
Zakalená slivovice1685.9.2017186684
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177096
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111459
Destilát z kukuřice2611.8.201764411
Kompotová jamovice2031.7.20171979
Domácí ořechovice9330.7.2017155780
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení14.12.2017
A až Z o uzení14.12.2017
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů