Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ražná - ražovica

Stránky: 1, 2   

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.189.242 (?)
10.2.2014 20:47, počet návštěv: 43705
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravým páleničiari, nevie niekto dobrý recept na ražovicu? 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.45.30 (?)
22.11.2014 0:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

8 litrove vedro raze namocis do malej vanicky a zalejes teplou vodou na noc aby naboptnala. Potom ocedis a rozlozis na igelit zhruba na 2- 3 cm hrubku. Treba vlhcit a nechat v teple aby raz zacala klicit. Zhruba 2 cm klicky. Pozor nech nesplesni, musi byt v teple aby rychlejsie klicala.. Potom dat do suda, pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody. Premiesat a nechat kvasit pri teplote asi 20 st. celzia. Po 4-5 tyzdnoch kvas odmerat ci je vykvaseny.Pri prvom prepalovani tahat na 7, pri druhom na 20. Zaruka asi 30 l razovice. Je to odskusane a palenka je vyborna.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.67.254 (?)
22.11.2014 0:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Urobiť dobrú ražovicu je umenie, a treba na to niekoľkoročné skúsenosti.Čakať že vám niekto dá iba tak dobrý recept je pošetilosť.Ani si nechcem predstaviť ako sa cítia konzumenti na druhý deň z výsledku tohoto receptu.Je mi ich úprimne ľúto. 

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


Standa_hk (5552) - xxx.xxx.220.138 (?)
22.11.2014 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak nějak mi u toho receptu chybí, že klíčení žita ukončíme uvařením na "břečku". Klíčení je především enzymatický proces, který mění zásobní škroby na cukry. Bez převaření (nebo pasterace) přejde klíčení v hnilobu. Je jedno, jestli přidáte cukr, ale důležité je dát kvasinky a enzymy. Jaksi tam chybí celkový objem kvasu. Ale dejme tomu že litr žita je jeden Kg, pak by to bylo 40 litrů břečky + 30 kg cukru = 50% cukerný sirup s vlákninou. Bez toho přidaného cukru by to mohlo kvasit (8-12% sacharidů), ale s tak vysokým obsahem cukru...? no

Standardně je v obilí tolik sacharidů, aby z jednoho kg zrna byl půlitr 52%ní lihoviny.

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.10.203 (?)
1.12.2014 14:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výroba ražňovice zaujíma aj mňa, ale nerozumiem časti - " pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody " - je to dobre napisane??? Prosim upresniť...Ďakujem

Připojit reakci
            

Ražná - ražovica


Standa_hk (5552) - xxx.xxx.244.2 (?)
1.12.2014 14:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ne, je to tradičně opisovaný nesmyslný recet nemající s žitnou (ražovicou) nic společného. Obilné pálenky nepotřebují doslazování, ale správné vedení sladu, jeho uvaření na mladinu a vykvasení. Až po počátek kvašení je to stejné jako výroba některých piv. Obecně je lepší, aby Vám pro první pokus destilace dodal nějaký hospodský slivky, proplach z trubek a zbytky ze dna sudů a zkusit "pivovici". Další napodobeninou je kvas vedený z rozmočeného chleba. Tam se trochu přislazuje na doplnění cukru spotřebovaního při kynutí chlebového těsta.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokiaľ nevieš, tak raž neobsahuje cukor ale škrob. takže s týmto "receptom" môžeš namočiť a nechať vykvasiť aj dubovú kôru

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.29.59 (?)
17.2.2018 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Preto sa necháva obilnina kličit aby sa škrob zmenil za pomoci enzýmov na jednoduchší sacharid.Konkretne maltozu.Ja robím pálenku z kukuričného šrotu, jačmenneho,ražneho a pšeničného sladu. Takže : 50kg šrotovanej kukurice,5kg jačmenneho sladu,5kg ťažného a 5kg pšeničného sladu,2 kg ovsených vločiek.Slad zošrotovany.Plus kvasnice na výrobu whisky.200l vody.Enzym gluko amylaza - Zohrejem vodu na cca 80 stupňov a pridám kukuricu.Miešam a držím na teplote cca 45minut.Schladil na cca 62 stupňov a pridám slady.Držim na teplote cca 45minut a pridám enzým.Prevedieme jodovu skúšku.Ak je ok schladim na zakvasovu teplotu, prevzdušňujem kvas.Rozbehnem kvasnice a pridám do kvasu.Po cca 7-14 dní zmeriam a palim.Pušťam pri druhom pálenie max 40.Ostatne je dokap.Pálenka je to výborná.Zreje na chipsoch z amerického dubu.
Připojit reakci
            

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.178.216 (?)
13.10.2018 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cau - aj ja whisky ale zatial iba z cisteho jacmenneho sladu - otazky

1. co to je tazny slad
2. ak nedas enzym gluko amylazu - skusal si ci stiha amylaza v slade zmenit vsetok kukuricny skrob na jednoduche cukry? 

Připojit reakci
            

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.196.124 (?)
26.7.2019 10:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pomerne dobrý recept len jedna zrada, ak dávaš šrot do teplejšiej vody ako 55 stupňov tak zhorkňe. Pridaj do 55 stupņovej vody šrot a potom zvíš teplotu na potrebnú pre enzýmy.myslím že 83 stup.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 718.9.2019610
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921723
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019942
Novy kvas nekvasi712.9.20191049
Výtěžnost a cena1012.9.20191198
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192777
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136736
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199853
Destilační přístroj193.9.20192742
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019525
Pečetní vosk1027.8.20191001
Da se to este?927.8.2019860
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019774
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191415
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917647
Aroma meruňkovica813.8.20191403
Pálení ovocných vín1912.8.201911339
Melounovice610.8.2019803
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930363
destilační přístroj10529.8.20191445906
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193279
Cudny proces palenia430.7.2019830
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191292
Ananasový kvas318.7.20191473
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191747
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191482
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206472
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů