Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ražná - ražovica

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.189.242 (?)
10.2.2014 20:47, počet návštěv: 32275
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravým páleničiari, nevie niekto dobrý recept na ražovicu? 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.45.30 (?)
22.11.2014 0:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

8 litrove vedro raze namocis do malej vanicky a zalejes teplou vodou na noc aby naboptnala. Potom ocedis a rozlozis na igelit zhruba na 2- 3 cm hrubku. Treba vlhcit a nechat v teple aby raz zacala klicit. Zhruba 2 cm klicky. Pozor nech nesplesni, musi byt v teple aby rychlejsie klicala.. Potom dat do suda, pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody. Premiesat a nechat kvasit pri teplote asi 20 st. celzia. Po 4-5 tyzdnoch kvas odmerat ci je vykvaseny.Pri prvom prepalovani tahat na 7, pri druhom na 20. Zaruka asi 30 l razovice. Je to odskusane a palenka je vyborna.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.67.254 (?)
22.11.2014 0:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Urobiť dobrú ražovicu je umenie, a treba na to niekoľkoročné skúsenosti.Čakať že vám niekto dá iba tak dobrý recept je pošetilosť.Ani si nechcem predstaviť ako sa cítia konzumenti na druhý deň z výsledku tohoto receptu.Je mi ich úprimne ľúto. 

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.220.138 (?)
22.11.2014 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak nějak mi u toho receptu chybí, že klíčení žita ukončíme uvařením na "břečku". Klíčení je především enzymatický proces, který mění zásobní škroby na cukry. Bez převaření (nebo pasterace) přejde klíčení v hnilobu. Je jedno, jestli přidáte cukr, ale důležité je dát kvasinky a enzymy. Jaksi tam chybí celkový objem kvasu. Ale dejme tomu že litr žita je jeden Kg, pak by to bylo 40 litrů břečky + 30 kg cukru = 50% cukerný sirup s vlákninou. Bez toho přidaného cukru by to mohlo kvasit (8-12% sacharidů), ale s tak vysokým obsahem cukru...? no

Standardně je v obilí tolik sacharidů, aby z jednoho kg zrna byl půlitr 52%ní lihoviny.

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.10.203 (?)
1.12.2014 14:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výroba ražňovice zaujíma aj mňa, ale nerozumiem časti - " pridat 30 kg cukru, na kg 4litre vody " - je to dobre napisane??? Prosim upresniť...Ďakujem

Připojit reakci
            

Ražná - ražovica


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.244.2 (?)
1.12.2014 14:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ne, je to tradičně opisovaný nesmyslný recet nemající s žitnou (ražovicou) nic společného. Obilné pálenky nepotřebují doslazování, ale správné vedení sladu, jeho uvaření na mladinu a vykvasení. Až po počátek kvašení je to stejné jako výroba některých piv. Obecně je lepší, aby Vám pro první pokus destilace dodal nějaký hospodský slivky, proplach z trubek a zbytky ze dna sudů a zkusit "pivovici". Další napodobeninou je kvas vedený z rozmočeného chleba. Tam se trochu přislazuje na doplnění cukru spotřebovaního při kynutí chlebového těsta.

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokiaľ nevieš, tak raž neobsahuje cukor ale škrob. takže s týmto "receptom" môžeš namočiť a nechať vykvasiť aj dubovú kôru

Připojit reakci
         

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.29.59 (?)
17.2.2018 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Preto sa necháva obilnina kličit aby sa škrob zmenil za pomoci enzýmov na jednoduchší sacharid.Konkretne maltozu.Ja robím pálenku z kukuričného šrotu, jačmenneho,ražneho a pšeničného sladu. Takže : 50kg šrotovanej kukurice,5kg jačmenneho sladu,5kg ťažného a 5kg pšeničného sladu,2 kg ovsených vločiek.Slad zošrotovany.Plus kvasnice na výrobu whisky.200l vody.Enzym gluko amylaza - Zohrejem vodu na cca 80 stupňov a pridám kukuricu.Miešam a držím na teplote cca 45minut.Schladil na cca 62 stupňov a pridám slady.Držim na teplote cca 45minut a pridám enzým.Prevedieme jodovu skúšku.Ak je ok schladim na zakvasovu teplotu, prevzdušňujem kvas.Rozbehnem kvasnice a pridám do kvasu.Po cca 7-14 dní zmeriam a palim.Pušťam pri druhom pálenie max 40.Ostatne je dokap.Pálenka je to výborná.Zreje na chipsoch z amerického dubu.
Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


host - xxx.xxx.144.214 (?)
17.9.2017 10:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ťahať pri druhom vypalovaní na 20, tak to musí byť riadny kentus

Připojit reakci
      

Ražná - ražovica


siemens (23) - xxx.xxx.46.90 (?)
17.9.2017 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taku debilinu som asi uz 3r necital.ked podla toho niekto vypali tak mu zlozim poklonu ako kralovi

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí ořechovice10918.8.2018178800
Založení kvasu vinné révy818.8.2018372
Kotel na pálení destilátu117.8.2018137
Kvas z mirabelek1516.8.20186231
Kvas z jablek1516.8.20181188
Pálenka z mrkve2516.8.201825658
Hruškový kvas1415.8.20181222
Chci koupit automatickou pálenici poradí někdo zkušený? 115.8.2018146
Kde sehnat malou pálenici18615.8.2018324596
Kvasná ovocná sezóna 2018815.8.2018811
Pěstitelská pálenice v okolí Brna1514.8.20181566
Meruňkovice 2018 - vysoký výnos614.8.2018861
Meruňkový kvas314.8.2018491
Marhulový kvas nekvasí3013.8.201810138
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?248.8.20188983
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?137.8.20181667
Dosladit medem37.8.2018384
destilační přístroj10297.8.20181341078
Je to Durancie? 26.8.2018480
Slazení ořechovky25.8.2018284
Dřinka - použití195.8.201825262
Destilační kolona 12.8.2018463
Prosím o rady - založení kvasu 1929.7.201819132
Plíseň na povrchu 223.7.2018892
Jablečný kvas2823.7.201841274
Becky na kvas1923.7.201821693
Jaký zavařovací hrnec na destilaci920.7.20182281
Špendlíky3120.7.201833673
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201812312
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182798
Izolace přestupní trubky310.7.2018509
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201816522
Dřevo do destilátu353.7.201818812
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201839000
Malinovica626.6.2018897
Destilát z kukuřice2723.6.201871827
Marpelně kvas1422.6.20181796
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018688
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018992
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201820813
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Výroba domácího vína - dotaz16.8.2018
Výroba domácího vína - dotaz13.8.2018
Výroba vína13.8.2018
Výroba vína13.8.2018
Výroba domácího vína - dotaz12.8.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů