Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Výběr domácí pálenice

Výběr domácí pálenice


host - xxx.xxx.243.149 (?)
3.11.2016 14:28, počet návštěv: 2043
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

věc se má asi tak, zdědil jsem po dědečkovi, respektive na mě "přehodil" naši malou domácí pálenici (aparatura v mědi, jedno pláštový kotel 120l, těleso na zemní plyn)

Máme trnkový sad s roční úrodou kolem 12 metráku a nově (2 roky) vysazených 18 nových stromů + každý rok máme pár metráku i jiného ovoce (jablka, hrušky, meruňky)
dědovi pomáhám spálením již pár let, nicméně rozhodli jsme se že do příští sezóny pořídíme celou novou aparaturu, naše představa je dvoupláštový kotel o obsahu cca 150l s elektrickým tělesem.

Chtěl bych Vás tady poprosit o pár rad:
1) při shánění nové pálenice, je třeba u dvoupláštové mět míchání? vyplati se připlatit pokud pálíme i husté kvasy (hrušky, jablka)

2) jaká by podle Vás měla být cena takovéto aparatury? Muže mi někdo někoho doporučit z jihomoravského kraje?

3 a nejdůležitější) můžete mi prosím doporučit vhodnou literaturu? mám zatím jen znalosti předané ale velice rád si něco nastuduji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Výběr domácí pálenice


host - xxx.xxx.232.56 (?)
3.11.2016 15:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dědeček neměl žádnou technologii na zpracování švestkových a podobných kvasů v jednoplášti?
A co Vás láká na dvouplášti a elektrickém ohřevu - nejvíce neekonomických způsobech?

Rafael.

Připojit reakci
      

Výběr domácí pálenice


host - xxx.xxx.243.149 (?)
3.11.2016 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nikde jsem nenapsal že neměl technologii na zpracování.

Na elektrickém dvouplášti nás láká především menší (žádné?) riziko připálení a to že budova umístění má několik dní nízkého tarifu proudu týdně.

N.

Připojit reakci
         

Výběr domácí pálenice


host - xxx.xxx.138.133 (?)
3.11.2016 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se.
Nadbytek elektrického proudu a jeho nízký tarif je pádný důvod.
Já si totiž myslel, že takové postupy jsou vhodné jen pro "pokusy a kuchyňskou výrobu"...

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173120
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728416
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282233
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172097
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710236
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750235
Vymrazování916.1.20171885
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729616
Domácí ořechovice9027.12.2016139364
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166446
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016866
Nahořklá slivovice6823.11.201651995
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161346
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161553
Výběr domácí pálenice43.11.20162044
Náhrada škody od pálenice253.11.20165949
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161181
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů