Dobrý večer, jaké máte zkušenosti s přidáváním sušených plodů do pálenek? Co dalšího jste zkoušely do pálenek přidávat(koření, bylinky apod)?
Já jsem vyzkoušel slivovici, jablkovici, hruškovici, meruňkovici, višňovici a třešňovici s přídavkem příslušného sušeného ovoce. To jsem krom meruňek sušil doma.
Hruškovice se sušenými hruškami mi moc nechutnala, zdála se mi jakoby trpká(tříslovina?) a v pálence se udělal závoj.
Meruňkovice byla trochu nahořklá a udělal se v ní také závoj(že by důsledek chemického ošetření kupovaných sušených meruněk?).
Také jablkovici to moc nepomohlo. U třešňovice a višňovice jsem docílil krásné barvy, ale v chuti mi více chutnala čistá varianta.
Jedině do části slivovice i letos dám sušené švestky. Je vidět, že švestky jsou jiná liga:)