Poprvé chci pálit v oficiální pálenici v okolí Brna. Mám zkušenosti s domatínem a tím pádem i určité kvalitativní nároky. Jsem z této varianty, odevzdat svou práci a nechat ji dodělat někým jiným trochu nervózní, ale nemám na vybranou.
Pomalu mi dokvašuje 170l třešní a mám čerstvě založeno 130l meruněk.
Kvasy zakládám a vedu v dobré míře nejlépe jak si jen myslím že to jde. Kvalitní ovoce, čistota, v průběhu kvašení nedoplňuji, ideální teplota, kvasinky, výživa, kvasná zátka.
Na základě dojmů a výsledku prosím poraďte kvalitní pálenici v Brně či 30km okolí.
za 1. Potřebuji ať berou kvasy od 130l a více (myšleno bez míchání s cizím kvasem)
za 2. Ať je možné ovlivnit míru úkapu a dokapu. Jsem zvyklý dokap pod 60% krokovat po 0,5l až 0,2l a následně senzoricky rozhodnout co nakonec dát/nedát do jádra.
Děkuji vám za tipy.