Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Pálenka z mladých smrčků

Pálenka z mladých smrčků


Onfrapal (38) - xxx.xxx.120.40 (?)
26.5.2019 10:41
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Rád bych se podělil o informaci a zkušenost, kdyby to někoho fascinovalo, ještě stihne zadělat kvas.

Mladé výhonky na smrčku co nedávno začli rašit se krom léčivých sirupů a medů dají zpracovat i na kvas.

Nemám přesné hodnoty, ale cca půlka kýble (10l) na 50l penku je dostačující až až. Lepší přidání kyselin pro správné pH aby kvasinky měli lepší prostředí pro rozmnožování. Hodnota doslazení 20%.

Po ochutnání čerstvé pálenky byl sice pocit jako když kousnu pod kůru stromu a vznikl takový divný pocit jako že mám smůlu na zubech, které se nedalo zbavit. Pálenka musela dlouho zrát, necelé 3 roky, než byla pitelná. Nyní je to něco mezi borovičkou a ginem.

Nemohu srovnávat s ovocnými kvasy, které jsou úplně někde jinde. Ale je to zajímavá vsuvka mezi ochutnávky rúzných pálenek. S degustací přátel je to různé, někdo nemůže pálenku pozřít a najde se i takový co už jinou nechce.

Mimo jiné se zkoušela pálenka i z květů černého bezu (né vždy mi dobře vykvasila) a byli testované i květy pampelišek, které měli po vypálení lehký nádech do meruňky.

Má někdo obdobný výstřelek?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Pálenka z mladých smrčků


host - xxx.xxx.159.150 (?), 30.5.2019 13:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenom bych rád věděl, kolik cukru bylo spotřebováno... a myslím si, že když stejným množstvím cukru posypete třeba štěrk, tak vám vykvasí taky.

Připojit reakci
      

Pálenka z mladých smrčků


host - xxx.xxx.238.190 (?), 10.7.2019 17:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechápu při dnešních cenách cca. 7,90 Kč za kilo, že to stále někoho irituje.laugh

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů