Pálenka z medu



host - 128.84 (?) 
17.2.2014 21:05, zobrazeno: 15694x

Dobrý den,

nejsem včelař, ale soused mi dal asi 100l rozpuštěného medu ve vodě. Je to prý med, který nešel vytočit, tak byl rozpuštěn ve vodě. Potřebuji, abych z tohoto materiálu udělal pálenku, ne medovinu. Chtěl bych aby to po vykvašení nebylo sladké. Dal jsem Vínka kvasinky, živné soli, ale kvasí to stále málo a dlouho a je to pořád sladké. Co s tím? Děkuji za radu.
S pozdravem Ladislav

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 236.138 (?), 17.2.2014 21:38

Bohužel jste nenapsal, kolik medu bylo v 100 litrech roztoku rozpuštěno. Rozhodně bych doporučil napřed stanovit refraktometricky °brixi, nedoporučuji více než-li 20 °, méně nevadí. Nicméně musíte snížit hodnotu pH, přibližně na pH 3 - 3,5. Na toto množství doporučuji přídavek asi 200 ml 20% kyseliny sírové. Nezapomeňte na to, že při zřeďování kyselin se vždy lije kyselina do vody, nikdy ne naopak. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika