Pálenka z kdoulí



host - 46.90 (?)
14.10.2015 22:35

Na vychodnom slovensku zacina zber teraz, zalezi ako su zlte.odporuca sa pk zbere ich ulozit v debnicke na dva tyzdne aby dozreli.potom ich mozete zomliet.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 101.87 (?), 24.9.2013 21:09

Dobrý den, rád bych se doptal na pár drobností. 

Máme nově zahradu kde máme i kdouloň - letos bych chtěl i zkusit kvas a následně pálenku, ale nevím kudy na to výše uvedený postup se zdá být krapánek (na mne) složitý. máte někdo zkušenosti i s jinými postupy? Nevíte zda-li mi vpálí někde v pěstitelské pálenici i z 50l kvasu (tedy bude-li co) jelikož vice mít asi nebudu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 71.126 (?), 25.9.2013 16:09

Já bych ty kdoule "nastavil" jablkama, tak 1 : 1; to aroma by vám tam mělo zůstat a nebudete mít problém s "palírnou".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 101.87 (?), 30.9.2013 14:24

Díky za tip. Nicméně letos jsem prošvihl asi správnou dobu (anebo rozmary počasí, třetina úrody mi už nyní pohnila a další třetina mi popraskala. Takže až přístí rok...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 13.10.2015 8:01

kdy sklízíte kdoule na uskladnění? pokud prilozite foto, budu rád, díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 46.90 (?), 14.10.2015 22:35

Na vychodnom slovensku zacina zber teraz, zalezi ako su zlte.odporuca sa pk zbere ich ulozit v debnicke na dva tyzdne aby dozreli.potom ich mozete zomliet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 15.10.2015 6:52

predpokladam, ze plody musi byt alespon zlutozelené, mám vice odrud a jsou tam ve zralosti docela rozdíly

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 27.180 (?), 8.11.2019 2:06
Kdoule sklizim když z nich jdou lehce setřít chlupy, v ten čas bývají i dost žluté
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 249.126 (?), 25.10.2019 8:54

Dobrý den,

je nutné z Kdoulí před rozdrcením vykrajovat jádřince? Rozdrtit je celé a nechat zkvasit se nemůže?

Standa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 25.10.2019 9:04

Nutné to není. Navíc se vám to těžko podaří, plody jsou hodně tvrdé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 27.180 (?), 8.11.2019 2:00
Prosím, co znamená..při dokapu obsahuje hrozně palive složky. Díky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika