Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Palenka z exotickeho ovoce

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.17.206 (?)
4.9.2009 13:56

ahoj, stejně tak mi kamoš dovezl vyřazené mandarinky, ale k věci, banány kvasí a tečou dobře je to jedna z nejlepších atipických kořalek, avšak melouny neberte obsahují straně málo cukru v poměru s velikostí a pokud nedocukříte a nepřidáte ušlechtilé kvasinky, vůbec se vám nerozkvasí, a když anio spíš to hnije a děsně smrdí. BoBo

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.47.34 (?)
10.8.2009 13:58, počet návštěv: 24139
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim vsechny konzumenty domacich palenek

Mam ponekud netradicni dotaz. Muzete se nekdo podelit o zkusenosti s palenkou z exotickeho ovoce? Budu mit moznost levne ziskat cca 4 metraky bananu a stejne mnozstvi melounu. S palenkou z "tradicnich" druhu ovoce (merunky, mirabelky, jablka, matolini) jiz nejake zkusenosti mam, ale i kdyz su z jizni moravy, banan je i pro nas exotika ;-)

Jde mi hlavne o zalozeni kvasu. Je mi jasne, ze jak banan tak i meloun bude potreba zbavit slupky a prohnat pres srotak. dale uz si tak jisty nejsu. Zda do bananu pridat trochu vody kvuli konzistenci, jestli bude potreba dosladit (merunky, spendliky nedoslazuju, mirabelky jen zlehka)

Zkratka, pokud nekdo mate zkusenosti dejte mi prosim vedet. Podotykam, ze palim v palenici a rad bych udelal kazde ovoce zvlast. Smesku neurcite chuti a puvodu si muzu koupit od Bozkovu...

Diky Martin

Připojit reakci   
   

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.17.206 (?)
4.9.2009 13:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj, stejně tak mi kamoš dovezl vyřazené mandarinky, ale k věci, banány kvasí a tečou dobře je to jedna z nejlepších atipických kořalek, avšak melouny neberte obsahují straně málo cukru v poměru s velikostí a pokud nedocukříte a nepřidáte ušlechtilé kvasinky, vůbec se vám nerozkvasí, a když anio spíš to hnije a děsně smrdí. BoBo

Připojit reakci
   

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.32.8 (?)
29.9.2009 16:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jednou jsem ochutnal pálenku z melounů. Nic hnusnějšího jsem v životě nepil...
Připojit reakci
   

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.166.200 (?)
2.12.2017 22:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Viete mi prosím poradiť ako založiť banánový kvas? Ďakujem
Připojit reakci
      

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.0.198 (?)
6.7.2018 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvas z babanu je problem vypalit, nakolko tecie, ale zanasa to trubky lebo je to takej olejovej konzistencie a tiez to ovplivnuje chut po vas vypalenych destilatoch a je problem najst palenicu kde to vypalia.

Připojit reakci
         

Palenka z exotickeho ovoce


Mesány (31) - xxx.xxx.39.134 (?)
30.3.2019 20:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pripojuji prvni zkusenost s banany. Cca 30 kilo bananu. Kdyz odectu slupky, fostal jsem se na nejakych 20 kilo bananu. Rozmackal jsem je a prilil asi 5 litru vody, protoze byl.kvas hodne husty. Dalo to necelou pulku becky. Kvaseni probehlo po pridani kvasinek bourlive. Mel jsem obavu, aby mi kvas nevytekl. Nakonec zustal asi 10 cm pod hrdlem, takze to bylo tip top. Za 3 tydny bylo hotovo. Palenka nadherne voni. Je velmi silne aromaticka a chutove je to piti spise pro nase drahe polovicky. I kdyz ma palenka standartni volume, myslim, ze chutnat bude hlavne zenam. Me to pripomina nejaky liker. Problem spatruji v tom, ze i po naredeni kvasu se kvas napaluje i ve dvouplastovem sudu... Takze hodne opatrne pridavat na teplote. Sbirat jsem prestal v dobe, kdyz kvas tekl 52%. Ve sklenici vetra cca 1,1 litru 64% palenky... pokud ale budu v budoucnu banany znovu delat, tak odstavim jeste o neco drive. Klidne na 55%...
Připojit reakci
            

Palenka z exotickeho ovoce


alson (1) - xxx.xxx.178.140 (?)
18.4.2019 11:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem se zeptat jestli jsi přidával do banánů i cukr?

Připojit reakci
               

Palenka z exotickeho ovoce


Mesány (31) - xxx.xxx.62.253 (?)
23.4.2019 20:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Trohu ano. Cca kilovku na pul sudu. Samotme banany mely cukernatost 12, ale aby to dobre kvasilo, dal jsem do nich trochu vody a aby mela brecka nad 15, tak jsem tam kilovku prisypal... Banany je potreba naredit vodou, neb se velmi radi pripaluji...
Připojit reakci
                  

Palenka z exotickeho ovoce


host - xxx.xxx.120.40 (?)
23.4.2019 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já mám s banány špatnou zkušenost. Málo tečou, špatně kvasi a cukru nemají zrovna vela. Co se týče melounů tak ty spíš hniji než kvasi. A můžete tomu pomáhat cukrem kyselinkama a teplem, ale stejně kvas stojí za prd. Proto z nich palenka nevale voní. Ty banány jsou sázka do loterie. Jednomu to vyjde druhému ne. Asi záleží v jakém stavu banány jsou. Rozhodně bych dosladil na 20 brix a prikyselil pH na 3.6. Pokud se palenka zadari je velice dobrá a sladounka. Ale aby jste nebyl i z vysledku zklamán.
Připojit reakci
                     

Palenka z exotickeho ovoce


Mesány (31) - xxx.xxx.62.253 (?)
12.5.2019 21:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak jsem nakonec banany byl nucen prehodnotit. Prvni varka se povedla a dalsi dve nikoliv. Mala vyteznost, chut v celku zajimava, ale problemy pri paleni. Peneni, napalovani. Mozna to pujde nekomu lepe, ale za me uz s banany experimentovat mebudu. Zkousel jsem i citrusove plody a take nic moc. Pracne a vyslesek me hodne zklamal... Za me osobne se vratim k tradicnim destilatum z Hrusek, svestek a jablek. Vynikajici na paleni jsou i susene datle - tecou jak nadrzena sestnactka a chutove je to parada... cervena repa a palenka z medoviny. Medovina ale kvasi dlouho, takze to je casove narocnejsi, ale vysledna koralka je pecka. Doufejme, ze se letos urodi alespon z poloviny tolik ovoce co v loni, at mame zase veselejsi konec roku. Chlastu Zdar :)
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kolko odobrat metylalkoholu6720.1.2020115680
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202324
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038848
Palenka z vína914.1.20201292
Kompotovice714.1.20208517
Vodka514.1.20201087
Destilace - základní dotazy506.1.202022334
Kvas bez lihu44.1.20201109
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191060
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192919
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940422
Slad - pálení2119.12.201924263
Ředění slivovice10916.12.2019251592
Pálenka z kdoulí222.12.201924639
Dřevo do destilátu462.12.201935062
Škrábavost pálenky5125.11.201971381
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019143866
Domácí pálenice1923.11.201913641
Tis cerveny323.11.2019846
destilační přístroj105523.11.20191481602
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912486
Zakalená část pálenky1311.11.20192716
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933969
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925063
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930827
Pečetní vosk114.11.20192446
Palenka z datli?103.11.20197744
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915267
Vaření hroznového vina21.11.2019697
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191055
Pálenka z dýně6030.10.201961144
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920725
Míchat lutr při 2D?528.10.20191848
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922249
Zakalená slivovice17222.10.2019243374
Koupě Palírny 1614.10.20195282
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920274
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191802
Test na metanol832.10.201999726
Kvas trnky630.9.20191594
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře21.1.2020
Generátor kouře21.1.2020
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů