Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálenka z dýně

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.212.118 (?)
9.9.2010 16:14, počet návštěv: 61061
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

snažil jsme se tento web projít a bohužel jsme a moji otázku odpověd v již zobrazených dotazech nenašel a ani google mi moc nepomohl. Zajímalo by mě, zda někdo z přítomných má zkušenosti s výrobou pálenky z dýně. Švestky, jablka a podobně mám vyzkoušené, ale letos mám přemíru dýní a zajímalo by mě, zda jdou využít k pálení.

 

Předem děkuji za odpověď!

Petr

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.24.183 (?)
10.9.2010 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval.

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?)
10.9.2010 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi jak psal kolega výše, neplýtval bych časem a cukrem.Pil jsem takový výrobek a za námahu a cukr určitě nestál.To bych šel raději do sake nebo žitné... hooj

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.142.2 (?)
12.10.2018 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já z dýní pálím a neřekl bych že je to plýtvání časem a cukrem. Pěstování dýní je velice nenáročné, pokud máte kvalitní kompost a dostatek vody. A bývají roky, že nenarostou ani jablka.  Samozřejmě že cukr se musí přidat, dobře rozmíchaný v teplé vodě. A to je dobré sledovat akce obchoďáků a to se dá koupit cikr do 10 Kč za kilo.   Podle zralosti dýní přidávám tak 2 - 4 kg cukru na metrák kvasu. Vydatnost je asi 5 litrů pálenky z metráku dýňového kvasu. Pozor, kvas Vám nesmí zmrznout - to by jste nenapálili nic.  A chuť je dobrá, lahodná. Nejlepší je nechat si ji namíchat asi na 52 %.  

Obrázky:

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.178.140 (?)
4.1.2019 8:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také mohu potvrdit že se dá z dýně vypálit dobrá dýňovice.Použil jsem muškátovou dýni, rozdrtil a na 100kg kvasu jsem dal 4kg cukru. Ten jsem rozmíchal v teplé vodě. Té vody se tam nebojte přidat, pokut je kvas moc hustý nemusí dobře prokvasit. Napálil jsem 5L (52%)   

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.129.96 (?)
13.9.2010 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dýně se dá udělat tykvové víno a je jen na uvážení, jestli ho potom přepálit na destilát.

Tykvové víno se obyčejně připravuje ve směsi, např s kyselými jablky. Dobré tykvové víno získáme sice také tak, že místo jablek použijeme kyselinu citronovou (nebo dvojnásobek kyseliny vinné), chuť a aroma hotového vína však zůstane slabší, než při přídavku jablečného moštu.

Tykvové víno

550 g tykvové dužiny, 180 g jablek, 0,15 g živné soli, 550 ml vody, cukrový roztok: 180 g, 80 ml vody

Okrájenou a jader zbavenou tykvovou dužinu smícháme s vykrájenými jablky (nejlepší jsou padaná a kyselejší druhy). Přidáme živnou sůl a směs spaříme vařící vodou. Po vychladnutí vmícháme kvasinky a ponecháme v uzavřené nádobě jeden den zakvasit. Druhý den vylisujeme a k moštu přidáme roztok cukru ve vodě. Ponecháme kvasit a nádobě uzavřené kvasnou zátkou a po vykvašení stočíme.

Toť recept. Sám jsem to nikdy nezkoušel. Hodně zdaru a případně sdělte zkušenosti. 

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.152.112 (?)
12.10.2010 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já osobně chutnal pálenku z dýně a byla to lahoda, opravdu to chutnalo všem.. taky to chci letos zkusit, ale též nevím jak to naložit... Už jste zkoušel nebo víte jak na to???

předem dík za možné rady

Mikeš

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.128.95 (?)
26.1.2011 20:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ten recept bych taky rád věděl. Z
Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.244.30 (?)
1.10.2011 17:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také by mne velmi zajímal recept na pálenku z dýně, když se urodily takové velké kusy. Kdo poradí? Děkuji za rady.

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.230.193 (?)
18.2.2012 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

50 litrova bečka,4 ks střednich dyni, bude asi pul bečky.Odstranit kuži vybrat vnitřek, rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky, nechat kvasit jak slivky, chutna skvěle

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038727
Nevydarené prvé pálenie815.1.20202120
Palenka z vína914.1.20201203
Kompotovice714.1.20208479
Vodka514.1.2020819
Destilace - základní dotazy506.1.202022237
Kvas bez lihu44.1.20201074
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191035
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192881
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940326
Slad - pálení2119.12.201924219
Ředění slivovice10916.12.2019251324
Pálenka z kdoulí222.12.201924602
Dřevo do destilátu462.12.201934958
Škrábavost pálenky5125.11.201971237
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019143757
Domácí pálenice1923.11.201913568
Tis cerveny323.11.2019839
destilační přístroj105523.11.20191481154
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912470
Zakalená část pálenky1311.11.20192676
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933913
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201924955
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930745
Pečetní vosk114.11.20192415
Palenka z datli?103.11.20197730
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915206
Vaření hroznového vina21.11.2019687
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191033
Pálenka z dýně6030.10.201961062
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920664
Míchat lutr při 2D?528.10.20191837
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922225
Zakalená slivovice17222.10.2019243150
Koupě Palírny 1614.10.20195215
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920230
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191779
Test na metanol832.10.201999583
Kvas trnky630.9.20191551
Šípkovica ako ma to2326.9.201943014
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů