|
Pálenka z dýně
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 79.209 (?), 3.10.2013 16:06
ja jsem ten cukr nechal zkaramelizovat a pridal kuru z pomerancu, asi z 20ks, podle toho, jak rychle ovoce pojida rodina.a cukru asi tak 6kg na 50l.dyne jsem posrotoval, samozrejme bez kuze a jader.prijemne to prekvapilo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.24 (?), 27.10.2016 17:12
Zdar, dlouho jsem se odhodlával, ale já to letos zkusím, když se nic neurodilo a všechno nám sežral hmyz nebo zmrzlo. Takže hurá na to a třeba pak dodám co se stalo mě, jestli to šlo nebo se to po.. nešlo :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:53
Záleží na teplotě kvasu a cukernatosti. Doporučuji, kupte si tzv. cukroměr, stojí asi 190 Kč, na měření cukernatosti kvasu a průběžně, asi po týdnu. provádějte měření. Pokud se dostanete na 4 %, tak se dá pálit, ideální 2-0 %. Dle mých zkušeností, při stálé teplotě, asi 17 °C se dá pálit za 6 - 8 týdnů, Při nižší teplotě se doba prodlužuje a není to na závadu. Dýňoviceje pak lahodnější. Stále provádět měření cukru, aby něpřešlo do octového kvašení. To by byl konec.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:44
Dýňový kvas mám vzorně připravený, přikládám obrázek.
Zatím mi cukroměr ukazuje hodnotu 11%, tak myslím, že
za měsíc bude kvas připraven k pálení. A prosím, proč se
tady na tak neškodném portálu "Zahrada " urážíte a napadáte?
Vždyť je to každého věc, jestli je to škoda času a peněz?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.130 (?), 11.12.2016 2:11
Moc toho nikde opravdu není, přitom věřím, že to musí být lahoda. Zkusím příští rok udělat dýňovici z Goliáše, ale chci ji napůl smíchat se švestkovým kvasem, protože dýně přece snadno přejímají chutě a vůně okolí. Dýni použiji spíše jako nosič a zjemňovač, nemám rád ostrost slivovice, a ty svoje durancie rád zředím, pokusím se vyvarovat přídavku cukru, to dám raději jen trochu medu.Dám pak vědět.
Roman
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|