Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálení z řepného cukru

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
10.4.2018 14:13, počet návštěv: 5473
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo PRAKTICKÉ zkušenosti z kvašení cukerného roztoku? Řepný cukr je teď zrovna za výbornou cenu... smiley 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1130) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na pálenku z rafinovaného cukru není legální možnost uplatnit daňové zvýhodnění jako pro pěstitelské pálení, ale...

Pokrutiny z jablečné drti jsou zpravidla odpadem po lisování jablečného moštu, ale také lze je použít k výrobě "druháku", kde ovocné cukry jsou nahrazeny těmi rafinovanými...

Ale kdo se přizná, že to takhle dělá?

Ju

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.4.2018 15:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nepředpokládám, že ten, kdo chce kvasit cukr v akci, s ním pojede do pálenice. V takovém případě by bylo asi lepší počkat, až bude za dobrou cenu tuzemák.
   Cukerný roztok samozřejmě zkvasit lze.

Připojit reakci
         

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1130) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 18:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr je v akci zpravidla dvakrát do roka.

Poprvé, když se před zahájením cukrovarnické sezóny vyprodávají staré skladové zásoby.

Podruhé, když skončí úspěšná cukrovarnická sezóna a sklady výrobců jsou plné a distributoři pro dosažení vysokého obratu a s tím spojených množstevních slev rádi odeberou i množství, které se jim nevyplatí skladovat a tudíž skladovací náklady přenesou na konečného zákazníka.

Jinak cukr se v domácnosti dobře skladuje a na rozdíl od mouky či těstovin vydrží bez ztráty jakosti velmi dlouho. Není tedy problém nyní nakoupit a přislazovat jakékoliv kvasy.  Je pak otázkou, kdy je to ještě ovocný kvas a kdy už "medovina" bez medu.

Tuzemák je zdaněn plnou sazbou podle ohsahu a.a. Proto ty nejlevnější mají velmi nízký obsah hraničící s definicí likéru.

SfK.

Připojit reakci
            

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.45.252 (?)
10.4.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

EU = EK plánovaně zrušila desítky let trvající cukerné kvoty. Tudíž cukr minulé týdny byl a ještě jistě bude v nebývale velkém množství akcí. Na trhu Evropy je přebytek cukru a bude ještě větší, když tedy nepřijde tragédie jako sucho, války atd. Je jasné, že není problém vyrobit z cukru kvas, a poté vysokoprecentní rektifikací silný líh, pálenku ale nikoliv když se tedy nebudemembavit o průmyslových trestích, aromatech apod.

Připojit reakci
               

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.49.171 (?)
10.4.2018 23:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stále větší nedostupnost pitného potravinářského lihu za přijatelnou cenu už dávno překročila hranici která by byla pro drobné zájemce akceptovatelná...
Lihové tinktury, maceráty ovoce a bylin, nějaké likéry apod. si někteří chtějí sami vyrobit.
(Pamatuji, že i v každém vesnickém krámu byl k mání mimo běžných lihovin i 80% potravinářský líh...).
Mají podstoupit nebezpečí otravy něčím neznámého původu?
Nebo velmi pracně shánět potravinářský líh jehož cena je oproti běžným konzumním lihovinám "vhodným" pro tyto účely typu vodek i po přepočtu % abs. alkoholu neskutečně předražená?
Nehledě k nepoužitelnosti díky jejích nízké lihovitosti...

Rafael.

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.5.2018 20:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže něco z praktických poznatků :

30 kg řepného cukru krupice, 70 litů teplé vody, rozpuštěno, doplněno 30 litrů studené vody. Naměřený cukr 21 Brix.... Teplota pod 30 st.C, přidány hodinu rozkvašené kvasinky COOBRA turbo 8 pro 18% v počtu 4 ks. Po týdnu v místnosti o 18 stupních cukr 11, doplněny 2 kg cukru rozpuštěné ve 25 litrech vody (z důvodu naředění vzniklého alkoholu). Po 2 týdnech se cukr ustálil na 4,5. Tak šup do trubek, provedeny 2D. Druhá byla od 55 st. tažena opravdu hodně pomaloučku. Výsledek :

10 litrů 70% - krásná cukerná vůně, nepálí, je to v soudku a chci vyzkoušet, co to udělá po roce až dvou. Malá ochutnávka naředěna na 40% - sladká vůně, sladká příchuť... do mochita je to vynikající.

Po dalších 10 litrech zastaveno na 55%. Voní, ale pálí od 11. litru jako čert. Nepitelné!. Dalších 6 listů dotaženo do 25%. Mám tedy 16 litrů základu na přípravu zimí směsi do ostřikovačů.

Je to teda vyzkoušeno... a opakovat to určitě nebudu. cool

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mam. recept je odvodeny z tzv, "birdwatchers wash", mnozstva si prepocitajte podla seba

2,7kg cukru
doplnit do 20l vodou, vyslednu teplotu 33C
1 cajova lyzica Horkej soli (siran horecny)
5g mineralov do vina (zmes dusicnanov a vitaminu B1)
50g paradajkovy pretlak (bunicina)
300g a viac drozdia (kupujem u nas v pekarni)
kvasnu nadobu zabalit do paplona (stabilna teplota)
5-6 dni a 8% alkohol je na svete (vyssie koncentracie tazko kvasia a alkohol trucha stipe)

2x prepalit
prefiltrovat cez aktivne uhle
spickovy lieh je na svete

ps usadene drozdie z dna po vykvaseni nevyhodit - pouzit v dalsej varke - da sa recyklovat aj 20-30x, kvasenie potom trva 3-4 dni podla teploty

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este som zabudol ph udrziavat okolo 6,5 pridavanim sody bikarbony

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.74.86 (?)
8.9.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam este otazku ohladom pálenia po druhy krat toho cukroveho kvasu, do kolkych percent ste,, chytali,, destilat pri paleni?
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10818.2.201931484
Jablkovy kvas meranie cukru6418.2.201912850
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191017
Odpeckovač317.2.2019287
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191466
Kvasenie a palenie manga614.2.2019445
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192982
3D pálení2213.2.20192602
Kvas přes zimu1012.2.20191683
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917479
Kvasná zátka1611.2.201910806
Parciální fermentace39.2.2019404
Pálenka z melasy207.2.20192149
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019689
Test na metanol786.2.201983113
Škrábavost pálenky464.2.201955932
Aroma slivovice352.2.20197784
Destilát z piva a vína121.2.201912287
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101201
Ředění slivovice629.1.20195279
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198054
Cukr626.1.20191297
Umístění palírny3918.1.20195125
Chut po siře318.1.2019567
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192075
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191049
Destilace - základní dotazy4811.1.201911831
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019448
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917929
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019895
Síření sudů25.1.2019467
Pálenka z dýně584.1.201950501
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195606
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340650
Cukr nebo med?151.1.20193202
Ukončení destilace + ředění930.12.20182993
Zapach dymu429.12.2018889
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823886
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185545
Kotel na pálení destilátu621.12.20184042
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů