Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálení z řepného cukru

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
10.4.2018 14:13, počet návštěv: 6386
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo PRAKTICKÉ zkušenosti z kvašení cukerného roztoku? Řepný cukr je teď zrovna za výbornou cenu... smiley 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1165) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na pálenku z rafinovaného cukru není legální možnost uplatnit daňové zvýhodnění jako pro pěstitelské pálení, ale...

Pokrutiny z jablečné drti jsou zpravidla odpadem po lisování jablečného moštu, ale také lze je použít k výrobě "druháku", kde ovocné cukry jsou nahrazeny těmi rafinovanými...

Ale kdo se přizná, že to takhle dělá?

Ju

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


vyslouzil (17102) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.4.2018 15:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nepředpokládám, že ten, kdo chce kvasit cukr v akci, s ním pojede do pálenice. V takovém případě by bylo asi lepší počkat, až bude za dobrou cenu tuzemák.
   Cukerný roztok samozřejmě zkvasit lze.

Připojit reakci
         

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1165) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 18:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr je v akci zpravidla dvakrát do roka.

Poprvé, když se před zahájením cukrovarnické sezóny vyprodávají staré skladové zásoby.

Podruhé, když skončí úspěšná cukrovarnická sezóna a sklady výrobců jsou plné a distributoři pro dosažení vysokého obratu a s tím spojených množstevních slev rádi odeberou i množství, které se jim nevyplatí skladovat a tudíž skladovací náklady přenesou na konečného zákazníka.

Jinak cukr se v domácnosti dobře skladuje a na rozdíl od mouky či těstovin vydrží bez ztráty jakosti velmi dlouho. Není tedy problém nyní nakoupit a přislazovat jakékoliv kvasy.  Je pak otázkou, kdy je to ještě ovocný kvas a kdy už "medovina" bez medu.

Tuzemák je zdaněn plnou sazbou podle ohsahu a.a. Proto ty nejlevnější mají velmi nízký obsah hraničící s definicí likéru.

SfK.

Připojit reakci
            

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.45.252 (?)
10.4.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

EU = EK plánovaně zrušila desítky let trvající cukerné kvoty. Tudíž cukr minulé týdny byl a ještě jistě bude v nebývale velkém množství akcí. Na trhu Evropy je přebytek cukru a bude ještě větší, když tedy nepřijde tragédie jako sucho, války atd. Je jasné, že není problém vyrobit z cukru kvas, a poté vysokoprecentní rektifikací silný líh, pálenku ale nikoliv když se tedy nebudemembavit o průmyslových trestích, aromatech apod.

Připojit reakci
               

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.49.171 (?)
10.4.2018 23:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stále větší nedostupnost pitného potravinářského lihu za přijatelnou cenu už dávno překročila hranici která by byla pro drobné zájemce akceptovatelná...
Lihové tinktury, maceráty ovoce a bylin, nějaké likéry apod. si někteří chtějí sami vyrobit.
(Pamatuji, že i v každém vesnickém krámu byl k mání mimo běžných lihovin i 80% potravinářský líh...).
Mají podstoupit nebezpečí otravy něčím neznámého původu?
Nebo velmi pracně shánět potravinářský líh jehož cena je oproti běžným konzumním lihovinám "vhodným" pro tyto účely typu vodek i po přepočtu % abs. alkoholu neskutečně předražená?
Nehledě k nepoužitelnosti díky jejích nízké lihovitosti...

Rafael.

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.5.2018 20:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže něco z praktických poznatků :

30 kg řepného cukru krupice, 70 litů teplé vody, rozpuštěno, doplněno 30 litrů studené vody. Naměřený cukr 21 Brix.... Teplota pod 30 st.C, přidány hodinu rozkvašené kvasinky COOBRA turbo 8 pro 18% v počtu 4 ks. Po týdnu v místnosti o 18 stupních cukr 11, doplněny 2 kg cukru rozpuštěné ve 25 litrech vody (z důvodu naředění vzniklého alkoholu). Po 2 týdnech se cukr ustálil na 4,5. Tak šup do trubek, provedeny 2D. Druhá byla od 55 st. tažena opravdu hodně pomaloučku. Výsledek :

10 litrů 70% - krásná cukerná vůně, nepálí, je to v soudku a chci vyzkoušet, co to udělá po roce až dvou. Malá ochutnávka naředěna na 40% - sladká vůně, sladká příchuť... do mochita je to vynikající.

Po dalších 10 litrech zastaveno na 55%. Voní, ale pálí od 11. litru jako čert. Nepitelné!. Dalších 6 listů dotaženo do 25%. Mám tedy 16 litrů základu na přípravu zimí směsi do ostřikovačů.

Je to teda vyzkoušeno... a opakovat to určitě nebudu. cool

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mam. recept je odvodeny z tzv, "birdwatchers wash", mnozstva si prepocitajte podla seba

2,7kg cukru
doplnit do 20l vodou, vyslednu teplotu 33C
1 cajova lyzica Horkej soli (siran horecny)
5g mineralov do vina (zmes dusicnanov a vitaminu B1)
50g paradajkovy pretlak (bunicina)
300g a viac drozdia (kupujem u nas v pekarni)
kvasnu nadobu zabalit do paplona (stabilna teplota)
5-6 dni a 8% alkohol je na svete (vyssie koncentracie tazko kvasia a alkohol trucha stipe)

2x prepalit
prefiltrovat cez aktivne uhle
spickovy lieh je na svete

ps usadene drozdie z dna po vykvaseni nevyhodit - pouzit v dalsej varke - da sa recyklovat aj 20-30x, kvasenie potom trva 3-4 dni podla teploty

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este som zabudol ph udrziavat okolo 6,5 pridavanim sody bikarbony

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.74.86 (?)
8.9.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam este otazku ohladom pálenia po druhy krat toho cukroveho kvasu, do kolkych percent ste,, chytali,, destilat pri paleni?
Připojit reakci
         

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.149.9 (?)
9.9.2018 22:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Originál recept říká:

The ingredients:

9400 g clean water
3000 g sugar
112 g tomato paste
112 g lemon juice
20 g dry yeast

tedy 20 gramů sušených kvasnic, proč 300gr?

Připojit reakci
            

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1165) - xxx.xxx.248.220 (?)
10.9.2018 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud můžete, je lepší použít selektované vinné nebo lihovarnické kvasinky než pekárenské droždí. pekárenské droždí jsou také selektované kvasinky, které metabolicky zpracovávají cukr na kypřící plynnou složku = produkují maximum CO2 a minimum lihu. Lihovarnické jsou na druhém konci = produkují minimum CO2 a maximum lihu. Vinařské jsou někde mezi a jako sekundární metabolity produkují i nějaké žádoucí aromatické látky.

Na množství tolik nezáleží, jen s větším množstvím zákvasu se základ rychleji prokvasí. Pokud použijete jako zákvas kal z minulé várky prokvašené do vysoké lihovitosti, máte vlastní selektované kvasinky, protože tam jsou ty "pekařské" vychcípané už při obsahu cca 8% lihu

Připojit reakci
               

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
13.10.2018 23:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

hal som sa dlho s kvasinkami lalvin EC 1118 ktore doporucuju piati slepci zo styroch. na vyrobu cisteho liehu doma nevhodne, kvasi to dobre do cca 6-7% potom prudko spomalia. ak mi neveris prestan teoretizovat a skus si to - dva roky zivota ma to stalo

Připojit reakci
            

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
13.10.2018 23:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

viac drozdia viac adidas a rychlejsie to kvasi, nasobne, rekord mam za 20 hodin 8%, treba strazit PH a teplotu

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
13.10.2018 23:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cau - 2 roky som tunil cukrovy kvas bez turbo kvasiniek teraz uz rutina niekde tu na fore to je. ale nenasiel som zalozil som to ako hlavne vlakno.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí ořechovice11226.6.2019197591
Kvas z mandarinek1923.6.20191893
Zapach dymu623.6.20191415
Z ceho udelat visnovku1322.6.20191122
borovička717.6.201919962
Slivovice jak poznat archív109.6.20199824
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201927100
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191259
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934873
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019886
Turbo kvasnice3519.5.20198014
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921327
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201930186
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019976
Škrábavost pálenky4727.4.201960759
Archivace slivovice427.4.2019805
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019693
destilační přístroj104915.4.20191428862
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948789
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191719
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191879
Aroma slivovice364.4.201910750
Palenka z datli?92.4.20196141
Ochutnávka Radimov623.3.20191838
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194624
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019910
Parciální fermentace518.3.20191181
Ananasový kvas214.3.2019839
Kvas z mirabelek2011.3.201913407
Kvasenie a palenie manga710.3.20191283
Dřinka - použití229.3.201930235
Destilace - základní dotazy497.3.201915604
Test na metanol8025.2.201989124
3D pálení2323.2.20194461
Koupě automatické pálenice 11021.2.201939030
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201917185
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191814
Odpeckovač317.2.20191037
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192659
Kvas přes zimu1012.2.20192726
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů