Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálení z řepného cukru

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
10.4.2018 14:13, počet návštěv: 4695
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo PRAKTICKÉ zkušenosti z kvašení cukerného roztoku? Řepný cukr je teď zrovna za výbornou cenu... smiley 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1065) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na pálenku z rafinovaného cukru není legální možnost uplatnit daňové zvýhodnění jako pro pěstitelské pálení, ale...

Pokrutiny z jablečné drti jsou zpravidla odpadem po lisování jablečného moštu, ale také lze je použít k výrobě "druháku", kde ovocné cukry jsou nahrazeny těmi rafinovanými...

Ale kdo se přizná, že to takhle dělá?

Ju

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.4.2018 15:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nepředpokládám, že ten, kdo chce kvasit cukr v akci, s ním pojede do pálenice. V takovém případě by bylo asi lepší počkat, až bude za dobrou cenu tuzemák.
   Cukerný roztok samozřejmě zkvasit lze.

Připojit reakci
         

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (1065) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 18:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr je v akci zpravidla dvakrát do roka.

Poprvé, když se před zahájením cukrovarnické sezóny vyprodávají staré skladové zásoby.

Podruhé, když skončí úspěšná cukrovarnická sezóna a sklady výrobců jsou plné a distributoři pro dosažení vysokého obratu a s tím spojených množstevních slev rádi odeberou i množství, které se jim nevyplatí skladovat a tudíž skladovací náklady přenesou na konečného zákazníka.

Jinak cukr se v domácnosti dobře skladuje a na rozdíl od mouky či těstovin vydrží bez ztráty jakosti velmi dlouho. Není tedy problém nyní nakoupit a přislazovat jakékoliv kvasy.  Je pak otázkou, kdy je to ještě ovocný kvas a kdy už "medovina" bez medu.

Tuzemák je zdaněn plnou sazbou podle ohsahu a.a. Proto ty nejlevnější mají velmi nízký obsah hraničící s definicí likéru.

SfK.

Připojit reakci
            

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.45.252 (?)
10.4.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

EU = EK plánovaně zrušila desítky let trvající cukerné kvoty. Tudíž cukr minulé týdny byl a ještě jistě bude v nebývale velkém množství akcí. Na trhu Evropy je přebytek cukru a bude ještě větší, když tedy nepřijde tragédie jako sucho, války atd. Je jasné, že není problém vyrobit z cukru kvas, a poté vysokoprecentní rektifikací silný líh, pálenku ale nikoliv když se tedy nebudemembavit o průmyslových trestích, aromatech apod.

Připojit reakci
               

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.49.171 (?)
10.4.2018 23:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stále větší nedostupnost pitného potravinářského lihu za přijatelnou cenu už dávno překročila hranici která by byla pro drobné zájemce akceptovatelná...
Lihové tinktury, maceráty ovoce a bylin, nějaké likéry apod. si někteří chtějí sami vyrobit.
(Pamatuji, že i v každém vesnickém krámu byl k mání mimo běžných lihovin i 80% potravinářský líh...).
Mají podstoupit nebezpečí otravy něčím neznámého původu?
Nebo velmi pracně shánět potravinářský líh jehož cena je oproti běžným konzumním lihovinám "vhodným" pro tyto účely typu vodek i po přepočtu % abs. alkoholu neskutečně předražená?
Nehledě k nepoužitelnosti díky jejích nízké lihovitosti...

Rafael.

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.5.2018 20:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže něco z praktických poznatků :

30 kg řepného cukru krupice, 70 litů teplé vody, rozpuštěno, doplněno 30 litrů studené vody. Naměřený cukr 21 Brix.... Teplota pod 30 st.C, přidány hodinu rozkvašené kvasinky COOBRA turbo 8 pro 18% v počtu 4 ks. Po týdnu v místnosti o 18 stupních cukr 11, doplněny 2 kg cukru rozpuštěné ve 25 litrech vody (z důvodu naředění vzniklého alkoholu). Po 2 týdnech se cukr ustálil na 4,5. Tak šup do trubek, provedeny 2D. Druhá byla od 55 st. tažena opravdu hodně pomaloučku. Výsledek :

10 litrů 70% - krásná cukerná vůně, nepálí, je to v soudku a chci vyzkoušet, co to udělá po roce až dvou. Malá ochutnávka naředěna na 40% - sladká vůně, sladká příchuť... do mochita je to vynikající.

Po dalších 10 litrech zastaveno na 55%. Voní, ale pálí od 11. litru jako čert. Nepitelné!. Dalších 6 listů dotaženo do 25%. Mám tedy 16 litrů základu na přípravu zimí směsi do ostřikovačů.

Je to teda vyzkoušeno... a opakovat to určitě nebudu. cool

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mam. recept je odvodeny z tzv, "birdwatchers wash", mnozstva si prepocitajte podla seba

2,7kg cukru
doplnit do 20l vodou, vyslednu teplotu 33C
1 cajova lyzica Horkej soli (siran horecny)
5g mineralov do vina (zmes dusicnanov a vitaminu B1)
50g paradajkovy pretlak (bunicina)
300g a viac drozdia (kupujem u nas v pekarni)
kvasnu nadobu zabalit do paplona (stabilna teplota)
5-6 dni a 8% alkohol je na svete (vyssie koncentracie tazko kvasia a alkohol trucha stipe)

2x prepalit
prefiltrovat cez aktivne uhle
spickovy lieh je na svete

ps usadene drozdie z dna po vykvaseni nevyhodit - pouzit v dalsej varke - da sa recyklovat aj 20-30x, kvasenie potom trva 3-4 dni podla teploty

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este som zabudol ph udrziavat okolo 6,5 pridavanim sody bikarbony

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.74.86 (?)
8.9.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam este otazku ohladom pálenia po druhy krat toho cukroveho kvasu, do kolkych percent ste,, chytali,, destilat pri paleni?
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uchování opakování kvašení turbokvasnic1112.12.2018839
Švestkový kvas - bílá plíseň 211.12.2018293
Aroma slivovice2511.12.20182748
Slivovice vs. calvados22511.12.2018330820
Jblkový kvas (druhák)410.12.2018412
Koupě automatické pálenice 10110.12.201823135
Ukončení destilace + ředění110.12.2018295
Mišpule610.12.20187146
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188461
Turbo kvasnice328.12.20183762
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811774
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?154.12.20181845
Domácí pálenice174.12.20185110
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181117
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182481
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201892927
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188548
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186430
Zakalená slivovice17027.11.2018208238
Vínovice226.11.2018423
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810556
Teoretický výnos2323.11.20184916
Jablkovy kvas5723.11.20189452
Pálenka z moštu4221.11.201813127
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819184
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185541
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182793
Paleni slivovice doma1117.11.20184490
Hruškovice2817.11.201823967
Cukr nebo med?414.11.2018868
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856705
Škrábavost pálenky4014.11.201849751
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822329
Pliseň na švestkách 210.11.2018752
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814276
Destilace - základní dotazy415.11.20188012
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018849
První pálení52.11.20181608
Ražná - ražovica132.11.201836683
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20184215
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů