Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálení z řepného cukru

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
10.4.2018 14:13, počet návštěv: 3777
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo PRAKTICKÉ zkušenosti z kvašení cukerného roztoku? Řepný cukr je teď zrovna za výbornou cenu... smiley 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (993) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na pálenku z rafinovaného cukru není legální možnost uplatnit daňové zvýhodnění jako pro pěstitelské pálení, ale...

Pokrutiny z jablečné drti jsou zpravidla odpadem po lisování jablečného moštu, ale také lze je použít k výrobě "druháku", kde ovocné cukry jsou nahrazeny těmi rafinovanými...

Ale kdo se přizná, že to takhle dělá?

Ju

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.4.2018 15:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nepředpokládám, že ten, kdo chce kvasit cukr v akci, s ním pojede do pálenice. V takovém případě by bylo asi lepší počkat, až bude za dobrou cenu tuzemák.
   Cukerný roztok samozřejmě zkvasit lze.

Připojit reakci
         

Pálení z řepného cukru


Standa_HK_ (993) - xxx.xxx.248.224 (?)
10.4.2018 18:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr je v akci zpravidla dvakrát do roka.

Poprvé, když se před zahájením cukrovarnické sezóny vyprodávají staré skladové zásoby.

Podruhé, když skončí úspěšná cukrovarnická sezóna a sklady výrobců jsou plné a distributoři pro dosažení vysokého obratu a s tím spojených množstevních slev rádi odeberou i množství, které se jim nevyplatí skladovat a tudíž skladovací náklady přenesou na konečného zákazníka.

Jinak cukr se v domácnosti dobře skladuje a na rozdíl od mouky či těstovin vydrží bez ztráty jakosti velmi dlouho. Není tedy problém nyní nakoupit a přislazovat jakékoliv kvasy.  Je pak otázkou, kdy je to ještě ovocný kvas a kdy už "medovina" bez medu.

Tuzemák je zdaněn plnou sazbou podle ohsahu a.a. Proto ty nejlevnější mají velmi nízký obsah hraničící s definicí likéru.

SfK.

Připojit reakci
            

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.45.252 (?)
10.4.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

EU = EK plánovaně zrušila desítky let trvající cukerné kvoty. Tudíž cukr minulé týdny byl a ještě jistě bude v nebývale velkém množství akcí. Na trhu Evropy je přebytek cukru a bude ještě větší, když tedy nepřijde tragédie jako sucho, války atd. Je jasné, že není problém vyrobit z cukru kvas, a poté vysokoprecentní rektifikací silný líh, pálenku ale nikoliv když se tedy nebudemembavit o průmyslových trestích, aromatech apod.

Připojit reakci
               

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.49.171 (?)
10.4.2018 23:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stále větší nedostupnost pitného potravinářského lihu za přijatelnou cenu už dávno překročila hranici která by byla pro drobné zájemce akceptovatelná...
Lihové tinktury, maceráty ovoce a bylin, nějaké likéry apod. si někteří chtějí sami vyrobit.
(Pamatuji, že i v každém vesnickém krámu byl k mání mimo běžných lihovin i 80% potravinářský líh...).
Mají podstoupit nebezpečí otravy něčím neznámého původu?
Nebo velmi pracně shánět potravinářský líh jehož cena je oproti běžným konzumním lihovinám "vhodným" pro tyto účely typu vodek i po přepočtu % abs. alkoholu neskutečně předražená?
Nehledě k nepoužitelnosti díky jejích nízké lihovitosti...

Rafael.

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.5.2018 20:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže něco z praktických poznatků :

30 kg řepného cukru krupice, 70 litů teplé vody, rozpuštěno, doplněno 30 litrů studené vody. Naměřený cukr 21 Brix.... Teplota pod 30 st.C, přidány hodinu rozkvašené kvasinky COOBRA turbo 8 pro 18% v počtu 4 ks. Po týdnu v místnosti o 18 stupních cukr 11, doplněny 2 kg cukru rozpuštěné ve 25 litrech vody (z důvodu naředění vzniklého alkoholu). Po 2 týdnech se cukr ustálil na 4,5. Tak šup do trubek, provedeny 2D. Druhá byla od 55 st. tažena opravdu hodně pomaloučku. Výsledek :

10 litrů 70% - krásná cukerná vůně, nepálí, je to v soudku a chci vyzkoušet, co to udělá po roce až dvou. Malá ochutnávka naředěna na 40% - sladká vůně, sladká příchuť... do mochita je to vynikající.

Po dalších 10 litrech zastaveno na 55%. Voní, ale pálí od 11. litru jako čert. Nepitelné!. Dalších 6 listů dotaženo do 25%. Mám tedy 16 litrů základu na přípravu zimí směsi do ostřikovačů.

Je to teda vyzkoušeno... a opakovat to určitě nebudu. cool

Připojit reakci
   

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mam. recept je odvodeny z tzv, "birdwatchers wash", mnozstva si prepocitajte podla seba

2,7kg cukru
doplnit do 20l vodou, vyslednu teplotu 33C
1 cajova lyzica Horkej soli (siran horecny)
5g mineralov do vina (zmes dusicnanov a vitaminu B1)
50g paradajkovy pretlak (bunicina)
300g a viac drozdia (kupujem u nas v pekarni)
kvasnu nadobu zabalit do paplona (stabilna teplota)
5-6 dni a 8% alkohol je na svete (vyssie koncentracie tazko kvasia a alkohol trucha stipe)

2x prepalit
prefiltrovat cez aktivne uhle
spickovy lieh je na svete

ps usadene drozdie z dna po vykvaseni nevyhodit - pouzit v dalsej varke - da sa recyklovat aj 20-30x, kvasenie potom trva 3-4 dni podla teploty

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.178.216 (?)
30.5.2018 11:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este som zabudol ph udrziavat okolo 6,5 pridavanim sody bikarbony

Připojit reakci
      

Pálení z řepného cukru


host - xxx.xxx.74.86 (?)
8.9.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam este otazku ohladom pálenia po druhy krat toho cukroveho kvasu, do kolkych percent ste,, chytali,, destilat pri paleni?
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy2019.10.20181590
Koupě automatické pálenice 6718.10.201810960
Jablkovy kvas meranie cukru1118.10.2018680
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864212
Hruškovice1918.10.201819844
Destilační přístroj - sestrojení5517.10.2018122953
Vady pálenky716.10.2018898
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201814045
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018606
Hruškový kvas1716.10.20185314
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181111
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018251
Kvašení jablečného moštu315.10.2018352
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181041
Pálení z řepného cukru1513.10.20183778
Turbo kvasnice1313.10.20181118
Ražná - ražovica1213.10.201834478
Škrábavost pálenky3312.10.201844841
Pálenka z dýně5612.10.201845509
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018909
Jablkovy kvas2611.10.20183414
Šípkovica ako ma to229.10.201832238
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850808
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018643
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811259
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820486
Průběh kvašení jablek 65.10.20181001
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887042
Cukornatosť slivky83.10.2018811
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339980
Kvas Oskeruše711.10.201869474
Methanol51.10.2018925
Paleni slivovice doma727.9.20181664
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811024
Kvas z jablek3623.9.20188161
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018843
Domácí pálenice1622.9.20183399
Teoretický výnos1419.9.20182716
Můj první kvas2119.9.20183846
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181788
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů