Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Pálení vínovice a pěnění vína v kotli

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 12:20, počet návštěv: 1181
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci se zeptat, má někdo zkušenosti jak omezit pěnění vína při pálení vínovice?

Bylo mi doporučeno nalít na plný kotel trošku oleje (1 panák) nicméně nevím jaký olej a kolik přesně zvolit (kotel 150l) nerad bych aby vletěla pěna do chladiče.

Zkoušel to někdo? použít klasický třeba slunečnicový? nějaké jiné rady?

Díky všem moc za rady,
Tomáš

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.194.200 (?)
1.11.2016 16:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V eshopu ve Vinařských potřebách lze pro tento účel zakoupit Odpěňovač, cena do stokoruny i s poštovným.Je to na silikonové bázi, mám to odzkoušeno.

odkaz=Alkoholesence.cz Schaum-ex odpěňovač 20.ml Lze myslím zakoupit i větší balení.

Připojit reakci
      

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.183.159 (?)
1.11.2016 17:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakýkoliv jedlý olej pomáhá. Někteří kuchaři ho přidávají i při vaření brambor apod. aby jim to nepěnilo...
*
Nicméně si myslím, že vařák by nikdy neměl být plněn a provozován takovým způsobem aby k něčemu takovému vůbec došlo. K tomu je tam "helma" apod...
Při 1D, ale není žádný jiný důvod k pomalému ohřevu, tak se používají ty oleje.
Lepší jsou asi ty speciální, silikonové, které já bych tam nikdy, už z důvodů šetrnosti apod., nikdy nedal když to udělat jinak. A ty kuchyňské taky.
*
Ale kdo chce, tak časopis-občasník Destillery, Dr.Šimůnek se zabývá takovými přípravky pro pálenice na profesionální úrovní...
*
Jinak si myslím, že takové problémy řeší jen pálenice a průmyslové výroby

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173120
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728416
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282233
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172097
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710236
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750236
Vymrazování916.1.20171885
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729616
Domácí ořechovice9027.12.2016139365
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166446
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016866
Nahořklá slivovice6823.11.201651995
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161346
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161553
Výběr domácí pálenice43.11.20162044
Náhrada škody od pálenice253.11.20165949
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161182
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů