Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Pálení vínovice a pěnění vína v kotli

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 12:20, počet návštěv: 1386
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci se zeptat, má někdo zkušenosti jak omezit pěnění vína při pálení vínovice?

Bylo mi doporučeno nalít na plný kotel trošku oleje (1 panák) nicméně nevím jaký olej a kolik přesně zvolit (kotel 150l) nerad bych aby vletěla pěna do chladiče.

Zkoušel to někdo? použít klasický třeba slunečnicový? nějaké jiné rady?

Díky všem moc za rady,
Tomáš

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.194.200 (?)
1.11.2016 16:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V eshopu ve Vinařských potřebách lze pro tento účel zakoupit Odpěňovač, cena do stokoruny i s poštovným.Je to na silikonové bázi, mám to odzkoušeno.

odkaz=Alkoholesence.cz Schaum-ex odpěňovač 20.ml Lze myslím zakoupit i větší balení.

Připojit reakci
      

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.183.159 (?)
1.11.2016 17:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakýkoliv jedlý olej pomáhá. Někteří kuchaři ho přidávají i při vaření brambor apod. aby jim to nepěnilo...
*
Nicméně si myslím, že vařák by nikdy neměl být plněn a provozován takovým způsobem aby k něčemu takovému vůbec došlo. K tomu je tam "helma" apod...
Při 1D, ale není žádný jiný důvod k pomalému ohřevu, tak se používají ty oleje.
Lepší jsou asi ty speciální, silikonové, které já bych tam nikdy, už z důvodů šetrnosti apod., nikdy nedal když to udělat jinak. A ty kuchyňské taky.
*
Ale kdo chce, tak časopis-občasník Destillery, Dr.Šimůnek se zabývá takovými přípravky pro pálenice na profesionální úrovní...
*
Jinak si myslím, že takové problémy řeší jen pálenice a průmyslové výroby

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179340
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017693
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715929
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734960
Kompoty - kvas48.5.2017542
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017988
Dřevo do destilátu292.5.201712481
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171126
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175517
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290943
destilační přístroj102723.4.20171207805
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177106
Drevené soudky obecne1819.4.201710611
Zakalená slivovice1669.4.2017174604
Škrábavost pálenky3128.3.201732693
Tatratea jak na to?1625.3.20174003
Geist425.3.2017832
Pálenka z dýně4419.3.201730684
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175717
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172667
Kalení destilátů jinak2416.2.20175340
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172136
drtič na ovoce409.2.2017103990
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172181
Kvas Oskoruse5923.1.201752534
Vymrazování916.1.20172598
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772354
Kvalita domacej palenky1209.1.201733082
Domácí ořechovice9027.12.2016143653
Množení turbo kvasinek1322.12.20162400
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613460
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644812
Odkalovač na koloně?411.12.20161969
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161215
Nahořklá slivovice6823.11.201654217
Jak zakopat slivovici4622.11.201639806
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164679
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162022
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161309
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů