|
 |
Pálení > Pálení ovocných vín
|
|
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.51.201 (?) 6.3.2013 12:41, počet návštěv: 12330 Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den,
mám doma bezinkové, hlohové, šípkové a jablečné víno. Různá procenta alkoholu a cukernatost vín. Můžu vína vypálit, kolik procent alkoholu, nebo zbytkový cukr mají obsahovat. Čím změřit? Vadí když nechám vypálit sladké dezertí víno? Vadí když nechám vypálit máloalkoholické vino a můžu ruzná vína smíchat na vypálení? Děkuji!
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.220.205 (?) 7.3.2013 12:03 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Takže praktický návod. K 10 l desertního vína nalijte alespoň 3 litry vody, přidejte aktivované kvasinky VÍNKA (balíček kvasinek nasypat do ca 35 °C teplé vody alespoň na 15 min.), balíček živné soli, obojí koupíte v drogerii. Teplota by se měla udržovat na 18-20 °C. Kvašení by se mělo do týdne projevit tím, že zapálená čajová svíčka u hladiny nebo ještě dříve, zhasne. Konec kvašení je možno určit refraktometricky při dosažení indexu lomu 4-5 °Brixi, nebo můžete odebrat 100 ml kvasu do hermeticky uzavíratelné skleničky (hodí se dětské přesnídávky), kterou položíte někam na skříň blízko stropu, kde je možno předpokládat teplotu asi 24 °C. Po 3 dnech se rychle otevře a pokud není kvašení ukončeno, přetlak CO2 snadno poznáte. Obdobně zapálená svíčka u hladiny stále hoří, pokud se již oxid uhličitý netvoří. slosar-petr@seznam.cz
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.241.245 (?) 18.6.2013 17:14 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den prosím radu nebo zkušenost -jedná se o přepálení ovocných domácich vín v malé kolonce továrně vyrobené asi na 0,75l vína výtěžnost udávají asi 2 dcl. topení tuhým lihem.Víno nesířené.Dobu udávají asi 40 min a cena asi 1700 kč.Cenu a spotřebu lihu jsem zatím nezjištoval.Moc děkuji za reakci Petr.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.31.13 (?) 4.8.2019 13:18 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den,
vzhledem k velké úrodě červeného rybízu jsem se rozhodl všechen zpracovat na víno a následně jej proměnit v "rybízový destilát". Chtěl bych se zeptat na zkušenosti a rady těch, kteří již takto víno k následné destilaci připravovali.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|