Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Pálení ovocných vín

Stránky: 1, 2   

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.51.201 (?)
6.3.2013 12:41
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

mám doma bezinkové, hlohové, šípkové a jablečné víno. Různá procenta alkoholu a cukernatost vín. Můžu vína vypálit, kolik procent alkoholu, nebo zbytkový cukr mají obsahovat. Čím změřit? Vadí když nechám vypálit sladké dezertí víno? Vadí když nechám vypálit máloalkoholické vino a můžu ruzná vína smíchat na vypálení? Děkuji!

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Pálení ovocných vín


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.38 (?), 6.3.2013 14:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete všechno, otázkou je, jak bude výsledný destilát chutnat. U dezertních vín je dobré je naředit a přidat kvasinky, u hodně suchých vín to možná nestojí za to, je tam sice taky zbytkový cukr ale jen několik %

Připojit reakci
      

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.51.201 (?), 7.3.2013 8:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechápu?

Připojit reakci
         

Pálení ovocných vín


j3david (167) - xxx.xxx.100.238 (?), 7.3.2013 11:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No je to jednoduché v principu, složité pokud chcete získat pitelný produkt. Především je nutné si uvědomit že pálením žádný alkohol nevzniká. Pálením (destilací) se pouze odděluje ve vyšší koncentraci než je v původní směsi. Takže v jiném vlákně zmiňovaném "pálení moštu" je nesmysl, protože mošt žádný alkohol neobsahuje. Alkohol vzniká alkoholovým kvašením kdy kvasinky přeměňují zkvasitelné cukry na alkohol. Tím vznikne například víno, medovina, ale i (zejména) kvas. Z toho všeho lze destilací získat víceprocentní pálenku. Tedy i z desertního vína. Protože ale dezertní víno obsahuje kromě alkoholu ještě i nějaký ten cukr v nemalém množství, je výhodné tento nechat také zkvasit a tím zvýšit výtěžek alkoholu. Naředit se to musí proto, že kvasinky zabíjí jejich vlastni produkt - alkohol. V desertním víně již toho alkoholu je tolik, že by k dalšímu kvašení nemuselo dojít, nebo by to kvasilo jenom málo. Proto se to musí naředit, tím snížit koncentraci alkoholu (tedy ne jeho absolutní množství).

Připojit reakci
            

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.220.205 (?), 7.3.2013 12:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže praktický návod. K 10 l desertního vína nalijte alespoň 3 litry vody, přidejte aktivované kvasinky VÍNKA (balíček kvasinek nasypat do ca 35 °C teplé vody alespoň na 15 min.), balíček živné soli, obojí koupíte v drogerii. Teplota by se měla udržovat na 18-20 °C. Kvašení by se mělo do týdne projevit tím, že zapálená čajová svíčka u hladiny nebo ještě dříve, zhasne.  Konec kvašení je možno určit refraktometricky při dosažení indexu lomu 4-5 °Brixi, nebo můžete odebrat 100 ml kvasu do hermeticky uzavíratelné skleničky (hodí se dětské přesnídávky), kterou položíte někam na skříň blízko stropu, kde je možno předpokládat teplotu asi 24 °C. Po 3 dnech se rychle otevře a pokud není kvašení ukončeno, přetlak CO2 snadno poznáte. Obdobně zapálená svíčka u hladiny stále hoří, pokud se již oxid uhličitý netvoří.  slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
               

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.77.76 (?), 12.6.2013 11:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vítečný návod, děkuji, pane Šlosare!!

Když zkouším, zda ještě kvasí, nedávám svíčku, obvykle mi stačí sirka ->chcípne=kvasí, nechcípne->hurá do pálenice!! ;)

hasmic!

Připojit reakci
            

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.241.245 (?), 18.6.2013 17:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den prosím radu nebo zkušenost -jedná se o přepálení ovocných domácich vín v malé kolonce továrně vyrobené asi na 0,75l vína výtěžnost udávají asi 2 dcl. topení tuhým lihem.Víno nesířené.Dobu udávají asi 40 min a cena asi 1700 kč.Cenu a spotřebu lihu jsem zatím nezjištoval.Moc děkuji za reakci Petr.

Připojit reakci
               

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.71.126 (?), 22.6.2013 12:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Za ty peníze lze (tedy když se to umí) i doma zhotovit z měděného plechu, nebo z chem.skla, podstatně větší "kolonu" na destilaci.

Ale proti gustu...

Připojit reakci
                  

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.31.13 (?), 4.8.2019 13:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, vzhledem k velké úrodě červeného rybízu jsem se rozhodl všechen zpracovat na víno a následně jej proměnit v "rybízový destilát". Chtěl bych se zeptat na zkušenosti a rady těch, kteří již takto víno k následné destilaci připravovali.
Připojit reakci
                     

Pálení ovocných vín


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 4.8.2019 18:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možností je víc. Třeba rybíz odšťavnit v parním odšťavňovači, zředit zhruba stejným množstvím vody (započítat i páru), dosladit na cca 16% cukernatost a zakvasit.
   Nebo odstopkované bobule zalít vodou s cukrem,  stočit po vykvašení a vypálit.
   Třetí možností je nechat vykvasit rybíz jako obyčejný mač a vypálit tak, jak je.
   Jen málokdy je výsledek takové kvality, aby to stálo za tu práci - ve srovnání např.  s pomletými jablky.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů