Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálení ovocných vín

Stránky: 1, 2   

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.51.201 (?)
6.3.2013 12:41, počet návštěv: 11339
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

mám doma bezinkové, hlohové, šípkové a jablečné víno. Různá procenta alkoholu a cukernatost vín. Můžu vína vypálit, kolik procent alkoholu, nebo zbytkový cukr mají obsahovat. Čím změřit? Vadí když nechám vypálit sladké dezertí víno? Vadí když nechám vypálit máloalkoholické vino a můžu ruzná vína smíchat na vypálení? Děkuji!

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálení ovocných vín


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.3.2013 14:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete všechno, otázkou je, jak bude výsledný destilát chutnat. U dezertních vín je dobré je naředit a přidat kvasinky, u hodně suchých vín to možná nestojí za to, je tam sice taky zbytkový cukr ale jen několik %

Připojit reakci
      

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.51.201 (?)
7.3.2013 8:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechápu?

Připojit reakci
         

Pálení ovocných vín


j3david (166) - xxx.xxx.100.238 (?)
7.3.2013 11:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No je to jednoduché v principu, složité pokud chcete získat pitelný produkt. Především je nutné si uvědomit že pálením žádný alkohol nevzniká. Pálením (destilací) se pouze odděluje ve vyšší koncentraci než je v původní směsi. Takže v jiném vlákně zmiňovaném "pálení moštu" je nesmysl, protože mošt žádný alkohol neobsahuje. Alkohol vzniká alkoholovým kvašením kdy kvasinky přeměňují zkvasitelné cukry na alkohol. Tím vznikne například víno, medovina, ale i (zejména) kvas. Z toho všeho lze destilací získat víceprocentní pálenku. Tedy i z desertního vína. Protože ale dezertní víno obsahuje kromě alkoholu ještě i nějaký ten cukr v nemalém množství, je výhodné tento nechat také zkvasit a tím zvýšit výtěžek alkoholu. Naředit se to musí proto, že kvasinky zabíjí jejich vlastni produkt - alkohol. V desertním víně již toho alkoholu je tolik, že by k dalšímu kvašení nemuselo dojít, nebo by to kvasilo jenom málo. Proto se to musí naředit, tím snížit koncentraci alkoholu (tedy ne jeho absolutní množství).

Připojit reakci
            

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.220.205 (?)
7.3.2013 12:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže praktický návod. K 10 l desertního vína nalijte alespoň 3 litry vody, přidejte aktivované kvasinky VÍNKA (balíček kvasinek nasypat do ca 35 °C teplé vody alespoň na 15 min.), balíček živné soli, obojí koupíte v drogerii. Teplota by se měla udržovat na 18-20 °C. Kvašení by se mělo do týdne projevit tím, že zapálená čajová svíčka u hladiny nebo ještě dříve, zhasne.  Konec kvašení je možno určit refraktometricky při dosažení indexu lomu 4-5 °Brixi, nebo můžete odebrat 100 ml kvasu do hermeticky uzavíratelné skleničky (hodí se dětské přesnídávky), kterou položíte někam na skříň blízko stropu, kde je možno předpokládat teplotu asi 24 °C. Po 3 dnech se rychle otevře a pokud není kvašení ukončeno, přetlak CO2 snadno poznáte. Obdobně zapálená svíčka u hladiny stále hoří, pokud se již oxid uhličitý netvoří.  slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
               

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.77.76 (?)
12.6.2013 11:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vítečný návod, děkuji, pane Šlosare!!

Když zkouším, zda ještě kvasí, nedávám svíčku, obvykle mi stačí sirka ->chcípne=kvasí, nechcípne->hurá do pálenice!! ;)

hasmic!

Připojit reakci
            

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.241.245 (?)
18.6.2013 17:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den prosím radu nebo zkušenost -jedná se o přepálení ovocných domácich vín v malé kolonce továrně vyrobené asi na 0,75l vína výtěžnost udávají asi 2 dcl. topení tuhým lihem.Víno nesířené.Dobu udávají asi 40 min a cena asi 1700 kč.Cenu a spotřebu lihu jsem zatím nezjištoval.Moc děkuji za reakci Petr.

Připojit reakci
               

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.71.126 (?)
22.6.2013 12:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Za ty peníze lze (tedy když se to umí) i doma zhotovit z měděného plechu, nebo z chem.skla, podstatně větší "kolonu" na destilaci.

Ale proti gustu...

Připojit reakci
                  

Pálení ovocných vín


host - xxx.xxx.31.13 (?)
4.8.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, vzhledem k velké úrodě červeného rybízu jsem se rozhodl všechen zpracovat na víno a následně jej proměnit v "rybízový destilát". Chtěl bych se zeptat na zkušenosti a rady těch, kteří již takto víno k následné destilaci připravovali.
Připojit reakci
                     

Pálení ovocných vín


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.236.1 (?)
4.8.2019 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možností je víc. Třeba rybíz odšťavnit v parním odšťavňovači, zředit zhruba stejným množstvím vody (započítat i páru), dosladit na cca 16% cukernatost a zakvasit.
   Nebo odstopkované bobule zalít vodou s cukrem,  stočit po vykvašení a vypálit.
   Třetí možností je nechat vykvasit rybíz jako obyčejný mač a vypálit tak, jak je.
   Jen málokdy je výsledek takové kvality, aby to stálo za tu práci - ve srovnání např.  s pomletými jablky.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 718.9.2019613
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921723
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019943
Novy kvas nekvasi712.9.20191049
Výtěžnost a cena1012.9.20191199
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192777
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136737
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199854
Destilační přístroj193.9.20192744
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019525
Pečetní vosk1027.8.20191002
Da se to este?927.8.2019860
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019774
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191415
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917648
Aroma meruňkovica813.8.20191404
Pálení ovocných vín1912.8.201911340
Melounovice610.8.2019804
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930364
destilační přístroj10529.8.20191445908
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193279
Cudny proces palenia430.7.2019830
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191293
Ananasový kvas318.7.20191473
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191747
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191482
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206472
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů