Dobrý den
mám dotaz k pálení jablíček, ale přidám skušenost při pálení švestek.
Může mi někdo říct ze svých skušeností, jestliže když palím jablka první pálení dva litry teče čirý lutr po dvou litrech začne téct lutr jemně zakalený?.
Moje otázka - dělám něco špatně, když nechám téct do 15% alkoholu pak aparát vypínám? Bude to mít nějaký vliv na chut při druhém pálení?
známý říkal, že při prvním pálení nechá téct, až ke 2% alkoholu což se mi zdá málo nicméně tak nízko jsem nešel.
jiní zas říkají vypnout aparát při 35%,ale to se mi zase zdá moc brzy při prvním pálení.(vím, že tak to dělají v pálenicích kde mají kolony)
Při pálení švestek jsem nechal téct při prvním pálení do 18% alkoholu
při druhém pálení jsem to nechal téct do 30%alk můžu říct, že po naředění je slivovička výborná.
Prosím o doporučení při kolika % vypínáte jabkovici u prvního pálení a při kolika % u druhého pálení.
Předem děkuji za jakoukoliv skušenost.
S pozdravem