Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.216.69 (?)
23.1.2011 22:22, počet návštěv: 15922
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám netlakovou nádobu naplněnou olejem, který ohřívá vlastní kvas.Zajímá mě na jakou teplotu oleje nahříváte vy?? Přehřívání oleje není moc vhodné ohledně možného velmi prudkého vznícení plynů unikajích z oleje a samotného oleje-velmi nebezpečný prudký požár..Teplota vznícení mého oleje sice leží minimálně 50C výše než nahřívám olej za provozu(vzorek oleje jsem zkušebně nahříval pouze do teploty cca 170C a nic se nestalo) Dále jaký olej používáte? A jaká topná tělesa-typ? Nebo nahříváte dokonce otevřeným ohněm-plynem?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.71.64 (?)
25.1.2011 8:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, používám 80l kotel nahřívaný cca 40l transformátorového oleje v plášti (Medienka SK). Ojej ma teplotu max 130 stupňů C. Ohřev 3 ks elektrickych topných těles po 3KW.

Přeju hodně zdaru a dobrý výsledek!

Jirka

Připojit reakci
      

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.216.69 (?)
25.1.2011 9:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já olej nahřívám na max 120-125C. Prosím, jaké el. topná tělesa v tom oleji máte? Nemyslím výkon, ale typ, výrobce?Je to vyraženo na na tělese na tom šestihranu na velký klíč-hlavě tělesa a je to zvenku kotle, nemusíte nic odkrytovávat. Jde mě o tom zda jsou to běžná el. tělesa do vody nebo do oleje. Mě totiž el. těleso do vody v oleji po desítkách hodin provozu celkem, se přehřálo a přepalilo se, tato tělesa nejsou určena na ohřev oleje, nebyla to náhoda postupně se spálily dvě spirály ze tří. Děkuji za ochotu.
Připojit reakci
         

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.220.205 (?)
25.1.2011 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážení přispěvatelé tohoto vlákna! Moc by mě zajímalo, jakým trikem se vyrovnáváte se setrvačností olejové hmoty vyhřáté nad řekněme 120 °C? Jde totiž o to, že se do destilátu dostávají složky o které byste asi nestáli, ale kdo ví? slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.151.252 (?)
25.1.2011 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážený pane!

Říká Vám jistě něco řízení mj. i teploty v hlavě kolony refluxem-zpětným tokem... ujištuji Vás že refluxem spolehlivě srazím teplotu až na 78C.A olej má podobnou setrvačnost jako vodní lázen nebo dokonce topeniště na pevná paliva.

Pokud hlídám teplotu na teploměru v hlavě kolony před primárním chladičem, prakticky žádné výše vroucí ocasy se mě až do primárního chladiče nedostanou!

A nakonce většinou každý palič si svoji kolonu s kotlem rychle "ochytá" a tak už ví jakou teplotu kotle, oleje má nastavit, v jaké se má pohybovat a pak ani nemusí často zasahovat např. do regulace a zvýšení refluxu, který nastaví na počátku jímání středu a pak reguluje na konci středu aby vyždímal zbylý destilát z kotle.

Takže tak pane Šlosar...

Připojit reakci
               

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.220.205 (?)
25.1.2011 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže tak vážený pane, kterého nemohu jaksi oslovit, protože jste zapomněl říci své jméno, ale to se stává...

To, že umíte srazit teplotu na 78 °C vám samozřejmě věřím, problém je jen v tom, že jaksi máte skoro totální reflux prostě vše vracíte do vařáku, takže skoro nic neodebíráte do předlohy a energetické závody Vám samozřejmě tleskají, že odebíráte energii, ovšem tu zaplatíte, je Vám to jasné! Takže, prosím Vás nikoho na tomto vláknu se nepokoušejte přesvědčovat o tom, že odebíráte destilát při 78 °C,  asi jste dost bohatý, ale co s tím čistým lihem, protože při 78 °C nepoteče nic jiného?!!

 Olej samozřejmě nemá podobnou setrvačnost jako voda, to vám nikdo neřekl? Dále, pevná paliva jsou zajímavá při přípravě lutru prostou destilací, to ano, ale pro udržení rovnováhy kapalina - pára na koloně se samozřejmě nehodí, ale proč Vás mám o tom přesvědčovat, víte ono to dřevo (nedej Bože uhlí) hoří jaksi mimo naše přání - tu víc- tu méně, všiml jste si? Život Vás naučí.  Zdraví slosar-petr@seznam. cz

Připojit reakci
                  

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.151.252 (?)
25.1.2011 21:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ale pane...

Samozřejmě že odebírám destilát i při 78C, klidně i několik hodin a teče v přepočtu cca 1L 50% destilátu za hodinu! A to za předpokladu že kvas je výborný a lihový, a ten bývá většinou ze dna 220L sudu... Sám si jinde ve foru odpovídáte jak je to možné, protože úplná rektifikace 100% etanolu není možná, takže i při teplotě 78C kolísá stupnovitost destilátu od cca 85 do málo vídaných až 92%.Takže v žádném případě neteče čistý líh jak se tu snažíte neustále zdůraznovat a reflux odhaduji v případě výborného kvasu ve středu destilace na 75%, takže 25% teče do hotového destilátu-tj. cca 0,6L cca 90% pálenky.

A prokazatelný náklad energie na 1L 50% přepočteného destilátu je JEN maximálně 12Kč a kolik nebozí platí v oficiálních pálenicích a to jen za službu vypálení?A to zejména v mimořádně předražených čechách?A myšleno tedy bez nespravedlivé spotřební daně...

 Max

Připojit reakci
                     

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.216.69 (?)
26.1.2011 18:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak jsem provedl exteriérové "laboratorní testy" směsky kompresor/hydraulika 50:50 oleje. Vzorek směsi olejů cca 150ml umístněn do plechovky o ploše cca 100cm2 a nahříván na el. vařiči. Měření teploty prováděno rtutovým přesným lékárnickým teploměrem do rozsahu 360C.Při teplotě 150C směska olejů začala lehce kouřit, při teplotě cca 200C kouřila již středně intenzivně.Proveden prokus s otevřeným ohněm nad dýmajícím olejem a plyny(kouř) se nevznítil, poté otevřený ohen ponořen do oleje částečně a plamen se na hladinu oleje nerozšířil, hořel pouze intenzívněji inciační uhel jak nasával olej.Celý cyklus ohřevu oleje a pokusu o zápálení zkoušen celkem 4 x a ani v jednom případě se nekonalo samovznícení oleje na vařiči a to při teplotách 250C až cca 300C.Při pátém pokusu olej ohřán na vařiči až na teplotu nad 300C kdy velmi intenzivně kouří a poté poveden pokus o zapálení otevřeným ohněm, kdy olej začal na hladině konečně celoplošně hořet. Samovznícení se tedy u oleje nekonalo v rozsahu teplot až přes 300C a jen nad teplotu nad 250C olej jevil snadné rozšíření dodaného otevřeného ohně na celou hladinu, ale NIKDY se nepodařilo otevřeným ohněm zapálit kouř-plyny intenzívně dýmající nad olejem a to ani u teploty nad 300C. Zapalování oleje otevřeným ohněm prováděny z uctivé vzdálenosti 1metru a pro jistotu s ochranými prostředky a k tomu ještě pod úrovní výšky oleje právě z obav z výbušného vznícení olejových par-kouře. Závěrem pokus samozřejmě není zcela vypovídající a určitě nepodchytil všechny možné varianty které by mohly nastat a rovněž stárnutí olej, jeho teplotní degradaci a rozklad a velké množství litrů.Ale nepotvrdila se obava že páry-kouř vznikající nad nahřátým-přehřátým olejem jsou velmi snadno výbušné, podobně jako benzínové například a také obava že o pár desítek stupnu přehřívaný olej se snadno samovznítí.
Připojit reakci
            

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.66.214 (?)
27.1.2011 7:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane slosar-petr@seznam.cz, také zde neuvedu sve jmeno. O jaké setrvačnosti hovoříte? V takto ohřívaném kotli destiluji kvas (né ojej) a tento zcela jistě nedosáhne teploty vnějšího olejového obalu. O další se stará jiným kolegou správně uvedený reflux a destilaci končím při chuťovém zhoršení destilátu. Pak až už nic nechytám se případně může okrajově uplatnit vámi uvedená sporná setrvačnost olejové hmoty, ale to už je pak docela jedno, jelikož se do destilátu nic škodlivého o co nestojím nedostane. Vite?

Připojit reakci
               

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.129.96 (?)
27.1.2011 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Konečně skuteční odborníci a praktici. Dokonalé oddělení lze provést, kromě použití refluxu, i přesnou přímou regulací teploty výstupu. A samozřejmě i v tomto případě je nutné v závěru ochutnávat a zejména čichat, protože tekutiny se odpařují stále i při teplotách pod bodem varu. Takže prodlužováním destilace by se nevhodné látky do destilátu stejně dostaly. Při dostatečně dlouhé době se tekutá část kvasu odpaří, i když se nebude zahřívat vůbec. Jemnou regulací přívodu tepelné energie lze skutečně dojít k dokonalosti. O tom ovšem Ti, co nahází ovoce do sudu a za nějaký týden si jdou posedět do palírny, nemají ani tušení.

Připojit reakci
                  

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.37.89 (?)
14.11.2016 9:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hezký den, měl bych na vás prosbu, jedná se o radu s druhou destilací. Lutr ohřívám v laboratorním skle na přímém plameni z plynového hořáku. Pod sklem mám ještě kovovou síťku na rozložení tepla. Regulace teploty je velmi jemná. Mám, ovšem nevysvětlitelný problém s kterým bojuji. Velmi často se stane, že při destilaci, kdy lutr jemně bublá (velmi malé až střední bubliny), vznikne u dna velká bublina, o velikosti několika centimetrů, která naruší doposud klidný průběh destilace. V tu chvíli vznikne v destilačním zařízení větší tlak, okamžitě naroste teplota par vystupujících z chladiče a začne téct velké množství destilátu, bohužel už nevalné chuti, protože teplota par přesáhne v tu chvíli 81°C. Nevím jak je to možné, kde je chyba. Také jsem zkoušel ubrat plyn, ale velkých náhodných výronů bublin jsem se stejně nezbavil. Není to časté, ale několikrát do hodiny k tomu dojde a zkazí to celou destilaci. Chystám se na pálení v lázni, ale mám strach, že se to bude opakovat. Chtěl bych vědět co to je a proč se to děje. Pokud někdo víte, dejte prosím vědět. Předem dík za radu.

Připojit reakci
                     

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.157.7 (?)
14.11.2016 14:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

UTAJENÝ VAR. Do nádoby dát pár skleněných kuliček nebo nerez matiček. Jak jsem koupil, tak prodávám.

Připojit reakci
                        

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.233.33 (?)
14.11.2016 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jo, utajený var chemici dobře znají. Dochází k němu hlavně při místním ohřevu čistých kapalin ve skleněných baňkách.
(Ale může překvapit "zajímavými opařeninami" i v kuchyni - v mikrovlnce nebo na indukčním ohřevu).
*
Při zahřátí kapaliny na bod varu někdy dochází k nerovnoměrnému vyvíjení par.  Páry se uvolňují nárazově, nebo může dokonce dojít k přehřátí kapaliny nad bod varu aniž kapalina viditelně vře. Tento jev se nazývá utajený var. V kapalině se nahromadí energie a při náhlém prudkém vývinu páry může dojít k vystříknutí kapaliny nebo i k roztržení nádoby. Utajenému varu se brání tak, že se do kapaliny před destilaci vloží varné kamínky z inertního a porézního materiálu. Při míchání nebo ohřevu v lázni varné kamínky nejsou nutné.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.236.138 (?)
15.11.2016 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výborně se hodí droboučké kousky cihly. PŠ

Připojit reakci
                        

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.125.1 (?)
23.5.2017 20:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pozor!!  Na utajený var jsou háklivé čisté destiláty 2D,3D, a pod. Ukládá se energie a ta se během zlomku vteřiny uvolní (může rozbít baňku nebo vychrstnout z kotle-následuje výbuch, požár a vyšetřování hasičů. Kromě ucpání peckou je to jediná cesta k pohromě. Spolehlivé řešení kuličky skla-malinké-nebo střepy z bezpečnostního skla. Čisté, snadno omyvatelné, věčné. Ve štěrbině mezi kuličkou a dnem vzroste teplota a var se spustí. Hodně štěstí -  Hora.

Připojit reakci
               

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.220.205 (?)
27.1.2011 17:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za otázku, odpověděl jste si sám. Opravdu jde o to, abyste chytil nebo někdo jiný, chuťově horší destilát. Mé jméno je Petr Šlosar, chápu, že jste ten háček nemohl odhadnout.

Připojit reakci
                  

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.151.252 (?)
27.1.2011 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celkem se divím že si někdo koupí nebo postaví destilační přístroj na přerušovanou dvojnásobnou destilaci, však jich je také hodně v inzerátech k opětovnému prodeji)))

Destilát má při přerušované destilaci většinou horší hrubou vůni a chut a pokud to palič vychytá, tak s tím je stejně práce.Vypálit poprvé x kotlů kvasu aby získal potřebné množství lutru na 2. pálení.

Myslím že lidem co přemýšlí, lépe vyhovuje dobře navržená a sestavená rektifikační náplnová kolona a navíc je i výrazně levnější než masa materiálu mědi a nerezu u starých přerušovaných systémů a ještě k tomu na pevná paliva a už jen ty obrovské chladiče... a ten smrad.Pěkně zandám kvas a jedu na hotový destilát velmi jemné chuti, bez nějakého přerušování a zandávání lutru.

Ted jsem koukal na různé inzeráty na destilační kotle a všechny byly na přerušovanou destilaci a k tomu ještě výtečníci měli tak "odborně" provedenu trubku (vývod z kotle-parního domu)že místo aby šla pod určitým úhlem od kotle nahoru, tak naopak jí měli ostře dolů k chladiči.Holt se výrobci pak chlubí kolik litrů jim teče za hodinu, ale ta "kvalita" lutru a pak destilátu... od takových odborníků máte v destilátu vše i to co tam nepatří... jeden tam má dokonce 250L nerez kotel místo "naplocho" provedený na výšku))) zkrátka vzal tlakovou nádobu a udělal z ní destilační kotel dvakrát tak vysoký co široký)))

Připojit reakci
                     

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.99.44 (?)
18.2.2012 7:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možná se ptám mimo vláko, ale je lepší na ohřev ve dvojplášti jako medium plej nebo voda a proč?Díky za reakce zajímá mě pro a proti a nemám s tím zkušenosti.

Připojit reakci
                        

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.164.4 (?)
18.2.2012 8:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

trafoolej je lepší, pokud máte na to už hotové finální provedení kotle a nebudete obsah kapaliny přelévat a nosit, prostě manipulovat, je do určité hranice nehořlavý a dlouho drží teplo, voda se odpařuje, vlhké zdi a stále dolévat-studenou nebo alespoň předehřátou má za následek ochlazení kotle a opoždění náběhu správné teploty

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.164.4 (?)
18.2.2012 8:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo a dvojplᚍ,protože když budete na sporáku ohřívat přímo kvas a bez míchačky, tak se vám bude připalovat

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.176.36 (?)
18.2.2012 9:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ono to není zase tak jednoznačné, záleží na tom co máte k dispozici. Na."otop" vodou musíte mít aparaturu stavěnou alespoň trochu "tlakově", to se nedá splnit např. při použití "tenkostěných hrnců". Ono to chce napřed vše pořádně promyslet a vybrat variantu která vám vyhovuje nejlépe. Každý má jiné možnosti při "stavbě" (nekupuje-li již hotový aparát). 

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.99.44 (?)
18.2.2012 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já počítám že budu sestavu kupovat a chci si jen udělat přehled. Když to vemu čistě selským rozumem, také si myslím že trafoolej je asi lepší pro tyto účely. Voda má asi hodně velkou nevýhodu že se rychle odpařuje a tak je potřeba ji často doplňovat. Na druhou stranu si říkám proč větší výrobci jako fi.Janča mají dvojpláště na vodu???Alespoň to mají na stránkách v popisu. Proč někdo preferuje vodu??? Jde mi jen o radu.Kdyby jste kupovali u firmy pálenici Vy jak by jste se rozhodli?Jaké má výhody voda oprotio leji? Děkuji.

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.176.36 (?)
18.2.2012 22:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co se týče "sestav" od p. Janči, tak to jsou tlakové nádoby (na mírný přetlak), vybavené přetlakovým pojistným ventilem. Voda se doplňuje jednou před každým pálením, potom se "systém" uzavře a náplň po celou dobu pálení vydrží, nic se nedoplňuje, protože je to uzavřený systém. Voda má podstatně vyšší tepelnou kapacitu než olej a je zdarma (u oleje počítejte s dosti vysokou částkou, zvláště u trafooleje). Jinak i u netlakových otevřených vodních systémů lze doplňovat vodu průběžně (přes tzv. vodní uzávěr) aniž by se ovlivnila teplota v "plášti". Nevýhodou je tady, že se voda ohřeje jen na těch 100°C a dost "páří". Jinak bohužel, jsou tyto "sestavy", mimo moji současnou finanční možnost...   

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.99.44 (?)
19.2.2012 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli tomu dobře rozumím tak výhoda oleje je vyšší bod varu a stabilnější ohřev media, neodpařuje se tolik. Nevýhoda cena, možná by mohl být v určitých případech hořlavý. Asi ho musí ohřívat jiné spirály než na vodu, možná dražší. Co se týče vody horší je nižší bod varu, rychlé odpařování, vzrůstající tlak v duplicitní nádobě. Výhodou je cena, nehořlavost,možná snadnější a levnější ohřev. Pořád si to tak v hlavě rovnám a uvažuji když už bych si měl vybrat. Říkám si že proč by velká firma jako Janča nešla do olejů když by to bylo o dost výhodnější? Co mám poznatky od známých je to tak 60/40 pro olej.Ale tohle je zrovna přístroju kterého se lidé zrovna dvakrát nechlubí co a jak mají. Jestli je pravda co píšete, pak by i ta voda nemusela být tak problematická jestli se zvládne jeden výpal na jedno napuštění a nemusí se nějak razantně přidávat.Z neznalosti věci jsem si spíše představoval rychlý úbytek, časté přidávání vody, kolísání teplot v lázni a z toho pramenící nerovnoměrný ohřev kvasu. Pořád si ale říkám jak je to u té vody?Jestiže hřejeme kvas na 80 tak olej by mohl mít plácnu okolo 110stupňů ale jak je to u vody? To se snažíme ohřívat kvas vodou o teplotě 90stupňů, pokud jdeme výš potom už vaříme? Děkuji pěkně za odpovědi.

Připojit reakci
                           

Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár


host - xxx.xxx.176.36 (?)
19.2.2012 13:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... pochopil jste správně, k té poslední části vašeho příspěvku : v "otevřeném systému" voda samozřejmě vře při teplotě okolo 100°C (dle atm. tlaku) a tím rychle ubývá, musí se doplňovat...,

Naopak v tlakové nádobě (při cca 50 kPa přetlaku), tak voda dosahuje teplot i přes 100°C, než začne vřít a nemusí se během pálení doplňovat. Proto se dá kvas či lutr, vydestilovat i do těch cca 5-3% alkoholu ve zbytku.

Zkuste napsat k "Jančům" na web, určitě vám ten jejich systém vysvětlí lépe, já je znám jen z obrázků na webu. Kdysi tam měli i návod k destilaci na jejich přístrojích (někde bych jej měl mít snad i stažený). 

Přeji hezký zbytek neděle.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179313
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017691
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715923
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734950
Kompoty - kvas48.5.2017539
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017984
Dřevo do destilátu292.5.201712475
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171126
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175516
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290896
destilační přístroj102723.4.20171207678
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177103
Drevené soudky obecne1819.4.201710604
Zakalená slivovice1669.4.2017174565
Škrábavost pálenky3128.3.201732675
Tatratea jak na to?1625.3.20173994
Geist425.3.2017831
Pálenka z dýně4419.3.201730677
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175702
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172666
Kalení destilátů jinak2416.2.20175338
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172133
drtič na ovoce409.2.2017103975
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172174
Kvas Oskoruse5923.1.201752528
Vymrazování916.1.20172595
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772343
Kvalita domacej palenky1209.1.201733060
Domácí ořechovice9027.12.2016143503
Množení turbo kvasinek1322.12.20162397
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613453
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644804
Odkalovač na koloně?411.12.20161964
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161212
Nahořklá slivovice6823.11.201654205
Jak zakopat slivovici4622.11.201639797
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164673
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162022
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161307
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů