|
Odolnost kvasinek
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.238 (?), 25.10.2018 10:43
No ak chceme mať výsledný produkt aj senzoricky čistý, je dobré siahnuť po kvasinkách vhodných na daný účel.
To je asi pravda. Ve vinařství se někdy říká, že právě kvasinky žijící na určité odrůdě a v dané lokalitě, dají vínu tu pravou a nezaměnitelnou chuť. Jestli to platí i pro ovoce, které se po vykvašení nepije nýbrž destiluje, to si netroufám říci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.23 (?), 25.10.2018 19:59
SfK, jak se to dělá?
Pro skrblíky je také možnost každoročně si z kvasu odváženého do palírny odebrat "očkovací substrát" a zakonzervovat jej pro budoucí rozjetí zákvasu.
*
Jinak jsem furt, a i většinou budu, pořád skeptický k tomu abych se přesně, vyjádřil co mi kde kvasí, jestli přidaný zákvas z vyselektovaných kvasinek se nějak ujal a měl nějaký smysl.
S výjímkou škrobovin, vařených medovin, sušeného ovoce, bylin apod...
(Tam je to jasné, tam žádné "přírodní" kvasinky být nemůžou).
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 26.10.2018 10:08
jestli přidaný zákvas z vyselektovaných kvasinek se nějak ujal a měl nějaký smysl.
Já nemyslím selektované kvasinky, nýbrž zákvas jako takový. Začátek kvašení je období, kdy je ovoce nejcitlivější k plísním, hnilobě a rozvoji nežádoucích mikroorganizmů. Co nejrychlejší zahájení kvašení považuji za důležité a jinak, než přidáním "rozjetého" zákvasu to neumím.
U vína je to trochu jiné. Kvasinky se nacházejí na slupce plodů. Vzhledem k obrovskému povrchu drobných bobulí je jejich množství už od začátku velké, takže kvašení vinného moštu začíná relativně rychle i bez zákvasu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.155 (?), 29.3.2022 16:23
Zdravím, matka příroda je mocná.Pro zajímavost, likér z bobulí černého bezu, který se vaří, přidává káva apod.se spojí s 52% lihem 1 k 1,vznikné 26%likér, byl viníkající, nechali jsme to pár týdnů spojit a koštovali, sladká chuť se stratila, nahoře pěna.Stočil jsem do petky a utáhnul, druhý den petka nafouklá, takže kvasí.Postupně dodávám cukr aby to bylo k pití, ale stále pracuje,.Co na to odborníci? Jirka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1, 2
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|