Zdravím, mám na vás dotaz a uvědomuji si, že situace není úplně běžná (do žádného kvasu jsem nepřidal žádný cukr). Mám 2 druhy kvasu:
Hrušky (založeno cca 1.10.2015)
1. sud 45 kg, dnešní cukernatost 8%
2. sud 30 kg, dnešní cukernatost 6%
asi před 2 měsíci jsem je sudy hermeticky uzavřel, protože jsem nestíhal s vybavením pálení, dnes jsem je odekryl a nechal v normálním stavu pro kvašení (bez plísně, vůně v pořádku)
Švestky (založeno cca 20.9.2015, 97 kg)
žádné hermetické uzavírání, normálně kvasí, dnešní cukernatost 12% (bez plísně, vůně ok)
Kdy byste mi doporučili pálit? Můžu to dát všechno teď, ale u švestek mi přijde že mají ještě mnoho cukru v sobě.