Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Mišpule

Mišpule


host - xxx.xxx.41.22 (?)
21.11.2008 23:37, počet návštěv: 8193
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám nadúrodu mišpulí a chtěl bych je zkusit předestilovat.Má někdo nějaké zkušenosti s přípravou kvasu z nich?Předem děkuji         Otas

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Mišpule


Bajas (160) - xxx.xxx.221.2 (?)
19.10.2015 0:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Minulý rok som sa dostal k asi 60 kg mišpúl.S vodou a cca 18 L jablkového moštu mi vyšlo 100 l kvasu.Doplnil som tam 6kg cukru, kyselinu vínnu, kvasinky, živnú soľ. Kvasilo to pod kvasnou zátkou. Ak máte lepší recept, tak ho pridajte. Tento rok, ak sa zase k nim dostanem, zmením akurát množstvo pridaného cukru, na 1 až 2 kg na 100 l kvasu . Bajas.

Připojit reakci
      

Mišpule


host - xxx.xxx.110.6 (?)
18.2.2018 17:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A mišpule dávate do kvasu celé?
Připojit reakci
         

Mišpule


host - xxx.xxx.236.138 (?)
18.2.2018 18:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozhodně by se měly podrtit. PŠ

Připojit reakci
            

Mišpule


host - xxx.xxx.158.158 (?)
9.12.2018 8:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chci se zeptat ma s tim nekdo realnou zkusenost? Stoji palenka za to? Kdyz vidim letos ty kere plne mispuli tak mne je to lito tam nechat. Ale mispule nijak nevoni tak si rikam jaka pak muze byt ta palenka.
Připojit reakci
               

Mišpule


Standa_HK_ (1139) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.12.2018 0:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nebojte se, pálenka bude jemná, lehce ovocné vůně. Jablka také nemusí vonět jak mýdlo s vůní ZJ a přesto je Calvados (i cider) specifické chuti.

Jinak pokud nesklízíte po prvních mrazech, tak před drcením dát do mrazáku zmrznout a drtit přemrzlé. Obsahují málo "moštu" takže přidat trochu vody či jablečného moštu do kvasu, aby to nebyla dřeň ale opravdu řidší až tekuté blátíčko. Pohlídat pH a případně jako u hrušek přikyselit.

Hlavní výhodou mišpulí je to, že mač se zakládá po vyprázdnění nádob na modré ovoce (nebo v případě zmražených po vypálení "jablíček"). Tedy dobrý k prodloužení palenické sezóny. Jako poslední se však kvasí kdoule, které se nechají dotáhovat na lískách někdy až do ledna či února.

SfK.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ochutnávka Radimov623.3.20191157
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5123.3.201926202
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193741
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019486
Parciální fermentace518.3.2019756
Ananasový kvas214.3.2019386
Kvas z mirabelek2011.3.201912117
Kvasenie a palenie manga710.3.2019790
Dřinka - použití229.3.201929012
Destilace - základní dotazy497.3.201913216
Test na metanol8025.2.201985455
3D pálení2323.2.20193381
Turbo kvasnice3423.2.20196157
Palenka z datli?623.2.20195325
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933905
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914743
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191361
Odpeckovač317.2.2019583
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191872
Kvas přes zimu1012.2.20192068
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918647
Kvasná zátka1611.2.201911221
Pálenka z melasy207.2.20192524
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019924
Škrábavost pálenky464.2.201957460
Aroma slivovice352.2.20198744
Destilát z piva a vína121.2.201912799
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019103034
Ředění slivovice629.1.20195637
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198695
Cukr626.1.20191524
Umístění palírny3918.1.20195681
Chut po siře318.1.2019699
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192377
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191208
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019605
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918572
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191153
Síření sudů25.1.2019610
Pálenka z dýně584.1.201951359
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů