Mišpule



host - 110.6 (?)
18.2.2018 17:25
A mišpule dávate do kvasu celé?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 41.22 (?), 21.11.2008 23:37, zobrazeno: 14075x

Mám nadúrodu mišpulí a chtěl bych je zkusit předestilovat.Má někdo nějaké zkušenosti s přípravou kvasu z nich?Předem děkuji         Otas

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Bajas - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 221.2 (?), 19.10.2015 0:14

Minulý rok som sa dostal k asi 60 kg mišpúl.S vodou a cca 18 L jablkového moštu mi vyšlo 100 l kvasu.Doplnil som tam 6kg cukru, kyselinu vínnu, kvasinky, živnú soľ. Kvasilo to pod kvasnou zátkou. Ak máte lepší recept, tak ho pridajte. Tento rok, ak sa zase k nim dostanem, zmením akurát množstvo pridaného cukru, na 1 až 2 kg na 100 l kvasu . Bajas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 110.6 (?), 18.2.2018 17:25
A mišpule dávate do kvasu celé?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 236.138 (?), 18.2.2018 18:39

Rozhodně by se měly podrtit. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 158.158 (?), 9.12.2018 8:20
Chci se zeptat ma s tim nekdo realnou zkusenost? Stoji palenka za to? Kdyz vidim letos ty kere plne mispuli tak mne je to lito tam nechat. Ale mispule nijak nevoni tak si rikam jaka pak muze byt ta palenka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 223.242 (?), 10.12.2018 0:19

Nebojte se, pálenka bude jemná, lehce ovocné vůně. Jablka také nemusí vonět jak mýdlo s vůní ZJ a přesto je Calvados (i cider) specifické chuti.

Jinak pokud nesklízíte po prvních mrazech, tak před drcením dát do mrazáku zmrznout a drtit přemrzlé. Obsahují málo "moštu" takže přidat trochu vody či jablečného moštu do kvasu, aby to nebyla dřeň ale opravdu řidší až tekuté blátíčko. Pohlídat pH a případně jako u hrušek přikyselit.

Hlavní výhodou mišpulí je to, že mač se zakládá po vyprázdnění nádob na modré ovoce (nebo v případě zmražených po vypálení "jablíček"). Tedy dobrý k prodloužení palenické sezóny. Jako poslední se však kvasí kdoule, které se nechají dotáhovat na lískách někdy až do ledna či února.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika