Methanol



host - 68.76 (?) 
30.9.2018 8:13, zobrazeno: 3203x
Jak poznam po vypaleni produktu, pred pozitím, ze se jedna o jedovaty alkohol... methanol?
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 30.9.2018 9:17

Před požitím těžko, aby jste ještě nějakou dobu požil je třeba se takovým alkoholům raději vyhnoutwink.V kvalitních ovocných destilátech je toho sfinstva jen zanedbatelné množství.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 30.9.2018 9:52

Kdyby to šlo poznat, nemusely by se v dobách aféry testovat lihoviny v laboratoři.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 68.76 (?), 30.9.2018 18:34
Slysel jsem ze se to da poznat nejakym spec.refraktometrem, kdy se pres nej lame jinak uhel svetla ale vic nevim...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 34.65 (?), 1.10.2018 7:16

Prosím, přestaňte už konečně strašit s tím methanolem!
Je to jen mýtus a jeho nebezpečí spočívá jen v tom když ho někdo použije jako částečnou náhradu kvasného lihu při výrobě umělých míchaných lihovin z trestí apod.
V cukrových, révových, škrobnatých kvasech ho vzniká jen zanedbatelné minimum. Větší jeho obsah mají kvasy ovocné v závislosti na obsahu pektinu, ale i tak v množství neškodném. V takovém, že prakticky a ani teoreticky nemůže nikomu uškodit. I kdyby pil jen úkapy což prakticky nejde protože smrdí a jsou nechutné.
*
A pokud si někdo myslí, že jde methanol odstranit nějakou běžnou destilaci, ať už z běžných kvasů nebo nějakých průmyslových směsí, tak se velmi mýlí.
A nepomůžou k tomu ani žádné body varu čistých látek - protože to jsou vždy směsi které nejdou jednoduše oddělit a ani žádné opičárny ve formě odkapavačů, odlučovačů, kolon apod.
*
Takže ještě jednou - při všech kvasných procesech methanol vzniká jen v neškodném množství a není v silách jak domácích paličů tak i oficiálních pálenic se ho zbavit.
A v případech, že nějaké lihové mafii apod. nebude stačit líh syntetický, průmyslový, a "vylepší" ho methanolem, což jsou případy čas od času se opakující, není šance to v domácích podmínkách nijak zjistit.
*
Jinak je tady i vlákno TEST NA METANOL.
*
Na závěr ještě odkaz na kvalitní článek na webu Krajské hygienické stanice v Praze

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika