Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Marhulovy kvas je moc husty

Stránky: 1, 2   

Marhulovy kvas je moc husty


Michal82 (15) - xxx.xxx.237.32 (?)
11.9.2019 14:09, počet návštěv: 2250
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ahojte, hladam radu co robit s dost hustym kvasom. Kupil som uz hotovy kvas, ale je dost husty, v pomere huste/tekute asi 80/20. vonia sice pekne, ale mal som ho problem vobec zapalit. kvasi uz cca 5 tyzdnov. meral som cukor a ma cca 7-8 brix. v palenici mi povedali, ze to uz viac neklesne a zrejme bude aj mala vytaznost. zaujima ma, ci to ze je kvas husty, ale riedky ma vplyv na vytaznost.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (35) - xxx.xxx.11.146 (?)
11.9.2019 23:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako zakladali kvas? Davali enzym? Kvasinky?

Na take veci je dobre sa opytat zvlast pri citlivych kvasoch.

Co jr to husty kvas? Urcite by nemal byt ako voda :)

Mozno rozkvas s kvasinkami esteraz cast kvasu a daj este do celeho objemu cca na 100l aspon kilo- dva cukru a sleduj :)

Na vytaznost ma vplyv objem skvasitelnych cukrov na zaciatku kvasenia a samotna kvalita kvasenia

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 6:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj, enzymy ani kvasinky urcite nedavali. a ako husty? no taka kasa, ako ked varis dzem :) ja som presne pred tyzdnom este pridal rozkvas a enzymy s cukrovou vodou, tak mozno to trosku este potiahne, ale moc tomu neverim. zajtra vecer som objednany do palenice, tak uvidim. aj ked rozmyslam, ze ci to este neposunut. 

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.144.38 (?)
12.9.2019 7:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prostě tam nalejte vodu a zamíchejte a je to vyřešené. V pálenici by udělali to samé, aby mohli kvas vysát hadicí, pokud tedy mají vývěvu. Dělám to tak běžně. Stanislaw

Připojit reakci
            

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.236.1 (?)
12.9.2019 9:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvas je možná hustý jen nahoře a dole bude tekutý. Pět týdnů je dost, neexperimentoval bych s cukrovou vodou, nýbrž nechal kvas vypálit. 

Připojit reakci
               

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 11:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pan vyslouzil, ako som pisal v prvom prispevku, tak pomer husteho a tekuteho je 80/20, mam aj sudy, cez ktore to je pekne vidno. no nic, v kazdom pripade dam vediet zajtra ako som dopadol, ale nemam dobry pocit, kedze sa mi nepodarilo zapalit pary, na hrncekom.

Připojit reakci
                  

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (35) - xxx.xxx.11.146 (?)
12.9.2019 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hustota kvasu by nemala robit problem s prekvasenim. Ak vies ako husty je kvas z duly/kdoule a suchy kde musis doliat vodu na vytlacenie vzduchu, tak toto je podla mna husty kvas a prekvasi uplne bez problemov s enzymom a kvasinkami.

Připojit reakci
   

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My měli meruňky letos hodně suché. Kvas byl hodně hustý, dávali jsme enzym a kvas jsme ředili vodou... cca 3 litry na 100l a abych kompenzoval naředění cukrů v ovoci vodou přidal jsem 1kg na 100l.

Po sedmi týdnech kvašení při 23°C stále nebylo dokvašeno, ale už nadešel termín v pálenici. Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem. Že byl hustý nasvědčuje i to že po otevření beček se ukázalo, že koláč, sušina na povrchu zasahuje snad až do poloviny bečky. 

I tak nateklo průměrných 9l / 100.

Počáteční brix 16°, koncový 6,5-8,5°. Alkohol 12%

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17416) - xxx.xxx.11.227 (?)
12.9.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí. Při výrobě lihu z brambor je kvas ještě hustší a vykvašený je za 3 dny. Ovoce je, pravda, něco jiného.

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapomněl jsem slovíčko "cukru"..přidal jsem 1kg cukru na 100l kvasu.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí.

Jsem možná naočkovaný babskou pověrou, že v hustých kvasech jsou kvasinky líné.. ale ani bych se nedivil, kdyby zrovná na kvasinky to vliv nemělo a i v husté marmeládě by se množily a baštily úplně bez problémů

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice1075.12.2019245604
Pálenka z kdoulí222.12.201923706
Dřevo do destilátu462.12.201933017
Škrábavost pálenky5125.11.201968689
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019141537
Domácí pálenice1923.11.201912432
Tis cerveny323.11.2019600
destilační přístroj105523.11.20191469222
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912090
Zakalená část pálenky1311.11.20192057
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932830
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201923239
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929672
Pečetní vosk114.11.20191985
Palenka z datli?103.11.20197354
Refraktometr na měření kvasu243.11.201914160
Vaření hroznového vina21.11.2019461
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019708
Pálenka z dýně6030.10.201959485
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919811
Míchat lutr při 2D?528.10.20191552
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921784
Zakalená slivovice17222.10.2019238836
Koupě Palírny 1614.10.20194428
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919429
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191461
Test na metanol832.10.201997428
Kvas trnky630.9.20191273
Šípkovica ako ma to2326.9.201941799
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191359
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192251
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193797
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923764
Novy kvas nekvasi712.9.20191779
Výtěžnost a cena1012.9.20192283
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191790
Smíchání dvou kvasů?155.9.201911193
Destilační přístroj193.9.20194501
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201938036
Da se to este?927.8.20191747
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?4.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?3.12.2019
Uzeni bucek3.12.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů