Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Marhulovy kvas je moc husty

Stránky: 1, 2   

Marhulovy kvas je moc husty


Michal82 (15) - xxx.xxx.237.32 (?)
11.9.2019 14:09, počet návštěv: 1707
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ahojte, hladam radu co robit s dost hustym kvasom. Kupil som uz hotovy kvas, ale je dost husty, v pomere huste/tekute asi 80/20. vonia sice pekne, ale mal som ho problem vobec zapalit. kvasi uz cca 5 tyzdnov. meral som cukor a ma cca 7-8 brix. v palenici mi povedali, ze to uz viac neklesne a zrejme bude aj mala vytaznost. zaujima ma, ci to ze je kvas husty, ale riedky ma vplyv na vytaznost.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (34) - xxx.xxx.11.146 (?)
11.9.2019 23:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako zakladali kvas? Davali enzym? Kvasinky?

Na take veci je dobre sa opytat zvlast pri citlivych kvasoch.

Co jr to husty kvas? Urcite by nemal byt ako voda :)

Mozno rozkvas s kvasinkami esteraz cast kvasu a daj este do celeho objemu cca na 100l aspon kilo- dva cukru a sleduj :)

Na vytaznost ma vplyv objem skvasitelnych cukrov na zaciatku kvasenia a samotna kvalita kvasenia

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 6:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj, enzymy ani kvasinky urcite nedavali. a ako husty? no taka kasa, ako ked varis dzem :) ja som presne pred tyzdnom este pridal rozkvas a enzymy s cukrovou vodou, tak mozno to trosku este potiahne, ale moc tomu neverim. zajtra vecer som objednany do palenice, tak uvidim. aj ked rozmyslam, ze ci to este neposunut. 

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.144.38 (?)
12.9.2019 7:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prostě tam nalejte vodu a zamíchejte a je to vyřešené. V pálenici by udělali to samé, aby mohli kvas vysát hadicí, pokud tedy mají vývěvu. Dělám to tak běžně. Stanislaw

Připojit reakci
            

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17337) - xxx.xxx.236.1 (?)
12.9.2019 9:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvas je možná hustý jen nahoře a dole bude tekutý. Pět týdnů je dost, neexperimentoval bych s cukrovou vodou, nýbrž nechal kvas vypálit. 

Připojit reakci
               

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 11:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pan vyslouzil, ako som pisal v prvom prispevku, tak pomer husteho a tekuteho je 80/20, mam aj sudy, cez ktore to je pekne vidno. no nic, v kazdom pripade dam vediet zajtra ako som dopadol, ale nemam dobry pocit, kedze sa mi nepodarilo zapalit pary, na hrncekom.

Připojit reakci
                  

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (34) - xxx.xxx.11.146 (?)
12.9.2019 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hustota kvasu by nemala robit problem s prekvasenim. Ak vies ako husty je kvas z duly/kdoule a suchy kde musis doliat vodu na vytlacenie vzduchu, tak toto je podla mna husty kvas a prekvasi uplne bez problemov s enzymom a kvasinkami.

Připojit reakci
   

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My měli meruňky letos hodně suché. Kvas byl hodně hustý, dávali jsme enzym a kvas jsme ředili vodou... cca 3 litry na 100l a abych kompenzoval naředění cukrů v ovoci vodou přidal jsem 1kg na 100l.

Po sedmi týdnech kvašení při 23°C stále nebylo dokvašeno, ale už nadešel termín v pálenici. Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem. Že byl hustý nasvědčuje i to že po otevření beček se ukázalo, že koláč, sušina na povrchu zasahuje snad až do poloviny bečky. 

I tak nateklo průměrných 9l / 100.

Počáteční brix 16°, koncový 6,5-8,5°. Alkohol 12%

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17337) - xxx.xxx.11.227 (?)
12.9.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí. Při výrobě lihu z brambor je kvas ještě hustší a vykvašený je za 3 dny. Ovoce je, pravda, něco jiného.

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapomněl jsem slovíčko "cukru"..přidal jsem 1kg cukru na 100l kvasu.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí.

Jsem možná naočkovaný babskou pověrou, že v hustých kvasech jsou kvasinky líné.. ale ani bych se nedivil, kdyby zrovná na kvasinky to vliv nemělo a i v husté marmeládě by se množily a baštily úplně bez problémů

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4415.10.201930051
Koupě Palírny 1614.10.20192824
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918038
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019818
Test na metanol832.10.201994178
Kvas trnky630.9.2019744
Šípkovica ako ma to2326.9.201938977
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019773
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191708
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193299
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922536
Novy kvas nekvasi712.9.20191353
Výtěžnost a cena1012.9.20191670
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191140
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138193
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910328
Destilační přístroj193.9.20193385
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935565
Míchat lutr při 2D?329.8.2019782
Pečetní vosk1027.8.20191261
Da se to este?927.8.20191231
borovička827.8.201921535
Kvas broskve226.8.2019979
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191881
Olej v destilatu222.8.2019589
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191648
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918273
Aroma meruňkovica813.8.20191714
Pálení ovocných vín1912.8.201911780
Melounovice610.8.20191062
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931126
destilační přístroj10529.8.20191451835
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912509
Trubka ke chladiči21.8.2019780
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193654
Cudny proces palenia430.7.20191030
Meruňkový kvas 4627.7.201946838
Ražná - ražovica1526.7.201944645
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191604
Ananasový kvas318.7.20191668
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Kaiserova elektrická udírna30.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů