Maltodextrin do kvasu



host - 21.118 (?) 
25.11.2015 13:36, zobrazeno: 2406x
Dobry den, skusali ste pridat do kvasu namiesto cukru: 1) cisty maltodextrin 2) cistu glukozu? Nemate s tym niekto skusenosti? Dakujem. Karol
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 48.212 (?), 25.11.2015 14:24

Praktickou zkusenost s tím nemám, ale jestliže lze kvasit škrob (např. brambory - výroba lihu), nebude dělat problém ani maltodextrin, což je částečně hydrolyzovany škrob. A na glukóze si kvasinky pochutnaji, beztak musí nejprve ovocný cukr fruktózu přeměnit na glukózu, a ta potom teprve podléhá etanolovemu kvašení.

Takže jestli někde v nemocnici likvidují staré zásoby těchto látek, klidně to prihodte do kádě ;-) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika