Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Malinovica

Malinovica


host - xxx.xxx.237.32 (?)
25.6.2018 13:54, počet návštěv: 1584
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ahojte, tento rok sa nam urodilo vlemi vela ciernych malin a chcel by som z nich vypalit Malinovicu.  mate niekto skusenosti s palenim malin? ako zalozit kvas, co doporucujete, na co si dat pozor atd. viem, ze to bude asi narocnejsie ako bezny slivkovy, alebo jablkovy, ale chcel by som to skusit.

druha vec, cierne maliny nie su aromou take vyrazne ako cervene. preto mam trochu obavu, ak by to aj vyslo, aby bol vysledny produkt chutny.

dakujem

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Malinovica


siemens (23) - xxx.xxx.50.155 (?)
25.6.2018 23:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Najprv napis, kolko litrov priblizne dokazes nazbierat

Připojit reakci
      

Malinovica


vyslouzil (16998) - xxx.xxx.11.129 (?)
26.6.2018 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cierne maliny nie su aromou take vyrazne ako cervene. preto mam trochu obavu, ak by to aj vyslo, aby bol vysledn

Máte naprostou pravdu. A právě z tohoto důvodu bych to nedělal. Výsledný produkt bude chuťově nevýrazný. Pokud chcete pálenku vonící malinami, nasbírejte opravdové maliny a vyrobte průtahový destilát.

Připojit reakci
      

Malinovica


host - xxx.xxx.237.32 (?)
26.6.2018 10:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cca 50-100l, ale ako uz bolo povedane, tak asi do toho nepojdem. prave koli tej nevyraznej arome a chuti

Připojit reakci
   

Malinovica


P. Šlosar (14) - xxx.xxx.236.138 (?)
26.6.2018 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že to není dobrý nápad. Tento kvas je mimořádně nestabilní což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Hodně odstrašující případů naleznete na vláknu Malinovice, Banánovice a Melounovice. Nenechte se odradit délkou názvu vlákna. Nejrozumnější by asi bylo zpracovat maliny na průtahový destilát. Macerát můžete připravit z nějakého nevýrazného destilátu, např. z letních jablek. Nicméně i tento nepravý destilát je chuťově nevýrazný, mdlý a rychle ztrácí ve vůni.

Připojit reakci
      

Malinovica


host - xxx.xxx.16.219 (?)
26.6.2018 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Černice na rozdíl od malin se k výrobě nápojů nehodí. Zkoušel jsem kdysi s nimi vše možné a nechutnalo mi z nich nic.
Akorát tak na buchtu apod. jsou dobré.

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193633
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5019.3.201926051
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019460
Parciální fermentace518.3.2019739
Ochutnávka Radimov515.3.20191084
Ananasový kvas214.3.2019373
Kvas z mirabelek2011.3.201912087
Kvasenie a palenie manga710.3.2019774
Dřinka - použití229.3.201928977
Destilace - základní dotazy497.3.201913168
Test na metanol8025.2.201985360
3D pálení2323.2.20193356
Turbo kvasnice3423.2.20196125
Palenka z datli?623.2.20195318
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933788
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914677
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191352
Odpeckovač317.2.2019570
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191864
Kvas přes zimu1012.2.20192057
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918603
Kvasná zátka1611.2.201911206
Pálenka z melasy207.2.20192497
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019915
Škrábavost pálenky464.2.201957382
Aroma slivovice352.2.20198701
Destilát z piva a vína121.2.201912779
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019102927
Ředění slivovice629.1.20195618
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198666
Cukr626.1.20191513
Umístění palírny3918.1.20195664
Chut po siře318.1.2019690
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192361
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191199
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019600
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918525
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191146
Síření sudů25.1.2019603
Pálenka z dýně584.1.201951294
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů