Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Lze využít drtič větví i na ovoce?

Stránky: 1, 2, 3   

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.129.172 (?)
18.9.2007 15:37
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj lidi, chystám se koupit drtič na větve, tak bych se chtěl zeptat, jestli se dá využít i na drcení ovoce? Hlavně na jabka, zabil bych tím dvě mouchy jednou ranou. zkoušel jste to někdo? Máte s tím zkušenosti?
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Lze využít drtič větví i na ovoce?


vyslouzil (17549) - xxx.xxx.83.26 (?), 19.9.2007 9:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Neradím to zkoušet. Jednak proto, že jablka podrtíte buďto na plátky, na kaši nebo na větší kousky (podle druhu drtiče) - všechno  snižuje výtěžnost šťávy. Drtič na větve není ošetřen - jeho nože a kovové části - před účinkem ovocných kyselin a ložiska před kontaktem s tekutinami. Šťáva v kontatktu s těmito kovy se znehodnocuje.
Připojit reakci
      

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.129.172 (?), 19.9.2007 20:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kontakt s kovem bych neřešil, pár set kilo jablek tím projede jako fík a pak se to stejně ještě přepálí, protože co je destilované, to zaručeně neškodí zdraví. Zajímalo by mě jak bude vypadat ta drť. Samozřejmě přesnídávku z toho nechci.
Přátelé, zkuste tam někdo hodit jabko a napište. :)
Připojit reakci
         

Lze využít drtič větví i na ovoce?


vyslouzil (17549) - xxx.xxx.85.27 (?), 19.9.2007 21:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud máte jablečnou drť jen na pálení, tak to je jiná. Připomínám ještě, že vstupním otvorem drtiče větví vetší jablko neprojde.
   Jednodušší pak vidím sehnat si starý šroťák nebo krouhačku na řepu a připojit k ní motor
Připojit reakci
            

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.149.56 (?), 20.9.2007 17:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
JJ, originál šroťák nebo drtič na ovoce by byl ideální, ale nechce se mi kupovat stroj za x-tisíc, který potřebuju jednou za rok na dvě hodiny.  Kdyby šel ten drtič větví využít jako nouzovka, tak by to bylo super, jinak by se samozřejmě využíval na to, na co je určený, větví mám taky plno a zatím je normálně pálím.
Připojit reakci
         

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.175.250 (?), 19.9.2007 21:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nejste blázen???
Připojit reakci
            

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.35.252 (?), 30.7.2008 20:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jablka na drtiči na větve normálně drtím, ale musí projít vstupním otvorem.

Připojit reakci
   

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.120.27 (?), 6.8.2008 19:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No jasně, že lze využít!!! A jak. Už sedm let dělám každoročně 1700 lirů jablečného kvasu na jednom šroťáku větví a výsledek je více než výborný. Takže žádné obavy.
Připojit reakci
      

Lze využít drtič větví i na ovoce?


host - xxx.xxx.84.188 (?), 6.8.2008 19:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dá se ta drť použít i na lisování moštu? Nebude mošt cítit "po železe"?

Calvados už pálit nikdy nebudu, nestálo to za tu práci, ale rád bych průběžně zavařoval jablečný mošt.

Připojit reakci
         

Lze využít drtič větví i na ovoce?


vyslouzil (17549) - xxx.xxx.85.27 (?), 6.8.2008 22:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příprava kalvadosového kvasu je snad pracná ze všech nejméně. Tedy ve srovnání se švestkovým natož třešňovým.
   Vzhledem k tomu, že drtič jablek vydrží snad celý život, myslím, že investice do něj se vyplatí. Pochybuji, že drť z drtiče větví bude mít stejnou výlisnost.  O kontaktu s železem a mazanými součástkami byla řeč výše.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství12.2.2020
Pec na pizzu12.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství11.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství10.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů