Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvasinky a enzymy

Kvasinky a enzymy


host - xxx.xxx.241.173 (?)
9.9.2018 11:52, počet návštěv: 908
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim. Doporucil by mi nekdo kvasinky pro naockovani kvasu trnek nebo durancii? Kvas bude ve sklepe pri teplote 10-17°C. Bude ve 200 L sudu. Take by me zajimalo, jestli muze nekdo, z vlastni zkusenosti, doporucit pektolyticky enzym pro durancie. Diky. JH
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvasinky a enzymy


host - xxx.xxx.144.38 (?)
9.9.2018 14:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Nevím jakou značku kvasinek používám, dostávám je zdarma od majitele pálenice, kam jezdím pálit. Letos jsem dostal dokonce 3 dávky, protože je ovoce zajímavé množství. Napíšu svoji loňskou zkušenost. Dostal jsem kvasinky, ale nakonec jsem ovoce neměl, tak jsem kvasinky věnoval kamarádovi. Ten je použil poprvé v životě a ještě z pálenice nadšený volal, že pálení dopadlo naprosto parádně. Taky jsem jednou použil klasické pekařské droždí, přesně dle knížky o slivovici od známého bylinkáře. A taky jsem měl možnost použít pivovarské kvasinky, ty jsou nízkoteplotní. Opět s výborným výsledkem. Předem připravím zákvas v běžné velké sklenici od okurek, následně nasypu nasbírané ovoce do kádě a zcela ho rozmíchám zednickým míchadlem. Vleju zákvas, který stál doma zhruba dva dny, znovu zamíchám a pak už jen zvědavě sleduju, jak ušlechtilé kvasinky pracují na svém díle. To jsou slova mého učitele ještě na střední škole v předmětu vinařství. Závěrem, vůbec si dnes neumím představit, že bych svoje snažení kolem kvasu nechal jen na přírodě. Dnes mám kvasinky zadarmo, ale i když jsem je kupoval, cena byla humorná ve srovnání s cenou všeho dalšího, co je ke kvalitní pálence třeba. Stanislaw

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Švestkový kvas - bílá plíseň 312.12.2018307
Uchování opakování kvašení turbokvasnic1212.12.2018867
Aroma slivovice2712.12.20182770
Slivovice vs. calvados22511.12.2018330829
Jblkový kvas (druhák)410.12.2018415
Koupě automatické pálenice 10110.12.201823155
Ukončení destilace + ředění110.12.2018297
Mišpule610.12.20187148
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188463
Turbo kvasnice328.12.20183767
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811774
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?154.12.20181845
Domácí pálenice174.12.20185110
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181119
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182481
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201892930
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188551
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186435
Zakalená slivovice17027.11.2018208250
Vínovice226.11.2018423
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810558
Teoretický výnos2323.11.20184917
Jablkovy kvas5723.11.20189454
Pálenka z moštu4221.11.201813128
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819194
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185541
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182794
Paleni slivovice doma1117.11.20184497
Hruškovice2817.11.201823969
Cukr nebo med?414.11.2018869
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856707
Škrábavost pálenky4014.11.201849753
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822334
Pliseň na švestkách 210.11.2018752
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814286
Destilace - základní dotazy415.11.20188012
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018849
První pálení52.11.20181608
Ražná - ražovica132.11.201836685
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20184218
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů