Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvasinky a enzymy

Kvasinky a enzymy


host - xxx.xxx.241.173 (?)
9.9.2018 11:52, počet návštěv: 786
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim. Doporucil by mi nekdo kvasinky pro naockovani kvasu trnek nebo durancii? Kvas bude ve sklepe pri teplote 10-17°C. Bude ve 200 L sudu. Take by me zajimalo, jestli muze nekdo, z vlastni zkusenosti, doporucit pektolyticky enzym pro durancie. Diky. JH
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvasinky a enzymy


host - xxx.xxx.144.38 (?)
9.9.2018 14:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Nevím jakou značku kvasinek používám, dostávám je zdarma od majitele pálenice, kam jezdím pálit. Letos jsem dostal dokonce 3 dávky, protože je ovoce zajímavé množství. Napíšu svoji loňskou zkušenost. Dostal jsem kvasinky, ale nakonec jsem ovoce neměl, tak jsem kvasinky věnoval kamarádovi. Ten je použil poprvé v životě a ještě z pálenice nadšený volal, že pálení dopadlo naprosto parádně. Taky jsem jednou použil klasické pekařské droždí, přesně dle knížky o slivovici od známého bylinkáře. A taky jsem měl možnost použít pivovarské kvasinky, ty jsou nízkoteplotní. Opět s výborným výsledkem. Předem připravím zákvas v běžné velké sklenici od okurek, následně nasypu nasbírané ovoce do kádě a zcela ho rozmíchám zednickým míchadlem. Vleju zákvas, který stál doma zhruba dva dny, znovu zamíchám a pak už jen zvědavě sleduju, jak ušlechtilé kvasinky pracují na svém díle. To jsou slova mého učitele ještě na střední škole v předmětu vinařství. Závěrem, vůbec si dnes neumím představit, že bych svoje snažení kolem kvasu nechal jen na přírodě. Dnes mám kvasinky zadarmo, ale i když jsem je kupoval, cena byla humorná ve srovnání s cenou všeho dalšího, co je ke kvalitní pálence třeba. Stanislaw

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 6518.10.201810606
Jablkovy kvas meranie cukru1018.10.2018529
Destilace - základní dotazy1018.10.20181286
Hruškovice1918.10.201819759
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122858
Vady pálenky716.10.2018863
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813975
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018577
Hruškový kvas1716.10.20185267
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181087
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183762
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863977
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844804
Pálenka z dýně5612.10.201845487
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018899
Jablkovy kvas2611.10.20183381
Šípkovica ako ma to229.10.201832227
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850756
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018636
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811230
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820460
Průběh kvašení jablek 65.10.2018984
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886999
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339822
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181644
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811008
Kvas z jablek3623.9.20188116
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018830
Domácí pálenice1622.9.20183343
Teoretický výnos1419.9.20182699
Můj první kvas2119.9.20183825
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181763
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy6:56
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů