Kvasenie Mirabeliek



host - 220.205 (?)
25.9.2012 21:22

Bojím se, že včera už bylo pozdě. Asi byste měl pro příště vědět, že ne všechny kvasy mají podobnou životnost. Náročné je to u třešní, višní meruněk (broskví) a mirabelek, přesně v tomto pořadí. Tam to stačí přešvihnout o týden či dva a je zle, zoctovatí. Ještě horší je to u lesních plodů. Stálé kvasy poskytují jen jablka a hlavně švestky. slosar-petr@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 151.2 (?), 24.9.2012 14:17, zobrazeno: 10832x

Zdravim vas

Poprosil by som skusenejšich o radu.mam zalozeny kvas z mirabeliek od 10 augusta krasne to zacalo kavsit, pekne to bublalo ked som to cez wk odmeral cukromerom stale mi to ukazuje cukornatost 6 stupnov a kvas je celkom tichy.Je to normalny proces alebo by som mal do toho nejak vstupit?? dakujem za kazdu radu!!

Tomas.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 24.9.2012 14:40

Tichý kvas může znamenat, že ustalo bouřlivé kvašení, ale ještě to dokváší. Zkuste podržet nad hladinou hořící svíci. Jestli zhasne, můžete ještě nechat kvasit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 151.2 (?), 24.9.2012 17:03

dakujem za odpoved!! a ked nezhasne znamena to ze to mozem brat do palenice??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 24.9.2012 22:22

Patrně ano. Druhou možností je pokusit se o dokvašení zbylých procent Kvas z mirabelek je ale o dost choulostivější než švestkový, takže bych ty procenta raději obětoval

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 151.2 (?), 25.9.2012 8:31

velmi pekne dakujem za rady pan Vysluzil. Podobny problem mam aj s kvsom z broskyn, tam mi cukromer uz asi 2 tyzdne ukazuje 3 stupne myslite ze to mozem tiez brat do palenice??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 220.205 (?), 25.9.2012 21:22

Bojím se, že včera už bylo pozdě. Asi byste měl pro příště vědět, že ne všechny kvasy mají podobnou životnost. Náročné je to u třešní, višní meruněk (broskví) a mirabelek, přesně v tomto pořadí. Tam to stačí přešvihnout o týden či dva a je zle, zoctovatí. Ještě horší je to u lesních plodů. Stálé kvasy poskytují jen jablka a hlavně švestky. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika