dobry den,
pred casom som sa pytal na kvasenie a palenie stavy z cukrovej trstiny. Test nedopadol idealne.
Hned potom som skusal kvasit a palit mango cca 20kg. Vysledok bol velmy dobry, vonia a chuti to nadherne. Mango som vykostkoval rozmixoval a pridal som 0,5L inokula vinnych kvasinek. Kvasenie trvalo 4 dni pri teplote 22-23`C (nemam ako odmerat skvasitelny cukor, proste to prestalo bublat).
Rad by som to skusil vo vecsom mnozstve cca 2t manga, ale nemam ziadne skusenosti s takto velkymy objemmy a potrebujem poradit.
Planujem kvasit v 10 az 15x 200L PP/PE sudoch. Je to vhodna nadoba?
Kvasit budem pri teplote miestnosti (23-31~C) nemam ako regulovat teplotu.
Budem pridavat inokulum vinarskych kvasiniek pripravene na trepacke. Kolko inokula na pouzit na 200L sud?
Mam pridat neake anorganicke soly ako siran amonny? Kolko?
Je potrebne kvas miesat? Potrebujem skratit cas kvasenia na minimum.
Palit to planujem v avamori palenici.
Musim sa postarat aj o odpad co urobit s cca 2000L zvysku po paleni? Zeru to prasata?
Prosim o rady pripomienky nazory a podobne.
Peto