Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvasenie a palenie manga

Kvasenie a palenie manga


host - xxx.xxx.177.18 (?)
13.2.2019 13:34, počet návštěv: 1711
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

dobry den,

pred casom som sa pytal na kvasenie a palenie stavy z cukrovej trstiny. Test nedopadol idealne.

Hned potom som skusal kvasit a palit mango cca 20kg. Vysledok bol velmy dobry, vonia a chuti to nadherne. Mango som vykostkoval rozmixoval a pridal som 0,5L inokula vinnych kvasinek. Kvasenie trvalo 4 dni pri teplote 22-23`C (nemam ako odmerat skvasitelny cukor, proste to prestalo bublat). 

Rad by som to skusil vo vecsom mnozstve cca 2t manga, ale nemam ziadne skusenosti s takto velkymy objemmy a potrebujem poradit.

Planujem kvasit v 10 az 15x 200L PP/PE sudoch. Je to vhodna nadoba?

Kvasit budem pri teplote miestnosti (23-31~C) nemam ako regulovat teplotu.

Budem pridavat inokulum vinarskych kvasiniek pripravene na trepacke. Kolko inokula na pouzit na 200L sud?

Mam pridat neake anorganicke soly ako siran amonny? Kolko?

Je potrebne kvas miesat? Potrebujem skratit cas kvasenia na minimum.

Palit to planujem v avamori palenici.

Musim sa postarat aj o odpad co urobit s cca 2000L zvysku po paleni? Zeru to prasata?

Prosim o rady pripomienky nazory a podobne.

Peto

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvasenie a palenie manga


pavelmicek (47) - xxx.xxx.221.243 (?)
13.2.2019 15:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu se poptat na tu šťávu z cukrové třtiny? Odkaz na diskuzi? Co nedopadlo dobře? Zrálo to v sudu? Jaké kvasinky? Jaké teploty kvašení?

Díky

Připojit reakci
      

Kvasenie a palenie manga


host - xxx.xxx.177.18 (?)
14.2.2019 11:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Odkaz na diskusiu:

https://www.zahrada.cz/forum/paleni/kvasenie-stavy-z-cukrovej-trstiny-405991/?kotva=kvasenie-stavy-z-cukrovej-trstiny-406084

Kvasene to bolo v PP/PE bareloch pri teplote 22-23`C. Po vypaleni to bol ostry cerstvy rum, nic dobre, rum potrebuje zranie.

Pouzil som vinne kvasinky od natura Kolinany sro

Nedopadlo to dobre z 2 dovodov 1) rum je tu lacny neoplati sa to 2) uz su zavedene firmy ktore to robia a nepotrebuju konkurenciu.

Peto

Připojit reakci
         

Kvasenie a palenie manga


vyslouzil (17297) - xxx.xxx.92.238 (?)
14.2.2019 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nedopadlo to dobre z 2 dovodov 1) rum je tu lacny neoplati sa to 2) uz su zavedene firmy ktore to robia a nepotrebuju konkurenciu.

Ono těch důvodů bude víc. U ovocných destilátů je známo, že kvalita pálenky z 90% závisí na surovině. Vyberete-li hodně dobré ovoce, můžete být lepší než komerční lihovar. U obilných, melasových a cukrových destilátech to platit nemůže,  surovina je víceméně stejná, tam záleží na technologii po destilaci. Tu v domácích podmínkách těžko dosáhneme.
   Jinak božkovská Republica sice není Diplomatico, ale vzhledem k ceně docela ujde.

Připojit reakci
   

Kvasenie a palenie manga


ivap (712) - xxx.xxx.243.114 (?)
13.2.2019 18:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde se dají sehnat dvě tuny manga? surprise

Připojit reakci
      

Kvasenie a palenie manga


Mimmo (1938) - xxx.xxx.91.93 (?)
13.2.2019 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlíp se dá asi sehnat mezi dvacátými rovnoběžkami. Autor naznačuje, že v jeho případě v Okinavě. Pokud jde o zbytek po kvasení, asi bych to prasatům nedával. Lepší by to bylo na kompost s trochou zeminy. 

Připojit reakci
   

Kvasenie a palenie manga


host - xxx.xxx.225.204 (?)
10.3.2019 3:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj Peťo. Určitě to zkoušíš pálit na Filipínách, tak jako já tady na Guimarasu. Ozvi se nám ať se podělíme o zkušenosti. Libor

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 1019.9.2019771
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921749
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019963
Novy kvas nekvasi712.9.20191054
Výtěžnost a cena1012.9.20191212
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192784
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019732
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136767
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199865
Destilační přístroj193.9.20192755
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934232
Míchat lutr při 2D?329.8.2019538
Pečetní vosk1027.8.20191010
Da se to este?927.8.2019867
borovička827.8.201921021
Kvas broskve226.8.2019782
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191424
Olej v destilatu222.8.2019426
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191425
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917663
Aroma meruňkovica813.8.20191412
Pálení ovocných vín1912.8.201911346
Melounovice610.8.2019810
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930379
destilační přístroj10529.8.20191446051
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911754
Trubka ke chladiči21.8.2019570
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193283
Cudny proces palenia430.7.2019836
Meruňkový kvas 4627.7.201945854
Ražná - ražovica1526.7.201943725
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191297
Ananasový kvas318.7.20191476
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917047
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191758
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191490
Pach po acetonu35.7.20191166
Domácí ořechovice1131.7.2019206526
Kvas z mandarinek1923.6.20192893
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů