Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas ze švestek "na pokračování"

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.93.92 (?)
8.9.2018 16:42, počet návštěv: 9925
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chtěl bych se zeptat, na postupné zakládání kvasu. Budu mít švestek asi na 150 litrů kvasu. Bohužel ale nemám celou várku, není to prostě možné. Každý druhý den, posbírám z trávy asi půl kýble. Přeberu rozmělním, 95% vypeckuju a přidávám. Jak nejšetrněji postupovat při takto vedeném kvasu. Největší obavu mám z neustále narušovaného ovocného "deklu" na vrchu kvasu.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.33.43 (?)
8.9.2018 17:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud v sudu už něco kvasí a je tam dostatečný výron CO2, zjistíte to přičichnutím nebo nadechnutím se v něm, můžete dělat skoro cokoliv.
Jinak před chvíli jsem o tom psal v příbuzném tématu. Tak si na klikněte, nechce se mi to kopírovat.
(Asi spousta lidí s tím souhlasit nebude, ale jsou to mé dlouholeté zkušenosti. Na rozdíl od některých... anebo autorů některých "odborných populárně naučných" knih.

Rafael.

Připojit reakci
      

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.199.245 (?)
19.10.2018 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já mám problém zase s cukernatostí, kvas se mě držel přes měsíc na 7 ale deka už plavala, tak jsem to na radu páleničáře vypálil.Samozrějmě výnos malý, včem je zakopaný pes? 

Připojit reakci
         

Kvas ze švestek "na pokračování"


vyslouzil (16898) - xxx.xxx.236.1 (?)
19.10.2018 21:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...ale deka už plavala...

A co má být? Pevný podíl vždycky plave, u všech kvasů. Po celou dobu kvašení.
   Celý život zakládám švestkový kvas postupně, jak plody padají, tak je přisypávám. Rozmačkám jen první várku, do které přidám zákvas.  Další přisypání už jen ponořím pod hladinu. Samozřejmě nic nevypeckuju. Proč taky, chuť pecek do slivovice patří.

Největší obavu mám z neustále narušovaného ovocného "deklu" na vrchu kvasu.

A proč? Někteří dokonce cíleně s kvasem míchají a moc si to pochvalují.

Připojit reakci
            

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.199.245 (?)
19.10.2018 22:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No já jsem to spíš myslel tak, že mě deka už propadla, ale mě spíš zarazilo že se tak stalo při 7 a přes měsíc se stím nic nedělo

Připojit reakci
               

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
19.10.2018 22:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nenapsal jste jaka byla vyteznost a jak chutna vysledek? Kdy jste svestky sbiral a hlavne co to bylo za svestky? Cim jste meril zbytkovy cukr? Ja mel treba z prvnich dozratych domacich svestek sbiranych prvni tyden v srpnu vyteznost 10 litru padesatky z 90 kilo, zbytkovy cukr jsem nemeril, proste dokvasily a po po 7mi tydnech sly na destil. Je ji sice malo, ale moc dobra. Co jsem sbiral pozdeji, tak mely vice cukru a jeste kvaseji. Jestli jste po dokvaseni mesic cekal, tak vzhledem k tomu ze me jeste svestky stake kvaseji, tak bude problem zrejme v cukernatosti vasich svestek. Bud ranna odruda nebo sbirane moc brzy. Nic jineho me nenapada, pokud jste tedy dodrzel cistotu kvasnych nadob a sbiral jen zdrave svestky.
Připojit reakci
                  

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
19.10.2018 22:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jeste doplneni, ja teda svestky vzdy pomackam, neumim si predstavit, ze bych cele svestky bez pomackani pridal ke kvasu, mel bych obavu, ze po dokvaseni nektere svestky zustanou v celku bez poruseni slupky a snizi se tim vyteznost. Ti jedine ze bych sbiral svestky co jsou na kasi. Honza
Připojit reakci
                     

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.199.245 (?)
20.10.2018 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pálenka je výborná, odrudy trnek neznám, protože zahradu jsme kupovaly nedávno a ty trny už tam byly.kvas byl zbírany cca.15 srpna až 1 týden září postupně jsem je dosipával a taky jsem je drtil ale ne všechny. Teplota vzuchu byla kolem 35 stupňů a velmy rychle se to rozkvasilo tak jsem v te bečce nechal asi 160 l a založil druhou.Ze 160l jsem napálil 11,5l. Ale je dobrá možná nejlepší co jsem vyprodukoval.Cukr jsem měřil klasickým cukroměrem za 250 kč

Připojit reakci
                        

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
20.10.2018 10:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To skutecne odpovida predcasnemu zastaveni kvašeni, letos bylo extremne horke leto a 35 st celsia na prubeh kvaseni je strasne moc a prirodni kvasinky si s tim zrejme neporadily. V techto pripadech, kdy neni mozne pro kvas zajistit optimalni podminky at uz z duvodu zimy, horka nebo vysoke cukernatosti je prave na miste pouzit osmoticky odolne kvasinky, ktere maji zvysenou teplotni i alkoholovou citlivost. Me s nima hrusky zrovna v techto dnech dokvasily venku do 2 st. cukernatosti, mereno cukromerem. Jinak duvodu proc se zastavi kvaseni muze byt mnoho, ale svestky myvaji tak stabilni kvasy, ze nic jineho me nenapada a horke leto tomu odpovida. Nekde jsem tady i cetl prispevek Rafaela, ze v letosnim horkem lete ma take pomalejsi kvaseni a vypada to že přírodní kvasinky si s touto teplotou tezko poradi. Honza
Připojit reakci
                           

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
20.10.2018 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tyhle poutivam uz roky, jsou skvele, objednavam primo v pestitelske pálenici. Honza
Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Škrábavost pálenky4119.1.201952691
Umístění palírny3918.1.20194135
Jablkovy kvas meranie cukru6218.1.201911026
Chut po siře318.1.2019329
Jblkový kvas (druhák)918.1.20191711
3D pálení215.1.2019660
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.2019828
Destilace - základní dotazy4811.1.201910619
Pálenka z melasy1611.1.20191420
Aroma slivovice3411.1.20196265
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019269
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917046
Test na metanol578.1.201977903
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019611
Kvas přes zimu36.1.2019709
Síření sudů25.1.2019328
Kolko odobrat metylalkoholu655.1.201998341
Pálenka z dýně584.1.201949601
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20194734
Koupě automatické pálenice 1042.1.201928379
Slivovice vs. calvados2281.1.2019337627
Cukr51.1.2019748
Cukr nebo med?151.1.20192744
Ukončení destilace + ředění930.12.20182440
Stojanek na cedění kvasu 1430.12.20182302
Zapach dymu429.12.2018710
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201822316
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20184843
Kotel na pálení destilátu621.12.20183578
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2219.12.201844822
Pálenka z moštu4319.12.201814614
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20182560
Zápach pálenky816.12.20181527
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20183481
Mišpule610.12.20187722
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20189926
Turbo kvasnice328.12.20184763
Ananasovice, pomerančovice164.12.201812617
Domácí pálenice174.12.20186728
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181908
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Šunka bez rychlosolí21.1.2019
Uzení masa20.1.2019
Uzení masa20.1.2019
Uzení masa19.1.2019
Uzení masa19.1.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů