Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas ze švestek "na pokračování"

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.93.92 (?)
8.9.2018 16:42, počet návštěv: 10943
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chtěl bych se zeptat, na postupné zakládání kvasu. Budu mít švestek asi na 150 litrů kvasu. Bohužel ale nemám celou várku, není to prostě možné. Každý druhý den, posbírám z trávy asi půl kýble. Přeberu rozmělním, 95% vypeckuju a přidávám. Jak nejšetrněji postupovat při takto vedeném kvasu. Největší obavu mám z neustále narušovaného ovocného "deklu" na vrchu kvasu.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.33.43 (?)
8.9.2018 17:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud v sudu už něco kvasí a je tam dostatečný výron CO2, zjistíte to přičichnutím nebo nadechnutím se v něm, můžete dělat skoro cokoliv.
Jinak před chvíli jsem o tom psal v příbuzném tématu. Tak si na klikněte, nechce se mi to kopírovat.
(Asi spousta lidí s tím souhlasit nebude, ale jsou to mé dlouholeté zkušenosti. Na rozdíl od některých... anebo autorů některých "odborných populárně naučných" knih.

Rafael.

Připojit reakci
      

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.199.245 (?)
19.10.2018 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já mám problém zase s cukernatostí, kvas se mě držel přes měsíc na 7 ale deka už plavala, tak jsem to na radu páleničáře vypálil.Samozrějmě výnos malý, včem je zakopaný pes? 

Připojit reakci
         

Kvas ze švestek "na pokračování"


vyslouzil (17000) - xxx.xxx.236.1 (?)
19.10.2018 21:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...ale deka už plavala...

A co má být? Pevný podíl vždycky plave, u všech kvasů. Po celou dobu kvašení.
   Celý život zakládám švestkový kvas postupně, jak plody padají, tak je přisypávám. Rozmačkám jen první várku, do které přidám zákvas.  Další přisypání už jen ponořím pod hladinu. Samozřejmě nic nevypeckuju. Proč taky, chuť pecek do slivovice patří.

Největší obavu mám z neustále narušovaného ovocného "deklu" na vrchu kvasu.

A proč? Někteří dokonce cíleně s kvasem míchají a moc si to pochvalují.

Připojit reakci
            

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.199.245 (?)
19.10.2018 22:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No já jsem to spíš myslel tak, že mě deka už propadla, ale mě spíš zarazilo že se tak stalo při 7 a přes měsíc se stím nic nedělo

Připojit reakci
               

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
19.10.2018 22:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nenapsal jste jaka byla vyteznost a jak chutna vysledek? Kdy jste svestky sbiral a hlavne co to bylo za svestky? Cim jste meril zbytkovy cukr? Ja mel treba z prvnich dozratych domacich svestek sbiranych prvni tyden v srpnu vyteznost 10 litru padesatky z 90 kilo, zbytkovy cukr jsem nemeril, proste dokvasily a po po 7mi tydnech sly na destil. Je ji sice malo, ale moc dobra. Co jsem sbiral pozdeji, tak mely vice cukru a jeste kvaseji. Jestli jste po dokvaseni mesic cekal, tak vzhledem k tomu ze me jeste svestky stake kvaseji, tak bude problem zrejme v cukernatosti vasich svestek. Bud ranna odruda nebo sbirane moc brzy. Nic jineho me nenapada, pokud jste tedy dodrzel cistotu kvasnych nadob a sbiral jen zdrave svestky.
Připojit reakci
                  

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
19.10.2018 22:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jeste doplneni, ja teda svestky vzdy pomackam, neumim si predstavit, ze bych cele svestky bez pomackani pridal ke kvasu, mel bych obavu, ze po dokvaseni nektere svestky zustanou v celku bez poruseni slupky a snizi se tim vyteznost. Ti jedine ze bych sbiral svestky co jsou na kasi. Honza
Připojit reakci
                     

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.199.245 (?)
20.10.2018 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pálenka je výborná, odrudy trnek neznám, protože zahradu jsme kupovaly nedávno a ty trny už tam byly.kvas byl zbírany cca.15 srpna až 1 týden září postupně jsem je dosipával a taky jsem je drtil ale ne všechny. Teplota vzuchu byla kolem 35 stupňů a velmy rychle se to rozkvasilo tak jsem v te bečce nechal asi 160 l a založil druhou.Ze 160l jsem napálil 11,5l. Ale je dobrá možná nejlepší co jsem vyprodukoval.Cukr jsem měřil klasickým cukroměrem za 250 kč

Připojit reakci
                        

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
20.10.2018 10:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To skutecne odpovida predcasnemu zastaveni kvašeni, letos bylo extremne horke leto a 35 st celsia na prubeh kvaseni je strasne moc a prirodni kvasinky si s tim zrejme neporadily. V techto pripadech, kdy neni mozne pro kvas zajistit optimalni podminky at uz z duvodu zimy, horka nebo vysoke cukernatosti je prave na miste pouzit osmoticky odolne kvasinky, ktere maji zvysenou teplotni i alkoholovou citlivost. Me s nima hrusky zrovna v techto dnech dokvasily venku do 2 st. cukernatosti, mereno cukromerem. Jinak duvodu proc se zastavi kvaseni muze byt mnoho, ale svestky myvaji tak stabilni kvasy, ze nic jineho me nenapada a horke leto tomu odpovida. Nekde jsem tady i cetl prispevek Rafaela, ze v letosnim horkem lete ma take pomalejsi kvaseni a vypada to že přírodní kvasinky si s touto teplotou tezko poradi. Honza
Připojit reakci
                           

Kvas ze švestek "na pokračování"


host - xxx.xxx.219.46 (?)
20.10.2018 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tyhle poutivam uz roky, jsou skvele, objednavam primo v pestitelske pálenici. Honza
Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ochutnávka Radimov623.3.20191157
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5123.3.201926199
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193741
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019486
Parciální fermentace518.3.2019756
Ananasový kvas214.3.2019386
Kvas z mirabelek2011.3.201912117
Kvasenie a palenie manga710.3.2019790
Dřinka - použití229.3.201929011
Destilace - základní dotazy497.3.201913216
Test na metanol8025.2.201985455
3D pálení2323.2.20193381
Turbo kvasnice3423.2.20196157
Palenka z datli?623.2.20195325
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933905
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914743
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191361
Odpeckovač317.2.2019583
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191872
Kvas přes zimu1012.2.20192068
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918647
Kvasná zátka1611.2.201911221
Pálenka z melasy207.2.20192524
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019924
Škrábavost pálenky464.2.201957460
Aroma slivovice352.2.20198743
Destilát z piva a vína121.2.201912799
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019103034
Ředění slivovice629.1.20195637
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198695
Cukr626.1.20191522
Umístění palírny3918.1.20195681
Chut po siře318.1.2019699
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192377
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191208
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019605
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918564
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191153
Síření sudů25.1.2019610
Pálenka z dýně584.1.201951359
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů