Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z mirabelek

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 15:44, počet návštěv: 12628
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, poprosil bych o radu jak připravit kvas, konkrétně mám dva dotazy.

1. kolik cukru na 120l kvasu

2. jestli se musí všechny plody odstopkovat

děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z mirabelek


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Záleží na cukernatosti ovoce

2. Ano

3. Co myslíte mirabelkami? Mirabelky nebo myrobalány?

Připojit reakci
      

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 16:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mirabelky. Na měření cukernatosti nemám vybavení.

Připojit reakci
         

Kvas z mirabelek


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vám už zrají mirabelky?

Připojit reakci
            

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, doufám, že jsou to mirabelky, kulaté, jeden keř červené plody druhý žluté, velikost 2-2.5cm, Hodonínsko, rostou v přírodě.

Připojit reakci
               

Kvas z mirabelek


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, to jsou myrobalány.

Připojit reakci
                  

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.247 (?)
18.7.2017 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ok dekuji za upresneni, ale predpokladam, ze priprava kvasu probiha podobne.
Připojit reakci
                     

Kvas z mirabelek


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myrobalány mají podstatě méně cukru nerž mirabelky.

Připojit reakci
                        

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 21:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobře, tak se vracíme k tématu, kolik cukru?, plody mám už odstopkované.,

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.128.232 (?)
18.7.2017 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice223.4.201991
Palenka z exotickeho ovoce923.4.201920260
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019174
Kvas z mandarinek1616.4.20191166
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925797
destilační přístroj104915.4.20191419631
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947915
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191336
Turbo kvasnice345.4.20196736
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191578
Aroma slivovice364.4.20199588
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019421
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927792
Palenka z datli?92.4.20195757
Ochutnávka Radimov623.3.20191551
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194068
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019662
Parciální fermentace518.3.2019918
Ananasový kvas214.3.2019559
Kvas z mirabelek2011.3.201912629
Kvasenie a palenie manga710.3.2019953
Dřinka - použití229.3.201929439
Destilace - základní dotazy497.3.201914115
Test na metanol8025.2.201986849
3D pálení2323.2.20193783
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935541
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915627
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191510
Odpeckovač317.2.2019751
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192167
Kvas přes zimu1012.2.20192299
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919355
Kvasná zátka1611.2.201911546
Pálenka z melasy207.2.20192923
Škrábavost pálenky464.2.201958582
Destilát z piva a vína121.2.201913180
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104575
Ředění slivovice629.1.20195853
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199183
Cukr626.1.20191700
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem18.4.2019
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů