Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z mandarinek

Stránky: 1, 2   

Kvas z mandarinek


Dakota.F (22) - xxx.xxx.238.190 (?)
9.4.2019 15:31, počet návštěv: 3122
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím

Nějaké postřehy ohledně kvasu z mandarinek by nebyli?

Budu vděčný za jakékoilv informace k tomuto kvasu.   

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.159.150 (?)
10.4.2019 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nebyli...

Připojit reakci
   

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.144.38 (?)
10.4.2019 10:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Znám z vyprávění známé, jak ještě za socíku jim nabídnul jejich známý na ochutnávku pálenku, jestli to poznají. Nepoznali a tak se dal slyšet, že to je z mandarinek. Prostě přišel vagón a ty mandarinky už byly v obchodě neprodejné a tak je za nízkou cenu koupili zájemci. No a byl z toho kvas a následně prý velmi zajímavá pálenka. Stanislaw

Připojit reakci
      

Kvas z mandarinek


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.4.2019 11:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostal jsem sklenici mandarinkovice na degustaci od kamaráda, co vozí zeleninu a zpracoval nějakou várku nahnilých. Oloupal všechny, rozmačkal a dosladil. Bylo s tím dost práce. Výsledek dobrý. ale žádné přehnané aroma. Vůni mandarinky jste tam našli až když jste věděli, z čeho to je.

Připojit reakci
         

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.243.114 (?)
10.4.2019 12:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak pokud oloupal slupky, tak není divu, že to moc nevoní, silice je ve slupkách

Připojit reakci
            

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.253.1 (?)
10.4.2019 15:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A je tam i notná dávka pesticidůwink

Připojit reakci
         

Kvas z mandarinek


Mesány (29) - xxx.xxx.62.253 (?)
12.4.2019 10:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dovolim si nesouhlasit. Odstavnil.jsem cca 20 kilo mandarinek. Cista stava byla asi 8 litru. Pulkilovka cukru to dosladila na 15 brix a palenka nadherne vonava. Slupky jsem nedaval - bal jsem se nasledne horkosti v kvasu. Pesticidu bych se rozhodne nebal... Teplota varu - napriklad u Imazililu, ktery se pouziva nejen na citrusy, je 367 stupnu. Dalsi "vyhoda" pro destilaci je ta, ze pesticidy jako takove nesublimuji, tudiz se nemaji jak do vysledneho produktu dostat. Takze smele do toho. Ja mam na chodbe asi 30 kilo citronu, tak jsem na vysledek zvedav :)
Připojit reakci
            

Kvas z mandarinek


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.236.1 (?)
12.4.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud bych získal 8 litrů šťávy z mandarinek, vypil bych ho s chutí jako džus.

Dalsi "vyhoda" pro destilaci je ta, ze pesticidy jako takove nesublimuji, tudiz se nemaji jak do vysledneho produktu dostat.

Té větě nerozumím. Kvas, pokud vím, je tekutý, tudíž k sublimaci nedochází. Nicméně jestliže se nebojíme pesticidy v ovoci jíst, proč by měly vadit v destilátu? Největším jedem v něm je bezpochyby líh.

Připojit reakci
               

Kvas z mandarinek


Mesány (29) - xxx.xxx.62.253 (?)
14.4.2019 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dotaz na konkretni vlastnost pesticidu jsem vznesl ing. na chemicko technologicke fakulte. Ja osobne se v tomto az tak nevyznam. Bylo mi sdeleno, ze teplota varu pesticidu je 367 a ze tyto latky nesublimuji. Pochopil jsem to tak, ze i kdyz je pesticid rozpusteny ve vode, tak jako takovy se nenavazuje na vodu a je stale v pevnem skupenstvi. Neco jako barva v plechovce. Kdyz otevrete plechovku s barvou, odparuji se z ni tekave latky, ev. voda do te doby, nez barva vyschne. Pote zustane v plechovce jen barva. Podobne jsem to pochopil u pesticidu. Kdyz nechate kvas, kzery by byl plny pesticidu a slupek "vyschnout", cimz by se docililo onoho pevneho skupenstvi a chtel by jste tento suchy kvas vypalit - coz nejde, tak by jste do vysledneho produktu zadny pesticid nedostal. Bavime se o teplotach do 100 stupnu. Sublimace je premena latky z pevneho skupenstvi na plyn, vim... Ale takto nejak jsem to pochopil. Klidne me opravte. Ale snazim se vzdy veskere informace zjistovat od kvalifikovanych lidi a ne stylem jedna baba povidala, nebo stylem strycek gugl a teticka wiki... Kdyz se tu resil problem methanolu v v palenkach, tak jsem ai take nechal udelat rozbory na plynovem chromatografu, abych mel jistotu, ze mam cim argumentovat...
Připojit reakci
                  

Kvas z mandarinek


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.4.2019 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdo někdy s pesticidy pracoval, ví, je to obecný pojem,  je jich mnoho a jejich vlastnosti jsou samozřejmě různé. Jestli to neví ing. z chemickotechnologické fakulty, tak nevím, co tam učí.  Některé pesticidy jsou v postřiku ve formě suspenze, jiné v emulzi či roztoku, protože i koncentrát v lahvičce je tekutý. Nelze říci, že všechny pesticidy mají bod varu 367st. Navíc var je přechod kapalné fáze v plynnou, takže dobře nechápu, jak může látka v pevném skupenství vřít. A aby to nebylo tak jednoduché, látky přecházejí v různá skupenství stále, nejen při teplotách varu či sublimace. Ostatně voda se odpařuje pořád, nejen při 100 stupních (což je její bod varu).

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4517.10.201930655
Koupě Palírny 1614.10.20193049
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918211
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019894
Test na metanol832.10.201994549
Kvas trnky630.9.2019801
Šípkovica ako ma to2326.9.201939357
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019840
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191772
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193341
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922687
Novy kvas nekvasi712.9.20191402
Výtěžnost a cena1012.9.20191736
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191199
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138427
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910406
Destilační přístroj193.9.20193479
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935757
Míchat lutr při 2D?329.8.2019835
Pečetní vosk1027.8.20191309
Da se to este?927.8.20191287
borovička827.8.201921603
Kvas broskve226.8.20191016
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191940
Olej v destilatu222.8.2019617
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191673
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918414
Aroma meruňkovica813.8.20191761
Pálení ovocných vín1912.8.201911829
Melounovice610.8.20191092
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931235
destilační přístroj10529.8.20191453233
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912628
Trubka ke chladiči21.8.2019810
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193704
Cudny proces palenia430.7.20191066
Meruňkový kvas 4627.7.201947010
Ražná - ražovica1526.7.201944775
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191667
Ananasový kvas318.7.20191710
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů