Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z jablek

Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z jablek


Petlice (11) - xxx.xxx.92.194 (?)
13.8.2018 22:23, počet návštěv: 8115
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den panové

Mám zkušenosti pouze s kvasem švestek. Ten se mi podařil dokonce i loni, kdy to byla bída. Letos jsem se stěhovala a na zahradě mám pouze jabloně a ořech. Jablka začala před měsícem padat, tak jsem popadaná schovávala do sklepa a dnes jsem vybrala co nezčernalo a sesbírala jablka pod stromy. Pořídila jsem si drtič ledu (sekáč brambor neměli) a drtila a drtila a mám z toho polovinu 250l bečky. Pak jsem sud pokutálela do sklepa, kde je stabilní teplota. Dotaz zní....Chci kvalitní palenku.... U švestek jsem udělala den předem zakvas z kila cukru a z nejlepších švestek, pak dosypávala. Tady jsem do té půlky bečky nasypala kilo cukru. A co dál? V různých prispěvcich píšou vodu s cukrem, kvasinky, kyselinu atd... nemělo by se to rozjet samo?

Druhý dotaz... dalších 100 litrů by ještě bylo během dvou týdnů... mám kvas z dalších opadaných jablek rozje v druhé bečce?

Přestěhovala jsem se do Jistebniku. Nezná někdo dobrou pálenku? Jinak to odvezu do té nejbližší... a časem sama poznám.

Děkuji moc za reakce, rady zkušenosti. 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z jablek


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.187.206 (?)
14.8.2018 6:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Takže v becce jsou podrcena celá jablka í s jadrincemi? Jestli ano tak zázrak nečekejte. Když kvasit drt tak bez jadrincu a nebo vykvasit mošt.
Připojit reakci
      

Kvas z jablek


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.11.72 (?)
14.8.2018 8:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Buďte bez obav. Většina lidí drtí lablka i s jádřinci a slupkami a pálenku mají dobrou. Já kvasím jen mošt, ale spíš proto, že je to praktičtější (kvašení v demižonech, žádné riziko octovatění, připálení, atd. Důležitější je kvalita suroviny a správné vedení kvasu. Někteří pěstitelé dokonce považují příchuť jader za přínos (já ji tam nikdy necítil).

Připojit reakci
         

Kvas z jablek


Petlice (11) - xxx.xxx.92.194 (?)
14.8.2018 8:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak mám tedy vezt kvas?

Připojit reakci
            

Kvas z jablek


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.11.72 (?)
14.8.2018 11:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je těžké paní Petlice. Tady na fóru je o přípravě a vedení jablkového kvasu příspěvků spousta. Ale náš člověk, než by si před zahájením nějaké činnosti něco předem vyhledal a přečetl, tak se do toho pustí a uprostřed díla se začne ptát, jak se to dělá. 
   Kvas máte vézt nejlépe na dvoukoláku.

Připojit reakci
               

Kvas z jablek


host - xxx.xxx.92.194 (?)
14.8.2018 12:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jo, tak opravdu se stydím... mělo být vést :-D

No víte pane, četla jsem těch článků asi deset na téma kvas z jablek. Ale žáden neodpovídá na mou otázku. Tak když už jste se ráčil odpovídat, mohl jste poradit. Mám tam přidat cosi, nebo to tak nechat? Kdyby to byly švestky, tak s tím už nic nedělám, dokonce to dneska a zítra zamíchám a hotovo. S jablky nevím...

No ale jak už to tak na fórech bývá, raději tedy už se neptám a prostě něco zkusím a když to nevýjde, tak příště jinak.

Každopádně je to bez kvasinek a moštu a cukr téměř žádný, jestli se podaří, tak podle mě bude dobrá :-D

Kdy se mám podívat, jestli se podařilo?

Děkuji

Připojit reakci
                  

Kvas z jablek


host - xxx.xxx.40.41 (?)
14.8.2018 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pocitam, ze kdyz jste to rozdrtila na drtici na led tak to bude nadrcene na male kousecky(kousky, ne kase). Nekteri davaji do sudu enzymy aby jim ta jablka se lepe rozlozila a zkapalnila(osobne nemam zkusenost). Ja misto toho davam bileho podporovatele 1kg/100kg jablek a do 200l becky cca 30l vody. Zalezi jak jsou jablka stavnata(musi jit zamichat - tyci, nasadou apod.). Z vody sice nic neni, ale pokud se tam neda, pak je ten kvas jak beton(nezkazi se to, ale skro zadna stava tam neni - jak kdyz to udusate. Poprve kdyz sem to delal tak se mi to stalo a cca po 2tydnech jsem to musel rozdelit do 2 sudu a naredit vodou) a v palenici to nevypali nebo to musi stejne naredit vodou. Zda je ovoce suche tak se musi redit vodou(popr. stavou).

Honza

Připojit reakci
                     

Kvas z jablek


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.234.79 (?)
14.8.2018 15:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Proč by se muselo redit vodou??? Není lepší naredit jablečným moštem? Jablko samo o sobě moc aromatické není tak proč ho redit 30ti litry vody? Aby bylo.jeste míň vyrazné? Děláme to.pro sebe tak ať je to dobry ne? Furt lepší mošt z nevýrazných klidně kyselých jablek než tam lit kýble vody..
Připojit reakci
                        

Kvas z jablek


Petlice (11) - xxx.xxx.92.194 (?)
14.8.2018 15:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nemám mošt...

Připojit reakci
                     

Kvas z jablek


Petlice (11) - xxx.xxx.92.194 (?)
14.8.2018 15:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuju přesně tohle jsem potřebovala. Jablka jsem drtila tak dlouho dokud to nebylo jak na štrůdl 😀 čili mohu míchat. Dneska zkusim přilít vodu dle potřeby aa zamicha... zavřu a co poté? Ty jablka musí nějak brzo do pálenice jsem četla. Švestky jsme vezli půl roku po založení kvasu...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jablkovy kvas meranie cukru1018.10.2018524
Koupě automatické pálenice 6418.10.201810596
Destilace - základní dotazy1018.10.20181286
Hruškovice1918.10.201819759
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122858
Vady pálenky716.10.2018863
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813975
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018576
Hruškový kvas1716.10.20185267
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181087
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183762
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863976
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844803
Pálenka z dýně5612.10.201845487
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018899
Jablkovy kvas2611.10.20183373
Šípkovica ako ma to229.10.201832226
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850756
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018636
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811230
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820460
Průběh kvašení jablek 65.10.2018984
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886999
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339821
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181644
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811006
Kvas z jablek3623.9.20188116
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018830
Domácí pálenice1622.9.20183343
Teoretický výnos1419.9.20182699
Můj první kvas2119.9.20183825
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy6:56
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů