|
Kvas z jablek
|
|
|
|
host - 92.194 (?) 14.8.2018 12:19
Jo, tak opravdu se stydím... mělo být vést :-D
No víte pane, četla jsem těch článků asi deset na téma kvas z jablek. Ale žáden neodpovídá na mou otázku. Tak když už jste se ráčil odpovídat, mohl jste poradit. Mám tam přidat cosi, nebo to tak nechat? Kdyby to byly švestky, tak s tím už nic nedělám, dokonce to dneska a zítra zamíchám a hotovo. S jablky nevím...
No ale jak už to tak na fórech bývá, raději tedy už se neptám a prostě něco zkusím a když to nevýjde, tak příště jinak.
Každopádně je to bez kvasinek a moštu a cukr téměř žádný, jestli se podaří, tak podle mě bude dobrá :-D
Kdy se mám podívat, jestli se podařilo?
Děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petlice - (9) - 92.194 (?), 13.8.2018 22:23, zobrazeno: 27422x
Dobrý den panové
Mám zkušenosti pouze s kvasem švestek. Ten se mi podařil dokonce i loni, kdy to byla bída. Letos jsem se stěhovala a na zahradě mám pouze jabloně a ořech. Jablka začala před měsícem padat, tak jsem popadaná schovávala do sklepa a dnes jsem vybrala co nezčernalo a sesbírala jablka pod stromy. Pořídila jsem si drtič ledu (sekáč brambor neměli) a drtila a drtila a mám z toho polovinu 250l bečky. Pak jsem sud pokutálela do sklepa, kde je stabilní teplota. Dotaz zní....Chci kvalitní palenku.... U švestek jsem udělala den předem zakvas z kila cukru a z nejlepších švestek, pak dosypávala. Tady jsem do té půlky bečky nasypala kilo cukru. A co dál? V různých prispěvcich píšou vodu s cukrem, kvasinky, kyselinu atd... nemělo by se to rozjet samo?
Druhý dotaz... dalších 100 litrů by ještě bylo během dvou týdnů... mám kvas z dalších opadaných jablek rozje v druhé bečce?
Přestěhovala jsem se do Jistebniku. Nezná někdo dobrou pálenku? Jinak to odvezu do té nejbližší... a časem sama poznám.
Děkuji moc za reakce, rady zkušenosti.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.194 (?), 14.8.2018 12:19
Jo, tak opravdu se stydím... mělo být vést :-D
No víte pane, četla jsem těch článků asi deset na téma kvas z jablek. Ale žáden neodpovídá na mou otázku. Tak když už jste se ráčil odpovídat, mohl jste poradit. Mám tam přidat cosi, nebo to tak nechat? Kdyby to byly švestky, tak s tím už nic nedělám, dokonce to dneska a zítra zamíchám a hotovo. S jablky nevím...
No ale jak už to tak na fórech bývá, raději tedy už se neptám a prostě něco zkusím a když to nevýjde, tak příště jinak.
Každopádně je to bez kvasinek a moštu a cukr téměř žádný, jestli se podaří, tak podle mě bude dobrá :-D
Kdy se mám podívat, jestli se podařilo?
Děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.41 (?), 14.8.2018 14:31
Pocitam, ze kdyz jste to rozdrtila na drtici na led tak to bude nadrcene na male kousecky(kousky, ne kase). Nekteri davaji do sudu enzymy aby jim ta jablka se lepe rozlozila a zkapalnila(osobne nemam zkusenost). Ja misto toho davam bileho podporovatele 1kg/100kg jablek a do 200l becky cca 30l vody. Zalezi jak jsou jablka stavnata(musi jit zamichat - tyci, nasadou apod.). Z vody sice nic neni, ale pokud se tam neda, pak je ten kvas jak beton(nezkazi se to, ale skro zadna stava tam neni - jak kdyz to udusate. Poprve kdyz sem to delal tak se mi to stalo a cca po 2tydnech jsem to musel rozdelit do 2 sudu a naredit vodou) a v palenici to nevypali nebo to musi stejne naredit vodou. Zda je ovoce suche tak se musi redit vodou(popr. stavou).
Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petlice - (9) - 92.194 (?), 14.8.2018 15:52
Děkuju přesně tohle jsem potřebovala. Jablka jsem drtila tak dlouho dokud to nebylo jak na štrůdl 😀 čili mohu míchat. Dneska zkusim přilít vodu dle potřeby aa zamicha... zavřu a co poté? Ty jablka musí nějak brzo do pálenice jsem četla. Švestky jsme vezli půl roku po založení kvasu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
|
|
|