Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Kvas z hrušek - zastavení

Kvas z hrušek - zastavení


Martin Tulis (1) - xxx.xxx.158.14 (?)
26.11.2016 15:45, počet návštěv: 1215
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Potřebuji poradit, letošní kvas z hrušek se zastavil na 8% cukru a víc jak 10 dní neklesá, je uložen při teplotě min. 15 max.20, co udělat aby doběhl do konce? nebo je už trvale znehodnocen? díky za odpovědi

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z hrušek - zastavení


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.11.2016 10:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, bohužel jste nenapsal informaci o stáří kvasu. Nadrcené, měkké, tedy dobře vyzrálé hrušky obvykle kvasí 6 týdnů při 18 °C. Pokud se kvašení zastavilo, což se dá v případě, že máte hladinu kvasu zhruba na 75% objemu sudu, snadno prokázat zapálenou čajovou svíčkou. V případě, že u hladiny stále hoří, CO2 se již nevyvíjí. Je třeba zvýšit teplotu kvasu zhruba ke 20 °C a pokud by se po týdnu kvašení neobnovilo, doporučuji kvas zpracovat. Je snadno napadnutelný křísotvornými kvasinkami když pH nebylo sníženo na hodnotu 3 - 3,5 použitím roztoku kyseliny sírové nebo mléčné. Kys. citronová není vhodná. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179340
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017693
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715929
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734960
Kompoty - kvas48.5.2017542
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017988
Dřevo do destilátu292.5.201712481
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171126
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175517
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290943
destilační přístroj102723.4.20171207806
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177106
Drevené soudky obecne1819.4.201710611
Zakalená slivovice1669.4.2017174604
Škrábavost pálenky3128.3.201732693
Tatratea jak na to?1625.3.20174003
Geist425.3.2017832
Pálenka z dýně4419.3.201730684
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175717
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172667
Kalení destilátů jinak2416.2.20175340
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172136
drtič na ovoce409.2.2017103990
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172181
Kvas Oskoruse5923.1.201752534
Vymrazování916.1.20172598
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772354
Kvalita domacej palenky1209.1.201733082
Domácí ořechovice9027.12.2016143653
Množení turbo kvasinek1322.12.20162400
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613460
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644812
Odkalovač na koloně?411.12.20161969
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161216
Nahořklá slivovice6823.11.201654217
Jak zakopat slivovici4622.11.201639806
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164679
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162022
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161309
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů