Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z hrušek - zastavení

Kvas z hrušek - zastavení


Martin Tulis (1) - xxx.xxx.158.14 (?)
26.11.2016 15:45, počet návštěv: 1612
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Potřebuji poradit, letošní kvas z hrušek se zastavil na 8% cukru a víc jak 10 dní neklesá, je uložen při teplotě min. 15 max.20, co udělat aby doběhl do konce? nebo je už trvale znehodnocen? díky za odpovědi

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z hrušek - zastavení


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.11.2016 10:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, bohužel jste nenapsal informaci o stáří kvasu. Nadrcené, měkké, tedy dobře vyzrálé hrušky obvykle kvasí 6 týdnů při 18 °C. Pokud se kvašení zastavilo, což se dá v případě, že máte hladinu kvasu zhruba na 75% objemu sudu, snadno prokázat zapálenou čajovou svíčkou. V případě, že u hladiny stále hoří, CO2 se již nevyvíjí. Je třeba zvýšit teplotu kvasu zhruba ke 20 °C a pokud by se po týdnu kvašení neobnovilo, doporučuji kvas zpracovat. Je snadno napadnutelný křísotvornými kvasinkami když pH nebylo sníženo na hodnotu 3 - 3,5 použitím roztoku kyseliny sírové nebo mléčné. Kys. citronová není vhodná. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kompotovice714.11.20175606
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172412
destilační přístroj102910.11.20171280148
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717057
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.2017854
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714695
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172477
Repák + řepná pálenka253.11.201748866
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201721800
Pálení Matolin530.10.2017580
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201727790
Švestkovy kompot616.10.2017714
Archivace slivovice5712.10.201729016
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017103298
Samosběr švestek?11.10.2017368
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017300683
Kvas Oskoruse6228.9.201757436
Pálenka z dýně5528.9.201737100
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171079
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775151
Voda do kvasu?1918.9.20171815
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201742893
Ražná - ražovica1018.9.201726343
Destilace vína - vínovice5216.9.201776351
Kvas z jahod411.9.2017551
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171257
Zakalená slivovice1685.9.2017185143
Test na metanol504.9.201760661
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20176736
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742224
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017110611
Destilát z kukuřice2611.8.201763372
Kompotová jamovice2031.7.20171825
Domácí ořechovice9330.7.2017154972
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017559
Marhulový kvas nekvasí2327.7.20174522
Vydrží kvas ze sladu?827.7.20171852
Bílý povlak na kvasu 226.7.20171236
Kvasenie visni223.7.2017401
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?8921.7.201714886
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře9.11.2017
Generátor kouře7.11.2017
Doplnění zelňáku4.11.2017
Dmácí uzený sýr3.11.2017
Udírna dehtuje3.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů