Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z cca 20kg broskví

Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.151.252 (?)
15.8.2010 13:01, počet návštěv: 10556
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dá se vůbec dobře prokvasit malé množství broskví cca 20kg?A hlavně kde potom tak malé množství přepálit?Před lety jsem nechal kvasit 50kg broskví a toto množství už mě i legálně vypálili na malém kotli 150L.Ale 20L mě asi nikdo legálně nevypálí a domácí samohonce moc nevěřím v kvalitě.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.79.183 (?)
17.8.2010 16:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vtom případě si musíte pořídt vlastní destilační přístroj, není to nic složitého. Na webu ho jistě seženete.

Zdravím ostatní paliče a páleníky. Lojzo.

Připojit reakci
   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.24.183 (?)
17.8.2010 21:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prokvasit to půjde, ale pálit to je skoro škoda v tak malém množství. Já bych na vašem místě raději udělal broskvové víno.

Připojit reakci
      

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.249.126 (?)
29.8.2018 20:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Před osmnácti dny jsem založil broskvový kvas, část jsem promlel na masovém mlýnku, část jsem pouze rozpůlil, vše jsem vypeckoval. Přidal jsem1 kg cukru, v plastovém soudku promýchal zakryl fólií a položil víko. Bylo jich asi 35 kg. Před třemi dny ještě hezky voněl, dnes čpí, jako když z něj uniká čpavek. Může mi někdo poradit, co se s kvasem stalo? Co jsem udělal špatně?

Standa

Připojit reakci
         

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.236.1 (?)
30.8.2018 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Unikající CO2 může v nose štípat jako čpavek. To je normální. Je-li kvas cítit octem a má na povrchu bílou blánu, úplně normální to není.

Připojit reakci
            

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.249.126 (?)
30.8.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasil jste někdy Áronie, nevím jak to udělat.

Standa

Připojit reakci
               

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.92.238 (?)
30.8.2018 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vodu, cukr, aronie, zákvas. Po vykvašení přecedit, vypálit.

Připojit reakci
                  

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.53.80 (?)
30.8.2018 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč po vykvašení cedit?
Podle mého názoru je to zbytečná ztráta lihu, aromatu a chuťových látek.
Ale po pravdě napsáno destilát z aronii, ani průtahový po maceraci plodů po výrobě likéru, mě nijak neoslovil. Ale likér ano, ten byl velmi oblíbený. Až na, že neskutečně barvil a špinil.smiley
Proč to vlastně píšu do broskví?

Rafael.

Připojit reakci
                     

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.236.1 (?)
31.8.2018 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč po vykvašení cedit?

. Každoročně dělávám jablečný mošt s aroniemi (cca 10%) a je výborný.  Pil jsem onehdy destilát z aronií a chutnal mi. Tak jsem rok nato naložil 100 l jablečného moštu a do něj ty aronie. Nechal jsem to přepálit kompletně. Nebylo to dobré. Usoudil jsem, že na vině byly ponechané celé aronie v kotli a že kdybych vypálil jen ochucený zkvašený mošt, bylo by to lepší. Ale pravda je, že už jsem to nezrealizoval, větší množství aronií se mi pak už nepodařilo (nechtělo) natrhat.

Připojit reakci
                        

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.53.80 (?)
31.8.2018 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělal jsem i destilát z aroniového vína, ale větší rozdíly oproti klasickému kvasu jsem nezaznamenal. Jen ten, že ty aronie se špatně lisují. Jsou moc tvrdé, tak se musí nechat dost nakvasit. Ale stejně mi přijde ta práce s nimi včetně sběru neadekvátní k výsledku.

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uchování opakování kvašení turbokvasnic1112.12.2018839
Švestkový kvas - bílá plíseň 211.12.2018295
Aroma slivovice2511.12.20182748
Slivovice vs. calvados22511.12.2018330820
Jblkový kvas (druhák)410.12.2018412
Koupě automatické pálenice 10110.12.201823135
Ukončení destilace + ředění110.12.2018295
Mišpule610.12.20187146
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188461
Turbo kvasnice328.12.20183762
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811774
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?154.12.20181845
Domácí pálenice174.12.20185110
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181117
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182481
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201892927
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188548
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186431
Zakalená slivovice17027.11.2018208238
Vínovice226.11.2018423
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810557
Teoretický výnos2323.11.20184916
Jablkovy kvas5723.11.20189452
Pálenka z moštu4221.11.201813127
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819184
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185541
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182793
Paleni slivovice doma1117.11.20184490
Hruškovice2817.11.201823967
Cukr nebo med?414.11.2018868
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856705
Škrábavost pálenky4014.11.201849751
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822329
Pliseň na švestkách 210.11.2018752
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814276
Destilace - základní dotazy415.11.20188012
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018849
První pálení52.11.20181608
Ražná - ražovica132.11.201836683
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20184215
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů