Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z cca 20kg broskví

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.151.252 (?)
15.8.2010 13:01, počet návštěv: 8400
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dá se vůbec dobře prokvasit malé množství broskví cca 20kg?A hlavně kde potom tak malé množství přepálit?Před lety jsem nechal kvasit 50kg broskví a toto množství už mě i legálně vypálili na malém kotli 150L.Ale 20L mě asi nikdo legálně nevypálí a domácí samohonce moc nevěřím v kvalitě.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.79.183 (?)
17.8.2010 16:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vtom případě si musíte pořídt vlastní destilační přístroj, není to nic složitého. Na webu ho jistě seženete.

Zdravím ostatní paliče a páleníky. Lojzo.

Připojit reakci
   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.24.183 (?)
17.8.2010 21:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prokvasit to půjde, ale pálit to je skoro škoda v tak malém množství. Já bych na vašem místě raději udělal broskvové víno.

Připojit reakci
      

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.249.126 (?)
29.8.2018 20:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Před osmnácti dny jsem založil broskvový kvas, část jsem promlel na masovém mlýnku, část jsem pouze rozpůlil, vše jsem vypeckoval. Přidal jsem1 kg cukru, v plastovém soudku promýchal zakryl fólií a položil víko. Bylo jich asi 35 kg. Před třemi dny ještě hezky voněl, dnes čpí, jako když z něj uniká čpavek. Může mi někdo poradit, co se s kvasem stalo? Co jsem udělal špatně?

Standa

Připojit reakci
         

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.236.1 (?)
30.8.2018 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Unikající CO2 může v nose štípat jako čpavek. To je normální. Je-li kvas cítit octem a má na povrchu bílou blánu, úplně normální to není.

Připojit reakci
            

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.249.126 (?)
30.8.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasil jste někdy Áronie, nevím jak to udělat.

Standa

Připojit reakci
               

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.92.238 (?)
30.8.2018 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vodu, cukr, aronie, zákvas. Po vykvašení přecedit, vypálit.

Připojit reakci
                  

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.53.80 (?)
30.8.2018 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč po vykvašení cedit?
Podle mého názoru je to zbytečná ztráta lihu, aromatu a chuťových látek.
Ale po pravdě napsáno destilát z aronii, ani průtahový po maceraci plodů po výrobě likéru, mě nijak neoslovil. Ale likér ano, ten byl velmi oblíbený. Až na, že neskutečně barvil a špinil.smiley
Proč to vlastně píšu do broskví?

Rafael.

Připojit reakci
                     

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.236.1 (?)
31.8.2018 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč po vykvašení cedit?

. Každoročně dělávám jablečný mošt s aroniemi (cca 10%) a je výborný.  Pil jsem onehdy destilát z aronií a chutnal mi. Tak jsem rok nato naložil 100 l jablečného moštu a do něj ty aronie. Nechal jsem to přepálit kompletně. Nebylo to dobré. Usoudil jsem, že na vině byly ponechané celé aronie v kotli a že kdybych vypálil jen ochucený zkvašený mošt, bylo by to lepší. Ale pravda je, že už jsem to nezrealizoval, větší množství aronií se mi pak už nepodařilo (nechtělo) natrhat.

Připojit reakci
                        

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.53.80 (?)
31.8.2018 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělal jsem i destilát z aroniového vína, ale větší rozdíly oproti klasickému kvasu jsem nezaznamenal. Jen ten, že ty aronie se špatně lisují. Jsou moc tvrdé, tak se musí nechat dost nakvasit. Ale stejně mi přijde ta práce s nimi včetně sběru neadekvátní k výsledku.

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy2019.10.20181590
Koupě automatické pálenice 6718.10.201810961
Jablkovy kvas meranie cukru1118.10.2018680
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864212
Hruškovice1918.10.201819844
Destilační přístroj - sestrojení5517.10.2018122953
Vady pálenky716.10.2018898
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201814045
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018606
Hruškový kvas1716.10.20185314
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181111
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018251
Kvašení jablečného moštu315.10.2018352
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181041
Pálení z řepného cukru1513.10.20183778
Turbo kvasnice1313.10.20181118
Ražná - ražovica1213.10.201834478
Škrábavost pálenky3312.10.201844841
Pálenka z dýně5612.10.201845509
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018909
Jablkovy kvas2611.10.20183414
Šípkovica ako ma to229.10.201832238
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850810
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018643
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811259
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820486
Průběh kvašení jablek 65.10.20181001
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887042
Cukornatosť slivky83.10.2018811
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339980
Kvas Oskeruše711.10.201869474
Methanol51.10.2018925
Paleni slivovice doma727.9.20181664
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811024
Kvas z jablek3623.9.20188165
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018843
Domácí pálenice1622.9.20183399
Teoretický výnos1419.9.20182716
Můj první kvas2119.9.20183846
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181788
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů