Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z cca 20kg broskví

Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.151.252 (?)
15.8.2010 13:01, počet návštěv: 11586
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dá se vůbec dobře prokvasit malé množství broskví cca 20kg?A hlavně kde potom tak malé množství přepálit?Před lety jsem nechal kvasit 50kg broskví a toto množství už mě i legálně vypálili na malém kotli 150L.Ale 20L mě asi nikdo legálně nevypálí a domácí samohonce moc nevěřím v kvalitě.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.79.183 (?)
17.8.2010 16:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vtom případě si musíte pořídt vlastní destilační přístroj, není to nic složitého. Na webu ho jistě seženete.

Zdravím ostatní paliče a páleníky. Lojzo.

Připojit reakci
   

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.24.183 (?)
17.8.2010 21:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prokvasit to půjde, ale pálit to je skoro škoda v tak malém množství. Já bych na vašem místě raději udělal broskvové víno.

Připojit reakci
      

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.249.126 (?)
29.8.2018 20:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Před osmnácti dny jsem založil broskvový kvas, část jsem promlel na masovém mlýnku, část jsem pouze rozpůlil, vše jsem vypeckoval. Přidal jsem1 kg cukru, v plastovém soudku promýchal zakryl fólií a položil víko. Bylo jich asi 35 kg. Před třemi dny ještě hezky voněl, dnes čpí, jako když z něj uniká čpavek. Může mi někdo poradit, co se s kvasem stalo? Co jsem udělal špatně?

Standa

Připojit reakci
         

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.236.1 (?)
30.8.2018 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Unikající CO2 může v nose štípat jako čpavek. To je normální. Je-li kvas cítit octem a má na povrchu bílou blánu, úplně normální to není.

Připojit reakci
            

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.249.126 (?)
30.8.2018 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasil jste někdy Áronie, nevím jak to udělat.

Standa

Připojit reakci
               

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.92.238 (?)
30.8.2018 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vodu, cukr, aronie, zákvas. Po vykvašení přecedit, vypálit.

Připojit reakci
                  

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.53.80 (?)
30.8.2018 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč po vykvašení cedit?
Podle mého názoru je to zbytečná ztráta lihu, aromatu a chuťových látek.
Ale po pravdě napsáno destilát z aronii, ani průtahový po maceraci plodů po výrobě likéru, mě nijak neoslovil. Ale likér ano, ten byl velmi oblíbený. Až na, že neskutečně barvil a špinil.smiley
Proč to vlastně píšu do broskví?

Rafael.

Připojit reakci
                     

Kvas z cca 20kg broskví


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.236.1 (?)
31.8.2018 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč po vykvašení cedit?

. Každoročně dělávám jablečný mošt s aroniemi (cca 10%) a je výborný.  Pil jsem onehdy destilát z aronií a chutnal mi. Tak jsem rok nato naložil 100 l jablečného moštu a do něj ty aronie. Nechal jsem to přepálit kompletně. Nebylo to dobré. Usoudil jsem, že na vině byly ponechané celé aronie v kotli a že kdybych vypálil jen ochucený zkvašený mošt, bylo by to lepší. Ale pravda je, že už jsem to nezrealizoval, větší množství aronií se mi pak už nepodařilo (nechtělo) natrhat.

Připojit reakci
                        

Kvas z cca 20kg broskví


host - xxx.xxx.53.80 (?)
31.8.2018 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělal jsem i destilát z aroniového vína, ale větší rozdíly oproti klasickému kvasu jsem nezaznamenal. Jen ten, že ty aronie se špatně lisují. Jsou moc tvrdé, tak se musí nechat dost nakvasit. Ale stejně mi přijde ta práce s nimi včetně sběru neadekvátní k výsledku.

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10818.2.201931484
Jablkovy kvas meranie cukru6418.2.201912850
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191017
Odpeckovač317.2.2019287
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191466
Kvasenie a palenie manga614.2.2019445
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192982
3D pálení2213.2.20192602
Kvas přes zimu1012.2.20191683
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917479
Kvasná zátka1611.2.201910806
Parciální fermentace39.2.2019404
Pálenka z melasy207.2.20192149
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019689
Test na metanol786.2.201983113
Škrábavost pálenky464.2.201955932
Aroma slivovice352.2.20197784
Destilát z piva a vína121.2.201912287
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101201
Ředění slivovice629.1.20195279
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198054
Cukr626.1.20191297
Umístění palírny3918.1.20195125
Chut po siře318.1.2019567
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192075
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191049
Destilace - základní dotazy4811.1.201911831
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019448
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917929
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019895
Síření sudů25.1.2019467
Pálenka z dýně584.1.201950501
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195606
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340650
Cukr nebo med?151.1.20193202
Ukončení destilace + ředění930.12.20182993
Zapach dymu429.12.2018889
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823886
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185545
Kotel na pálení destilátu621.12.20184042
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů